Home Pindemadder En smuk tilblivelse af tatar – tilberedt af Jack O'Shea

En smuk tilblivelse af tatar – tilberedt af Jack O'Shea

written by Nicolai Klingenberg 11. februar 2012
Pin It

Hvis du ofte lægger vejen forbi My-Pleasure, vil du vide, at jeg er glad for kød. Og særligt tatar af den rørte slags. Dagens indlæg viser på allerfineste vis, hvordan man kan tage et stykke velhængt kød, grovhakke det med håndkraft og røre hele molevitten sammen til en delikat tatar. Jeg fandt frem til slagteren Jack O´Shea, som guider dig igennem en “how to tatar”. Sidst i indlægget skal du i øvrigt til orde.

Så den skal den hakkes - en frisk udskæring grovhakkes og røres efterfølgende. Foto: www.jackoshea.com

Jeg må advare mod appetitvækkende scener i nedenstående klip, men følg mavefornemmelsen og lad enten frokost eller aftensmad stå i tatarens tegn.

Jeg har indtaget tatar i selskab med fritter, som solo og til/på rugbrød og alle tre varianter smager mig – en egentlig favorit kan jeg ikke pege på, men når det kommer til kødet, så vil jeg nok mene, at det er oksekødet, der tiltaler mig mest. Kalvekød smager også fint, men det har en lidt finere og til tider svagere smag.

Dijonsennep, kaspers, skalotteløg og purløg er blot et par mulige ingredienser. Foto: www.jackoshea.com

Jeg googlede mig frem til Jack O´Sheas hjemmeside, som du også kan besøge her.

Team Jack O'Shea. Foto: Screendump fra www.jackoshea.com

Hvordan foretrækker du din tatar? Ren eller rørt – og hvad må den gerne indeholde og serveres med? Der er også plads til en gentagelse af restauranter, der serverer din foretrukne tatar.

Pin It

You may also like