Home Grej & grooming Sony Tablet S – en hands on oplevelse med en ny tablet

Sony Tablet S – en hands on oplevelse med en ny tablet

written by Nicolai Klingenberg 7. februar 2012
Pin It

Jeg fik muligheden for at rode med Sonys satsning på tablet markedet. Navnet er Sony Tablet S, og i dag kan du se et par billeder af apparaturet og læse min mening om den elektroniske nyhed. Jeg skal også høre om dit syn på disse apparater – men mere om det sidst i indlægget.

Stand-by skærm - men lad os se nærmere på sagen.

Indrømmet – jeg ejer ikke en tablet, men jeg har fiflet med hjemmets iPad talrige gange. Jeg har haft svært ved at beslutte mig for, om jeg skulle købe en. For har man egentlig brug for en tablet? Den er lille og fiks, nem at hygge sig med i sofaen, smart til spil og måske lidt boglæsning, hvis skærmen udmærker sig til dette, men den kommer – i min verden – ikke til at udkonkurrere laptopen, som det ser ud nu. Da de første tablets kom på markedet, var jeg til et møde, hvor en af deltagerne havde en tablet med sig. Den blev bragt frem, tændt. Og så lå den ellers bare der og så ud. Tanken havde ganske sikkert været, at der skulle tages noter på tableten, men således blev det ikke. Det faktum tror jeg til gengæld vil ændre sig. Jo bedre man lærer et produkt at kende, jo mere uundværligt bliver det. Og jo bedre bliver vi til at bruge dem.

Android Market byder blandt andet på denne gratis nyheds-app...

I min verden er en tablet rar at have i for eksempel sofaen. Man multitasker med levende samtale, ser fjernsyn og ”tabletter” rundt på nettet. Men kommer man pludselig i tanke om noget, der skal ordnes, er det ikke sikkert, at tablet’en kan klare opgaven – det kan være, at et dokument ikke er tilgængeligt, fordi man ikke har en ”cloud”-løsning, hvor alt synkroniseres eller også mangler der et program til en given opgave. Disse ”problemer” vil dog utvivlsomt blive elimineret med tiden – og efterhånden som folk lærer at udnytte de mange muligheder.

... og tonsvis af andre apps.

Men nu til Sonys sag. Den fungerer – og umiddelbart som jeg oplevede det, så fungerer den lige så fint som en iPad. Og der er elementer, der er endnu bedre. For eksempel er der indbygget kortlæser i Sony Tablet S til dine SD-kort. Det holder hele vejen. Og lidt længere. Via streaming kan man således dele videoer, fotos og musik – den del er der dog ikke noget nyt i.

Et stort plus: SD-kortlæser.

Endnu en ”thumbs up” går til internetbrowseren – her er der (i modsætning til iPad’ens standard browser) mulighed for at kaste sig ud i fanebaseret browse’ing, hvilket giver hurtigere manøvrering blandt de sider, man roder med.

Et tilfædligt kig på en velkendt hjemmeside - skærmen er på højkant og giver et stort overblik.

Med et Sony fjernsyn i stuen findes der desuden en applikation, som omdanner tablet’en til en XL-fjernbetjening – den mulighed findes i øvrigt også til andre tablets og til andre tv-brands, men det er første gang, jeg eksperimenterer med sagen. Og det virker glimrende via den infrarøde ”sender”.

Remotecontrol størrelse XL.

Kamera? Det findes selvsagt også, og det er på 5 mega pixels. Tager det gode billeder? Det kan du selv bedømme herunder, hvor jeg skød en bogforside en morgen uden særligt god indendørs belysning. Resultatet er acceptabelt, og det bliver vist fint på skærmen, der er på 9,4 tommer, og som kører med en WXGA 1280 x 800 opløsning.

Skudt med Tablet S.

Sonys Tablet S er i øvrigt ikke helt flad – når den ligger foran dig, så er den bagkanten 20,6 millimeter høj, mens den forreste del er 10,1. Det gør den ikke til den smalleste tablet, men til gengæld er det en behagelig hældning. Og når du taster på skærmen, er det i øvrigt også muligt at få numerisk tastatur frem.

Nu med "swung".

Jeg nåede selvsagt ikke at downloade hundredvis af applikationer eller afprøve alle funktioner til fulde, men jeg konkluderer gerne, at tableten er mindst lige så godt valg som iPad’en. Og i øvrigt så skal jeg huske at nævne pinball spillet, der kan hentes gratis – det er en herlig tidsrøver. PS3 elskere kan desuden spille udvalgte spil med deres trådløse controllere fra deres PlayStation. Når dagens vigtigere opgaver er overstået vel at mærke. Du kan læse mere om specifikationerne på Sonys norske hjemmeside her.

Tidsrøver i form af pinball spil - og med talrige baner.

Jeg tror, det bliver et spørgsmål om tid, før jeg erhverver mig en tablet – selvom den ikke er strengt nødvendig for min dagligdag, så vil en tablet kunne fungere som “den lette løsning”, når det bare skal gå lidt hurtigt: Nyhedsoverblik, en kvik mailgennemgang, et spil og måske lidt læsning på diverse hjemmesider, mens det tungere arbejde ordnes fra laptopen.

Har du selv en tablet, eller overvejer du at købe en? Hvilke formål udmærker en tablet sig ved – og hvad skal den som minimum kunne? Ordet er frit.

Pin It

You may also like