Home Living Japansk møbeldesigner hylder dansk design hos Rosberg Interieur

Japansk møbeldesigner hylder dansk design hos Rosberg Interieur

by Nicolai Klingenberg

Steffen Rosberg er glad for møbler og leverer sådanne til virksomheder og private. Seneste skud på porteføljestammen er japaneren Noriyuki Ebina, som har ladet sig inspirere af danske designere fra midten af det sidste århundrede. Resultatet er blandt andet “solid valnød” krydret med læder og smukke linjer, hvis du spørger mig. Se nogle af kreationerne, og bliv klogere på Hr. Rosbergs syn på danskernes møbelsmag.

Et bud på et stuemøblement fra Noriyuki Ebina

Steffen – du er tosset med lækre ting i almindelighed og møbler i særdeleshed. Hvor stammer interessen fra?
– Min mor arbejdede inden for engros møbelhandel, da jeg var barn, og der er altid blevet købt kvalitet over kvantitet, så jeg vil næsten mene, at den kommer der fra.
Som barn havde jeg en drøm om at blive arkitekt, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kan tegne, så det blev droppet igen, men interessen lever videre.

Det ville næsten være synd at sætte et TV på bordet, men møblet er tiltænkt et husalter.

Jeg har desuden to barndomsminder, der vist siger en del om, hvor tidligt interessen  for design og “lækre ting” meldte sig. Det første er, at jeg sad på bagsædet af mine forældres røde Citroen BX16RS og nævnte mærke og model på alle de modkørende biler alene ud fra forlygterne, og der var jeg vel tre eller fire år.

Jeg hæfter mig ved trækonstruktionen, der fremstår let. Og smuk.

Det er andet er, da jeg var 10 og min mor begyndte, at spørge om jeg virkelig havde behov for flere ur og svaret er stadig ja.

Hvor faldt du over Noriyuki Ebina?
– Jeg faldt faktisk over ham ved et tilfælde, da jeg sad og kiggede på et projekt en Canadisk indretnings arkitekt lige havde afsluttet, hvor hans spisebordsstole var blevet brugt.

Mageligt siddemøbel.

Og hvad var, der gjorde, at du ville have ham i din stald?
– Uhha ja, det er et godt spørgsmål, jeg tror mest af alt, at det var et spørgsmål om, at det føltes rigtigt, og at jeg kunne se potentialet i designsene.

Det lader til, der er tale om fint håndværk.

Hvordan vil du beskrive hans stil?
– Midcentury modern møder Japan.

Nærmest organisk og "straight out of nature" lampe

Hvordan får man fat i Noriyuki Ebinas møbler?
– Nu er det hele meget nyt (under 14 dage, på nuværende tidspunkt), så vi søger stadig efter mulige forhandlere, men indtil de er på plads, klares salget direkte igennem os, hvis der sidder nogen møbelhandlere derude, som synes det er lige noget for dem, så skal i være mere end velkommende til, at kontakte mig.
(Steffens e-mail er steffen@rosberg-interieur.dk).

Tilsæt gæster, god mad og nærværende samtale.

Vi skal heller ikke snydes for “klassikeren”: Hvad kendetegner godt design efter din mening?
– Det er svært at sige, da det kan være mange ting, mest af alt vil jeg nok sige, at det skal være homogent og på en eller anden måde gå op i en højere enhed. Uden at der går for meget Christian Stadil i den, så kan man vel næsten sammenligne det med den følelse, man får på en solskinsdag, hvor det ikke er for koldt, ikke for varm og ikke for blæsende.

Smukke kurver og lækre materialer.

Hvad mener ud, at danskerne kunne blive bedre til, når det kommer til møbler?
– Danskerne er meget konservative, når det kommer til møbler og burde blive bedre til at se at designverdenen ikke døde i 1963. Derudover så jeg gerne, at danskerne blev bedre til, at tage chancer, da der findes masser unge/levende designere, der sagtens kan konkurrere med klassikerne, og der er jo egentlig ikke nogen grund til, at vi alle sammen skal have et Ellipse bord med Eames skalstole og en Kogle.

Dikkedar-fri sofa og ditto bord. Bemærk den høje ryg på sofaen.

Tak for opmærksomheden…


You may also like

3 comments

Dql 5. april 2012 - 06:21

Hvordan går det forresten med det fine kontor i Hellerup du var blevet en del af, og som du kiggede på møbler til?

Reply
Anonym 5. april 2012 - 10:47

Uha – don’t mention the war! Altså jeg tør ikke skrive for meget, men jeg ved, at lokalerne er færdige nu. Jeg håber virkelig, at de vælger at gå videre med de oprindelige planer. Jeg lover selvsagt at vende tilbage med nyt, når jeg har noget. 🙂 God husket i øvrigt.

Reply
Peter Diego 10. juli 2012 - 22:04

Hvor er der mulighed for at købe disse lækre møbler henne?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk