Home Pindemadder Om at få et par flade på Skovshoved Hotel

Om at få et par flade på Skovshoved Hotel

written by Nicolai Klingenberg 1. februar 2012
Pin It

Nuvel – overskriften er måske lidt kæk, og den kan misforstås. Det handler dog ikke om øretæver, men om smørrebrød til frokost. En frokost, der er værd at køre efter i øvrigt. Kom med indenfor på det hyggelige hotel, hvor stemning og velsmag er i højsædet.

Denne gang var jeg ikke bænket under glastaget, men jeg havde udsigt dertil - og man skal jo gerne prøve noget nyt.

Lad os blot gå direkte til bords med hvide duge og lyse lokaler – sidstnævnte skyldes blandt andet en glasinddækket sektion, hvor jeg har tidligere har siddet og nyt gode timer – det var i forbindelse en vinsmagning, som du kan genopleve her. Denne gang var jeg på besøg med et møde for øje – men dog ikke mere formelt, end der kunne bestilles to reelle stykker smørrebrød.

Det der bag skranken, at der trylles og brases - både til Michelin-notitser, men også til frokost og aften.

Første ret? Tatar. Som oftest en herlig spise, men stort set aldrig ens. På Skovshoved Hotel er den rørt med talrige lækkerier – jeg nævner i flæng: Brandy, sennep, creme fraiche, salt & peber, tabasco, kapers, løg, rødbede og estragon. Kødet kommer i egen glaskrukke sammen med to stykker pre-smurt brød med fedt. Og der er rigeligt med kød til begge stykker brød. Endda vil jeg mene, der nok skulle kunne være til tre stykker, uden at du behøver være fedtet med kødet.

Simpelt - men delikat. Og faktisk slet ikke så simpelt igen, når man ser på ingredienslisten til tataren.

Masser af smag i retten – og ikke kun fra de mange ingredienser – og jeg vil snart vove den påstand, at jeg sværger mere og mere til den rørte tatar fremfor den helt rene. Men nok om kødet.

Et kødglas lyder ikke så elegant, så lad mig i stedet skrive: En delikat og rørt tatar toppet med rødbeder og serveret i glas.

Vi tygger af munden, taler om et og andet. Tiden går stærkt i timerne efter klokken 12, og selvom den stegte fiskefilet lader vente på sig, så er den hele ventetiden værd. Den er ikke overpaneret, men smager til gengæld tæt på friskfanget. Den største “surprise” er remouladen, der beskrives som grov. Jeg vil nærmere betegne den som en remouladesalat af en slags. Og det skal læses positivt. Den er grov og trevlet, da flere af ingredienserne er skåret ud a la råkost.

Fiskefilet vendt i rugmel og tilsat den grove remoulade.

Er du blevet sulten? Så læg vejen forbi Skovshoved Hotel – turen begynder her.

Pin It

You may also like