Home Rejser Om at bo i en suite – for en nat – på First Hotel Skt. Petri

Om at bo i en suite – for en nat – på First Hotel Skt. Petri

written by Nicolai Klingenberg 9. januar 2012
Pin It

Det var ikke første gang, jeg skulle overnatte på First Hotel Skt. Petri, men det var første gang, jeg blev indlogeret i en suite. Og navnet levede i den grad op til betegnelsen. Kig selv med indenfor, og mød suiten fra Skt. Petri.

Den velkendte facade.

Vi skal op på noget nær øverste etage, og her venter ikke bare talrige kvadratmeter, men også et stort to-delt badeværelse, enorm fladfjerner, to store terrasser, separat soveværelse, skrivebord og spiseafdeling. Er man to, så er pladsen rigelig. Og man ville nemt kunne holde en fest eller måske en intim middag for fire-seks personer.

Møblement og TV a la USA.

Umiddelbart føler jeg, at det vil være for upersonligt at holde en fest i et hotelværelse, med mindre man er rejsende i rock ‘n’ roll, smidt på porten eller døjer med en stormflod i kælderen, men på den anden side kan man gå agurk – med måde – og give sig selv og sine gæster en anderledes oplevelse.

Fodende og mere TV - her a la Struer.

Nå – der blev tjekket ind på First Hotel Skt. Petri, og jeg har som sådan aldrig ferieret på et City-hotel over længere tid – og slet ikke i en suite. Det er blevet til en del strandhoteller og gode byhoteller, og hver gang vender jeg tilbage til samme konstatering: Jeg skal føle sig hjemme og tilpas. Det kan nemt være, at hotellet kan diske op med et møblement, der overgår mit eget, men så længe jeg bare føler mig godt tilpas, så er det helt fint. Ingen jalousi her.

Terrasse med rigelig plads og fin udsigt i øvrigt.

Og hvordan kan man så føle sig hjemme? En god ven har fortalt mig, at man altid bør have elementer fra hjemmet med sig, når man er væk fra hjemmet over længere tid. Billeder i rammer, måske lidt læsestof eller en figur af en slags. Jeg har som sådan aldrig fulgt rådet, men jeg har altid musik med mig på telefonen, som jeg fra tid til anden godt kan finde på at sætte i en “dock”. I den indtagne suite var der også iPod dock, som dog ikke passede til den nyere iPhone 4, men måske en venlig skrivelse som denne kan råde bod på det faktum.

Spejlbillede. Uden dock.

Til gengæld var der gode muligheder for at høre anden musik – enten via de to fjernsyn og radioen i ”stuen”. Derudover læsestof i form af magasiner og bøger. Og roomservice er selvsagt kun et opkald væk – i denne omgang blev det dog ikke benyttet, men ved sidste besøg blev der ringet natmad ind efter en bytur. Vistnok klokken 05.00. Og sikke en fest!

Bemærk hyggepuden i baggrunden.

Til venstre findes "spiseafdelingen", hvor man - med lidt god vilje - godt kunne afholde en mindre middag.

PS: Brunchen, der følger med en overnatning, indeholder alt det, du lige har brug for, hvis du har været på beværtning til de senere timer.

Brånsj - dagen derpå.

Har du boet i en lækker suite? Eller holdt middag eller lignende i en sådan? Har du noget fast inventar med dig, når du rejser bort over længere tid? Lad mig høre, hvor du har boet, og hvad du har oplevet herunder.

Pin It

You may also like