Home Pindemadder Der blev uddelt håndmadder i kælderen

Der blev uddelt håndmadder i kælderen

by Nicolai Klingenberg

Overskriften er lidt misvisende, for der er tale om smørrebrød, som blev indtaget til frokost, men når nu, der var mulighed for at jonglere lidt med ordene, slog jeg til. Tag med på en kvik tur i Restaurant Pilekælderen, hvor frokosten lever i allerbedste velgående.

Vi skal i kælderen endnu en gang - den gang er det til frokost i Pilekælderen.

Godt, rustikt og hjemmelavet – så kort kan det siges. Menuen fristede, og valget faldt på to klassiske gange smørrebrød. I øvrigt skal det nævnes, at brødet serveres separat hos Pilekælderen, men tilbage til brødkurven lidt senere. Første valg var Pilekælderens hjemmelavede hyldebær & akvavit sild med løg, capers og cremefraiche. Jeg er ganske sikker på, at der var tale om en alt andet end fedtfattig cremefraiche, og således må det gerne være, når mængden i øvrigt ikke er voldsom. Og silden? Den smagte, som den lød – ikke blot hjemmelavet, men også med toner af akvavit.

Sild på lang tallerken.

Brødkurven, der på venlig vis fyldes op, bød på hjemmelavet rugbrød, som kan indtages solo, med økologisk smør eller fedt. Dog havde der været tale om et ekstra plus, hvis der var tale om eget smør og fedt, fremfor de små brikker, der fulgte med.

Brødkurven, der burde have været ledsaget af egen smørelse.

Næste levende – eller egentlig afdøde – billede bød på roastbeef. Og endda en intervalstegt en af slagsen – “beef’en” tages jævnligt ud og ind af ovnen, hvilket sikrer mørhed fra inderst til yderst. Og en mere jævne rød-rosa farve, som ikke blot er at finde i det inderste. Tilberedningen var vellykket, og kødet mørt, saftigt og velsmagende. I øvrigt skal der sendes ros til køkkenet for de kraftige skiver, der vil få en hver silkeskåret roastbeef til at ligne en halvkrøllet skrivelse fra en rudekuvert. Bløde løg, peberrod, hjemmegjort agurkesalat og ditto remoulade samt lidt grønt udgjorde resten af tallerkenen, der får applaus herfra.

Sådan skal den skæres - og (interval)steges!

Du finder restaurant Pilekælderens hjemmeside her.

Vores vært - i et øjeblik med fart på.

Afslutningsvis ville det være interessant at høre, hvilket stykke smørrebrød, du foretrækker?

Det må blive næste gang, vi slår Linie'en af tønden.

 

You may also like

3 comments

PM 1. marts 2012 - 09:26

Klart en løvemad – tartar med æggeblomme, kapers og peberrod.

Reply
Anonym 1. marts 2012 - 09:30

Den findes også på min top fem. Tak for råt input.

Reply
Anonym 7. marts 2012 - 08:01

Jeg kan i øvrigt oplyse, at ejerparret netop har sendt en mail, hvor de oplyser at de udskældte “smørelsesbrikker” erstattet af små skåle…

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.