Home Ure Rolex Sky-Dweller – et preview på en nyhed fra BaselWorld

Rolex Sky-Dweller – et preview på en nyhed fra BaselWorld

by Nicolai Klingenberg

Om ganske kort tid går turen til BaselWorld, hvor al verdens smykke- og urproducenter præsenterer årets nyheder. Men nyhederne er allerede ude – både på husenes officielle hjemmesider såvel som her. Det bliver ultrakort – men muligvis de første billeder på et dansk medie (uden at være helt sikker dog). Det handler om Rolex Sky-Dweller – et rygte for få dage siden, men nu en realitet.

Så er vi i gang - måske med årets største nyhed fra Rolex

Denne gang er der ikke “bare” tale om et nyt keramisk indlæg, en ny lænke eller en ny farvekombination. Rolex Sky-Dweller byder på flere nyeder – blandt andet en ny kalender, der skelner mellem måneder med 30 og 31 dage. Og selve måneden? Den er smart illustreret på skiven – den vises nemlig ud for hvert timemarkering på skiven. Der er tolv måneder på et år – og ja, korrekt: 12 timeindikationer på skiven. Uret skal således kun indstilles en gang om året – når der skiftes fra februar til marts.

Day-Date møder Yacht-Master II?

Dertil kommer en ekstra tidszone – det er der ikke den store nyhed i, men for Sky-Dwellers vedkommende er visningen af “hjemmetiden” vist i midten på skiven, mens “udezonen” vises på de yderste timemarkeringer. Hjemmetiden vises i øvrigt med 24-timers indikator, så man ikke er i tvivl om, klokken er for eksempel 6 eller 18. Og der i øvrigt quick set funktion til timeviseren, så der skal drejes mindre på kronen.

Interessant skivelayout - og husk på, at modellen kun fås i guld...

Endnu en væsentlig nyhed, er kransen, der nu ikke blot er til pynt – den kan indstilles til tre funktioner, som styrer hver sin funktion: Dato, lokaltid og “hjemmetid”. Når en ønsket funktion er valgt, indstilles tid eller dato via kronen på vanlig vis. Altså: Man har ikke flere niveauer i kronen, men vælger via kransen, hvad der skal indstilles. Med garanti et smart træk for at nedsætte slitagen.

Uret fås i tre varianter, der alle har en diameter på 42 millimeter. Rolex Sky-Dweller fås i hvidguld (ref. 326939), gult guld (ref. 326938) og everrose gold (ref. 326935), som vi bare kan kalde  rødguld. Værket er Rolex’ eget og består af 380 dele. Gangreserven lyder på 72 timer.

Min foretrukne so far - men hvad mener du?

Min allerførste indskydelse var noget i retning af “Der er da et eller andet Yacht-Master II over det ur”, og det skyldes ganske sikkert midterlayputet på skiven. Min personlige favorit ud fra billederne må være rødguldsversionen, men hvad er din mening? Ordet er frit!

You may also like

13 comments

Mads Windeballe 7. marts 2012 - 20:31

Det smukkeste Rolex ur jeg NOGENSINDE har set…
Og som dig, er det også versionen i rødguld, der er min favorit 🙂

Reply
Flyversyig 8. marts 2012 - 06:31

Den er da vist godt nok mislykket….tidszone nr 2 ødelægger billedet i skiven og burde ha været lavet på en anden måde…ellets ok.

Reply
Anonym 11. marts 2012 - 09:45

Til gengæld er jeg virkelig begejstret for månedsvisningen – det er genialt!

Reply
BennyB 9. marts 2012 - 14:36

Da jeg så præsentationen i onsdags fra Rolex’s hjemmeside var jeg ved at vælte ned af stolen. Lukkede computeren og gik direkte ned i Klarlund for at høre om levering og pris. De havde dog ikke fået noget afvide om det endnu. Bum! Men efter min mening et mesterværk af et ur. Uden nogen form for sammenligning. Den skal selvfølgelig erhverves i rødguld. Lige pludselig fandt jeg mit Sub M-serie passende utilstrækkeligt.

Reply
Anonym 11. marts 2012 - 09:45

Ender du med et køb, må du endelig sige til, Benny. Held og lykke med jagten! 🙂

Reply
BennyB 11. marts 2012 - 16:53

Det bliver nok et ”drømme ur” et par år endnu. 🙂

Er igang med at erhverve mig et nyt Rolex. Men er lidt splittet mellem DeepSea og den nye Sub i two tone med blå skive?

Da jeg tidligere har haft stor kærlig til Breitling tiltaler Deepsea’ens 44 mm. Mig meget, men sub’en stråler til gengæld af stil?! What to do? – og at købe dem begge er desværre ikke en mulighed. 😉

Reply
Anonym 12. marts 2012 - 07:17

Der skal også være plads til at drømme! :O)

Nå – mig bekendt er der ikke kommet nogen ny Sub i two tone i år – kun en Sub uden dato. En two tone versus Deepsea? Hm. Jeg er ikke så vild med de store modeller (generelt!), så mit valg ville gå på en klassisk sub – evt. two-tone, hvis det specfikke valg står mellem en Deepsea og Sub two-tone.

Reply
BennyB 12. marts 2012 - 13:07

Ja lige præcis. 🙂

Når jeg siger “ny” mener jeg selvfølgelig bare den nyeste model. 🙂 De har jo et lidt breddere hus og virker derfor også lidt mere massive. Så den jeg har i kiggerten er Sub, two tone i blå. Bliver DeepSea’en for flash’y eller er det bare din generelle mening?

Anonym 13. marts 2012 - 18:50

Jeg synes blot, at Sea-Dwelleren er for klodset og uharmonisk – og at den fylder for meget på håndleddet. 🙂

BennyB 14. marts 2012 - 10:24

Ja, der må jeg så give dig ret. Nu hvor jeg har vænnet mig til min sub bliver Sea-Dwelleren alt for stor. Man kan gå så langt at sige der er måske lidt for meget ”brugtvognsforhandler” over det. Så Submariner two tone blue face it is! 😉

Anonym 14. marts 2012 - 10:27

Ha ha! Ja, altså mange ure har øgenavne – jeg har sågar hørt, at two-tone’eren er blevet kaldt hestehandler uret… Onde tunger. :O) Men min overbevisning er – og egen smag i øvrigt – at de enorme ure har haft sin tid pt. De kommer dog sikkert tilbage, men hvornår har jeg ingen idé om… 🙂

Daniel 10. marts 2012 - 20:32

Rødguld falder osse bedst i min smag

Reply
Steffen 11. marts 2012 - 10:38

Jeg synes det er rodet, at se på.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk