Home Ure Rolex Sky-Dweller – et preview på en nyhed fra BaselWorld

Rolex Sky-Dweller – et preview på en nyhed fra BaselWorld

written by Nicolai Klingenberg 7. marts 2012
Pin It

Om ganske kort tid går turen til BaselWorld, hvor al verdens smykke- og urproducenter præsenterer årets nyheder. Men nyhederne er allerede ude – både på husenes officielle hjemmesider såvel som her. Det bliver ultrakort – men muligvis de første billeder på et dansk medie (uden at være helt sikker dog). Det handler om Rolex Sky-Dweller – et rygte for få dage siden, men nu en realitet.

Så er vi i gang - måske med årets største nyhed fra Rolex

Denne gang er der ikke “bare” tale om et nyt keramisk indlæg, en ny lænke eller en ny farvekombination. Rolex Sky-Dweller byder på flere nyeder – blandt andet en ny kalender, der skelner mellem måneder med 30 og 31 dage. Og selve måneden? Den er smart illustreret på skiven – den vises nemlig ud for hvert timemarkering på skiven. Der er tolv måneder på et år – og ja, korrekt: 12 timeindikationer på skiven. Uret skal således kun indstilles en gang om året – når der skiftes fra februar til marts.

Day-Date møder Yacht-Master II?

Dertil kommer en ekstra tidszone – det er der ikke den store nyhed i, men for Sky-Dwellers vedkommende er visningen af “hjemmetiden” vist i midten på skiven, mens “udezonen” vises på de yderste timemarkeringer. Hjemmetiden vises i øvrigt med 24-timers indikator, så man ikke er i tvivl om, klokken er for eksempel 6 eller 18. Og der i øvrigt quick set funktion til timeviseren, så der skal drejes mindre på kronen.

Interessant skivelayout - og husk på, at modellen kun fås i guld...

Endnu en væsentlig nyhed, er kransen, der nu ikke blot er til pynt – den kan indstilles til tre funktioner, som styrer hver sin funktion: Dato, lokaltid og “hjemmetid”. Når en ønsket funktion er valgt, indstilles tid eller dato via kronen på vanlig vis. Altså: Man har ikke flere niveauer i kronen, men vælger via kransen, hvad der skal indstilles. Med garanti et smart træk for at nedsætte slitagen.

Uret fås i tre varianter, der alle har en diameter på 42 millimeter. Rolex Sky-Dweller fås i hvidguld (ref. 326939), gult guld (ref. 326938) og everrose gold (ref. 326935), som vi bare kan kalde  rødguld. Værket er Rolex’ eget og består af 380 dele. Gangreserven lyder på 72 timer.

Min foretrukne so far - men hvad mener du?

Min allerførste indskydelse var noget i retning af “Der er da et eller andet Yacht-Master II over det ur”, og det skyldes ganske sikkert midterlayputet på skiven. Min personlige favorit ud fra billederne må være rødguldsversionen, men hvad er din mening? Ordet er frit!

Pin It

You may also like