Home Tryksager Et kig på Koppel – dansk designet ur med schweizisk værk

Et kig på Koppel – dansk designet ur med schweizisk værk

by Nicolai Klingenberg

I det herlige år 1978 – hvor jeg blev født – lancerede Georg Jensen en række ure, som Henning Koppel stod bag. Koppel var fanebærer for funktionalismen, og han har designet flere smukke produkter for Georg Jensen. Herunder Koppel urene, som dagens indlæg omhandler.

Henning Koppel - manden bag dagens designs.

Lad os begynde med reference 1307 – eller Koppel Guldur 1307, som uret hedder helt korrekt. Der er tale om et smukt guldur, som byder på chronograph og dato (ved klokken 6 markeringen), og det pågældende design er en fornyelse af 1978-introduktionen, så er der tydelige ligheder i designet.

Koppel 1307 - chronograph i 18 karat guld.

1307 er den store størrelse (det fås også med en diameter på 38 millimeter fra 2006 under navnet 1317) og blev introduceret i 2008 – mere end to årtier efter Koppel døde. Uret byder på 18 karat guld, safirglas, alligatorrem og et Automatisk LIA 2834-værk, som er pakket ind i en urkasse, der måler 41 millimeter i diameter. Koppel chronographen byder på hvid skive med sorte dots, som angiver timer og minutter – læsevenligt og minimalistisk. Uret koster i øvrigt 47.000 kroner.

Jeg undres dog lidt over, at der skulle være forskel på værkerne blot på grund af størrelsen – og at de skulle være blevet introduceret med to års mellemrum undrer mig også lidt.

Næste sag hedder reference 1308 og måler også 41 millimeter i diameter. Uret har 24 timers markør og er som brodermodellen også i 18 karat guld. Ved lidt research hos Georg Jensen står der under denne reference, at kollektionen kom i 1978 – og i 1979. Jeg holder mig af egoistiske årsager til 1978 (fødeåret du ved), og vender tilbage med det endelige årstal, når det er konfirmeret.

Koppel 1308 - nu med antaget gang reserve indikator og 24-timers indikator.

Georg Jensen oplyser, at designåret – eller året hvor denne model blev introduceret – er 2008, og at guldvægten ligger på 58,20 gram. Uret er desuden ekviperet med datoangivelse ved den klassiske klokken 3 markering, og selvom det ikke fremgår på hjemmesiden, så vil jeg antage at viseren liger over klokken 6 markeringen er en gang-reserve indikator. Prisen ligger på 42.000 kroner.

På trods af lidt manglede og forvirrende oplysninger, bryder jeg mig særdeles godt om begge designs – var der frit valg på de to hylder, ville jeg nok ryge på chronographen. Jeg synes, det er det mest harmoniske af de to ure.

I øvrigt har man valgt at tilbyde natoremme til Koppel urene – prisen ligger på 350 kroner. Det klassiske design kan således få et officielt og markant anderledes “look” med natoremmene – om man kan lide det eller ej, er en ting, men jeg synes, det er et fint tilbud, der gør det hele mindre formelt.

Natoremmene har også fundet vej til Georg Jensen - en herlig twist.

Du kan læse mere om urene og se flere modeller hos Georg Jensen her. Der findes også modeller i stål og med quartzværk.

Har du en foretrukken blandt de to, så er kommentarfeltet åbent for din respons og mening.

You may also like

1 comment

klovniegetcirkuz 30. januar 2012 - 08:56

hiløw klingenhans …

kommer du og fruen hjem til modemessen ? el. er i så internationale at det er lige meget ;O)

kh
klovniegetcirkuz

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk