Home Porsche 912 Volvo 1800 S – en tresservogn med charme

Volvo 1800 S – en tresservogn med charme

written by Nicolai Klingenberg 7. april 2012
Pin It

Dagens skrivelse omhandler en gammel svensker, der tager sig særdeles godt ud, selvom “vedkommende” så småt nærmere sig 50 år. Vi har med en bil at gøre, der i den grad vækker min begejstring…

Vi skal tilbage til Gøteborg og til året 1966

Det røde lyn forlod den svenske Volvo fabrik i 1966 i noget nær samme stand, som den står i dag – i det døren gik op, blev jeg elegant, men tydeligt mødt af en blanding af “ældre bil og læder” aroma. Men nyd lige de fantastiske linjer – her er swung for alle pengene, mere “shine” end Jim Lyngvilds clip-on bisser kan levere, og bilen er efter min mening et bevis på, at man som svensk, halv-konservativ og lidt kedelig bilproducent også kunne levere noget “sporty”.

Ordentligt kram er det første, jeg tænker, men nyd endelig også de blå speedometerskiver.

Volvo 1800 S’eren er fra 1966, og tre år inden begyndte man at fremstille modellen i Göteborg. S’et indikerer i følge min oplysninger, at bilen er samlet i Sverige, og i 1966 blev bilen leveret med en ny motor, der bød på 115 hestekræfter og fire cylindere.

All in på læderet - oven i købet i fin stand.

Den viste model er efterfølgeren til en særdeles fejlslagen satsning hos Volvo, der gik under navnet P1900 – den model solgte kun 68 eksemplarer, men det holdt ikke Volvo tilbage i deres ønske om at lancere en sporty vogn.

Mellem sæderne findes et par kørehandsker i så godt som matchende læder. Gummimåtten kan i øvrigt nemt rettes.

Jeg har i øvrigt ladet mig fortælle, at en Volvo P1800 kostede mere end en Jaguar E-Type i England, da det gik hedt for sig, men det er en helt anden historie.

Pin It

You may also like