Home EkviperingGrej & grooming Belstaff – læderjakker med årtier på bagen

Belstaff – læderjakker med årtier på bagen

by Nicolai Klingenberg

En læser skrev til mig – han ville høre, om der ikke kunne komme et par “brandhistorier” på My-Pleasure fra tid til anden – han tog udgangspunkt i ekvipering, og min første tanke på et brand faldt på Belstaff. Det hænger sammen med, at jeg er blevet begejstret ved synet og følelsen af firmaets læderjakker flere gange – men uden at jeg begavet mig selv med en. Endnu. Derudover er historien spændende – og ganske “macho”.

Klar til historiske vingesus? Spænd hjelmen, og start kværnen!

Vi skal små 100 år tilbage i tiden til dengang kalenderen indikerede år 1924. Det var i dette år, at Harry Grosberg valgte at etablere Belstaff og tilbyde en nødvendig vare til det britiske folk: Vandtætte beklædningsgenstande. Det siges, at Belstaff var det første firma i verden, som tilbød kunderne vandæt tøj, der samtidig kunne ånde. I dag kender vi det som “vosket bomuld”, og det nye tiltag blev modtaget vel – blandt andet hos motorcyklisterne.

En længere sort sag, dog ikke i læder, men den må også tages i brug, selvom du ikke kører motorcykel...

Et årti senere, var repertoiret udvidet – handsker, tasker, støvler og briller, der kunne bruges til en aktiv livsstil såvel som i fronten, når krige skulle kæmpes var nu i sortimentet. Og Belstaff nåede desuden nye højder, da overtøjet også fandt vej til piloter. De vigtigste DNA-jakker skal dog findes i motorcykelmiljøet, hvor Belstaff har produceret et hav af jakker, der har vundet hjerter hos “motorcykel-lovers”- herunder Ernesto “Che” Guevara.

Fra 1924 - dengang three piece og hat ikke var et sjældent syn...

Årene går, og det handler ikke kun om at producere nye looks og snit – der arbejdes med materialerne, og et nyt materiale bliver til under navnet Belfresh, som er et nylonrelateret materiale, der bliver præsenteret i 1994. Efterfølgende præsenteres flere materialesammensætninger, der lover beskyttelse fra vejr og vindt, men også de bedste forhold for kroppen, når denne skal ånde og tempereres behageligt. Nok historie for nu – du kan læse mere om milepælene hos Belstaff her, hvis du lyster.

Denne sag har jeg prøvet - og er helt solgt på! Det er ikke første gang, jeg er faldet for en Belstaff - men jeg har endnu ikke hostet op. De dyre modeller kræver en udskrivning på 10.000 kroner.

Omend der jævnligt kommer nye kollektioner fra Belstaff, så er fænomenet “læderjakker” noget, jeg personligt er glad for – de bliver kun pænere med tiden, og køber du et forholdsvis klassisk look, så kan du have en jakke i årtier. Jeg har selv et par jakker i garderoben, og en af favoritterne er fra firserne – den er patineret (nogle vil måske mene medtaget), og jeg overvejer nu kraftigt at erhverve mig en mere. En læderjakke – uanset brand – kan betragtes som et basiselement i garderoben på niveau med en trenchcoat, som enhver mand bør overveje kraftigt.

Voila! En klassisk sort sag med brystlommer.

Du finder Axels Belstaff udvalg her.

You may also like

2 comments

Klavsbkg 5. maj 2012 - 17:08

Helt igennem fantastisk post! Virkelig inspirerende at læse om, hvordan et mærke er startet for snart hundrede år siden og fortsat kører så fantastisk god stil.

– Klavs

Reply
Anonym 6. maj 2012 - 18:34

Tak for det, Klavs.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk