Home Ure Et smugkig på nogle af årets kommende ure

Et smugkig på nogle af årets kommende ure

written by Nicolai Klingenberg 21. februar 2012
Pin It

Vi har for længst taget hul på 2012, og den første store urmesse – SIHH – er allerede overstået. Inden længe venter BaselWorld, som jeg ser frem til, da jeg ikke var – eller har været – på SIHH i et par år. Jeg har allerede modtaget talrige pressemeddelelser fra forskellige urhuse, så i dag får du et forskud på nogle af de ure, jeg er faldet over og blevet fascineret af i større og mindre omfang.

Absolut interessant - men måske en variant med rem frem for lænke er at foretrække. Jeg er i tvivl.

Lad os begynde med et mærke, der ikke tidligere har udfyldt spaltemillimeter på My-Pleasure, men som flere med garanti kender. Navnet er Tissot, og jeg blev begejstret ved synet af den nye Heritage PR 516, som du kan se herover. Der er referencer til 1960’erne, hvor Tissot også var på banen med en stort set identisk model med navnet Tissot Seastar. I forhold til dengang og i dag, så er 2012-modellen – ikke overraskende – vokset 3,5 millimeter, så 2012’eren, der er en hyldest til den oprindelige model, nu måler 40 millimeter.

Den gamle variant - spottet på Chrono24.

Et af de urmærker, jeg konstant vender tilbage til, men som jeg endnu ikke ejer, er Audemars Piguet. For noget tid siden, var jeg virkelig begejstret ved et Royal Oak Offshore Volcano, og det er jeg egentlig stadigvæk. Blot i mindre grad. Det hænger blandt andet sammen med, at Royal Oak Offshore modellerne virkelig er blevet eksponeret og hypet – og præsenteret talrige editions. Men hvis man nu fjerner “Offshore”, så har man Royal Oak tilbage. Mere klassisk, mindre diameter – selvom det nye mål hedder 41 mod tidligere 39 millimeter – men helt igennem elegant og smukt. Jeg kunne dog læse mig frem til, at en 2012 nyhed stadig fås som 39 millimeter i form af reference 15202ST.OO.1240ST.01, som har været på Nupo-kur og måler 8,10 millimeter i kassehøjden. Rødguldschronographen måler til sammenligning 10,80 millimeter i højden.

En 2012 nyhed, der stadig måler 39 millimeter i diameter - og slimfit mål i højden.

Suk. Og smukt. En Royal Oak i rødguld og med rem, fremfor lænke og tilsat en Chronograph får hjertet mit til at banke.

Panerai har gennem et par år slået sig på in-house værker, og det er heller ingen undtagelse i Panerai LUMINOR 1950 TOURBILLON GMT CERAMICA (Pam 396). Størrelsen er til at få øje på – 48 millimeter – og det vil prisskiltet med garanti også, da uret blandet andet byder på tourbillon og seks dages gang reserve (med indikator på bagsiden). Det undrer mig, at man har valgt at være mere “flashy” med 396’eren – tidligere skiltede man ikke med teksten “Tourbillon” på urskiven, men det har man altså valgt at gøre nu.

Nu med show off skive og Tourbillon tekst.

IWC byder på flere nyheder, og herunder reference 5019 – et Big Pilot version Top Gun Miramar. Hatten af for “jordfarverne”, syve dages gang reserve, en diameter på 48 millimeter og rå tekstilrem, men jeg begejstres knap så meget over navnet Top Gun. Der henvises ikke til filmen, men til United States Navy Strike Fighter Tactics Instructor program, og det er både mandigt og actionpræget, men med mindre man er involveret i den ægte vare, så synes jeg, det falder lidt til jorden at gå med et sådan ur.

Reference 5019 med jordfarver og 168 timers gang reserve. Du kan også bare sige en uge.

Omega Seamaster Aqua Terra GMT byder også på “in house” værk, og det er den første GMT funktion i Co-Axial kollektionen. Funktionen, der er rar at have ved hånden, når man rejser mellem forskellige tidszoner. Det er den inderste viser med rød spids, der indikerer klokken i en anden tidszone, og den vises på en 24-timers skala. Uret har en diameter på 43 millimeter og fås i stål, rødguld og en kombination af begge.

Skulle jeg vælge mellem 007 og Seamaster GMT, ville valget falde på sidstnævnte.

Og er du glad for James Bond, så ved du sikkert også, at 007 har 50-års jubilæum på biograflærredet i år. En sådan begivenhed fejres for Omegas vedkommende med endnu et Bond ur. Forvent 41 millimeter til herrerne, et Co-Axialt værk, lynette med rød 50 markering og en produktion på 11.007 eksemplarer. Skiven kan kendes ved de talrige 007-logoer, og der loves kig til værket gennem glasbagkassen. Er du god til holde vejret, så kan du forsøge dig helt ned til 300 meter med uret, der går under navnet “James Bond 007 50th Anniversary Collector’s Piece Classic Seamaster Co-Axial 300 M”.

Endnu en 007-sag i anledning af 50-års jubilæet.

Forvent flere urnyheder med tiden – hvis du forstår sådan en lille en.
Er det et ur blandt ovenstående, der tiltaler dig? Uddyb venligst i kommentarfeltet herunder.

 

 

Pin It

You may also like