Home EkviperingGrej & grooming Sony Tablet S – en hands on oplevelse med en ny tablet

Sony Tablet S – en hands on oplevelse med en ny tablet

by Nicolai Klingenberg

Jeg fik muligheden for at rode med Sonys satsning på tablet markedet. Navnet er Sony Tablet S, og i dag kan du se et par billeder af apparaturet og læse min mening om den elektroniske nyhed. Jeg skal også høre om dit syn på disse apparater – men mere om det sidst i indlægget.

Stand-by skærm - men lad os se nærmere på sagen.

Indrømmet – jeg ejer ikke en tablet, men jeg har fiflet med hjemmets iPad talrige gange. Jeg har haft svært ved at beslutte mig for, om jeg skulle købe en. For har man egentlig brug for en tablet? Den er lille og fiks, nem at hygge sig med i sofaen, smart til spil og måske lidt boglæsning, hvis skærmen udmærker sig til dette, men den kommer – i min verden – ikke til at udkonkurrere laptopen, som det ser ud nu. Da de første tablets kom på markedet, var jeg til et møde, hvor en af deltagerne havde en tablet med sig. Den blev bragt frem, tændt. Og så lå den ellers bare der og så ud. Tanken havde ganske sikkert været, at der skulle tages noter på tableten, men således blev det ikke. Det faktum tror jeg til gengæld vil ændre sig. Jo bedre man lærer et produkt at kende, jo mere uundværligt bliver det. Og jo bedre bliver vi til at bruge dem.

Android Market byder blandt andet på denne gratis nyheds-app...

I min verden er en tablet rar at have i for eksempel sofaen. Man multitasker med levende samtale, ser fjernsyn og ”tabletter” rundt på nettet. Men kommer man pludselig i tanke om noget, der skal ordnes, er det ikke sikkert, at tablet’en kan klare opgaven – det kan være, at et dokument ikke er tilgængeligt, fordi man ikke har en ”cloud”-løsning, hvor alt synkroniseres eller også mangler der et program til en given opgave. Disse ”problemer” vil dog utvivlsomt blive elimineret med tiden – og efterhånden som folk lærer at udnytte de mange muligheder.

... og tonsvis af andre apps.

Men nu til Sonys sag. Den fungerer – og umiddelbart som jeg oplevede det, så fungerer den lige så fint som en iPad. Og der er elementer, der er endnu bedre. For eksempel er der indbygget kortlæser i Sony Tablet S til dine SD-kort. Det holder hele vejen. Og lidt længere. Via streaming kan man således dele videoer, fotos og musik – den del er der dog ikke noget nyt i.

Et stort plus: SD-kortlæser.

Endnu en ”thumbs up” går til internetbrowseren – her er der (i modsætning til iPad’ens standard browser) mulighed for at kaste sig ud i fanebaseret browse’ing, hvilket giver hurtigere manøvrering blandt de sider, man roder med.

Et tilfædligt kig på en velkendt hjemmeside - skærmen er på højkant og giver et stort overblik.

Med et Sony fjernsyn i stuen findes der desuden en applikation, som omdanner tablet’en til en XL-fjernbetjening – den mulighed findes i øvrigt også til andre tablets og til andre tv-brands, men det er første gang, jeg eksperimenterer med sagen. Og det virker glimrende via den infrarøde ”sender”.

Remotecontrol størrelse XL.

Kamera? Det findes selvsagt også, og det er på 5 mega pixels. Tager det gode billeder? Det kan du selv bedømme herunder, hvor jeg skød en bogforside en morgen uden særligt god indendørs belysning. Resultatet er acceptabelt, og det bliver vist fint på skærmen, der er på 9,4 tommer, og som kører med en WXGA 1280 x 800 opløsning.

Skudt med Tablet S.

Sonys Tablet S er i øvrigt ikke helt flad – når den ligger foran dig, så er den bagkanten 20,6 millimeter høj, mens den forreste del er 10,1. Det gør den ikke til den smalleste tablet, men til gengæld er det en behagelig hældning. Og når du taster på skærmen, er det i øvrigt også muligt at få numerisk tastatur frem.

Nu med "swung".

Jeg nåede selvsagt ikke at downloade hundredvis af applikationer eller afprøve alle funktioner til fulde, men jeg konkluderer gerne, at tableten er mindst lige så godt valg som iPad’en. Og i øvrigt så skal jeg huske at nævne pinball spillet, der kan hentes gratis – det er en herlig tidsrøver. PS3 elskere kan desuden spille udvalgte spil med deres trådløse controllere fra deres PlayStation. Når dagens vigtigere opgaver er overstået vel at mærke. Du kan læse mere om specifikationerne på Sonys norske hjemmeside her.

Tidsrøver i form af pinball spil - og med talrige baner.

Jeg tror, det bliver et spørgsmål om tid, før jeg erhverver mig en tablet – selvom den ikke er strengt nødvendig for min dagligdag, så vil en tablet kunne fungere som “den lette løsning”, når det bare skal gå lidt hurtigt: Nyhedsoverblik, en kvik mailgennemgang, et spil og måske lidt læsning på diverse hjemmesider, mens det tungere arbejde ordnes fra laptopen.

Har du selv en tablet, eller overvejer du at købe en? Hvilke formål udmærker en tablet sig ved – og hvad skal den som minimum kunne? Ordet er frit.

You may also like

6 comments

Steffen 7. februar 2012 - 10:03

Kan du ikke bruge google cloud?

Jeg har længe gået og fiflet med ideen om en tablet, da jeg nu flere gange har erfaret, at en 15″ bærbar ikke er ideel i en flyver, specielt når personen foran ligger sædet ned og det i det hele taget er lidt nemmere, at slæbe rundt på en tablet end en bærbar.

Nu er jeg ikke super bekendt med Android, selv om jeg overvejer, at skifte til en adroid telefon, men jeg går ud fra, at man kan få Office etc. ligesom til ipad, så kan den også bruges til arbejde.

Reply
ST 7. februar 2012 - 16:48

Beklager irrelevansen men jeg husker noget med at du Steffen var ejer af en taske fra samarbejdet mellem Monocle og Porter? Jeg overvejer købet af enten deres Boston eller Shorthauler og tænkte at du måske havde noget input i den forbindelse?

Reply
Steffen 7. februar 2012 - 17:24

Ja det er rigtig, jeg har en Boston og er meget glad for den.

Alt efter hvad du skal bruge den til, skal du være obs. på, at shorthauler bliver betegnet som en weekend taske, hvor Boston fint klare en uges ferie inkl. bærbar.

Reply
Anonym 8. februar 2012 - 09:20

15 tommer kan være for meget – i flyet. Helt enig. 🙂 Og jeg skal til at finde mig en god Cloud løsning – idéer modtages med kyshånd. Macs egen er måske den bedste, når nu man kører mac?

Reply
Anonym 7. februar 2012 - 16:02

Jeg forlader sjældent hjemmet uden min iPad i tasken. Jeg rejser meget i mit job og iPad er genial til email, bøger, referencemateriale og som præsentationsværktøj i møder.

Jeg har alle mine ting liggende på Dropbox således at det er tilgængeligt både på Ipad, Iphone og laptop.

Til noter er en tablet ikke særlig velegnet, jeg har selv prøvet masser af forskellige aps, men intet slår en gammeldags notesbog til det formål.

I det hele taget er en Ipad ikke særlig god til opgaver hvor der skal skabes indhold, da det er langt hurtigere at arbejde med Office pakken på Pc/Mac. Så til læseren der overvejer at droppe sin laptop til fordel for en Ipad, så er det en bedre løsning at købe en laptop med en 11″ skærm.

I øvrigt understøtter Ipad’s browser også fanebaseret browsing som standard, det er vist tid til at opdatere softwaren på din egen iPad 🙂

Reply
Anonym 8. februar 2012 - 09:19

Tak for det, Miker. Den der med fanebaseret browsing kan jeg børste af mig – det er nemllig ikke min iPad, men tak for tippet. Dropbox løsningen er en mulighed, men jeg må tilstå, at jeg er mere til en løsning, hvor det meste ligger samlet – dog med ulemper såsom “Hov det blev væk” og “Hov nu er der ikke mere plads”. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk