Home Living En mand og hans møbel

En mand og hans møbel

by Nicolai Klingenberg

En email tikkede ind – den var fra en rar læser. Han mente, at det ville være en god idé, at forsøge med endnu et nyt tiltag: Læsere, der fortæller om deres møbler. Dermed blev et indlæg til en realitet. Tak til Christian for idéen – og har du et lækkert møbel eller et kunstværk med en god historie, hører jeg meget gerne fra dig på nk@my-pleasure.dk.

Bliver det meget smukkere?

Christian – du har en begejstring for finere ting, blandt andet møbler. Men hvor stammer interessen fra?
– Det kan jeg faktisk ikke svare på. Det er bare kommet. Det begyndte  ed biler som helt lille. Så kom møbler og til sidst ure.
Efter du købte dit første ur, sparede du en ordentlig sum sammen, som du brugte på en stol. Hvilken?
– En Finn Juhl høvdingestol i teak og vegetabilsk naturlæder. Præcis som den står i Finn Juhls hus. Det kan anbefales at besøge. Det er en del af museet Ordrupgaard.

Der er en sammenhæng mellem "det dyre" i dagens historie...

Hvor så du stolen første gang? Og hvad var det, der gjorde, at det endte med at blive den?
– Jeg havde kun set den i bøger og på museer, men jeg havde aldrig set den i et privat hjem. Den er meget skulpturel, og jeg sidder oftere i min sofa og kigger på den end jeg sidder i den. Det blev den stol, fordi jeg synes den er unik, smuk og mindre kommerciel end f.eks. Ægget eller PK22. De er jo efterhånden allemandseje.
Hvilke andre møbler overvejede du?
– Jeg vidste, at denne var drømmestolen, så derfor ville jeg hellere vente til jeg havde råd. Ikke nogen halv løsning  Jeg var ikke i tvivl om at det skulle være den. Det er ren kærlighed!
Hvor købte du den?
– Stolen er købt fra ny. Stor oplevelse at modtage den 1 kubikmeter store kasse med fragtmanden! Jeg havde taget fri fra arbejde den dag.

Fantastisk møbelkunst.

Hvordan er stolen blev modtaget?
– Rigtig godt. Det er de færreste der kender den, men de fleste kan se at den er noget helt specielt.
Er det en keeper?
– Planen er, at den er et kommende arvestykke. Det samme med mit ur.
Hvordan ser det ud med stolen som investering – vil den stige?
– Det er jeg ikke i tvivl om. Et flot gammelt patineret eksemplar bliver solgt på auktioner for over 250.000kr.
Hvilke reaktioner har du fået på stolen?
– De fleste, jeg kender, synes jeg er gal, at bruge så mange penge på en stol. Det var samme reaktion med uret. Især da jeg kører rundt i en gammel spand af en bil. Men jeg foretrækker at bruge mine penge på ting der holder, og som stiger i værdi. Hvis nu en dag jeg går på røven og har brug for hurtige penge er muligheden der jo!
Kan du definere det perfekte Høvdingestol moment?
– Et glas Montrachet i hånden, en pibe i mundvigen og The Velvet Underground på anlægget. Det er kvalitetstid!
Hvilke andre perler har du i samlingen?
– Ikke noget der kan måle sig med høvdingen. Har nogle patinerede Syverstole i det samme læder som høvdingen og et Rud Thygesen & Johnny Sørensen spisebord, som er ret unikt også.

Jeg forstår fint, at der kan bruges timer på at sturede "Høvdingen" fra en overforstående sofa.

Hvad overvejer du af nye køb på møbelfronten?
– Jeg drømmer om mange forskellige. Pt overvejer jeg en Finn Juhl Poetsofa og en Børge Mogensen Jagtstol.
Hvad skal enhver mand vide om Høvdingestolen?
– En af de ting, som jeg godt kan lide ved stolen, er, at det er de færreste, der kender den. Lad det endelig blive sådan. Der skal jo helst ikke gå inflation i skidtet, som det er sket med Arne Jacobsen. (sagt med risciko for at blive lynchet).

Bonusinfo:
En Finn Juhl Høvdingestol i teak og vegetabilsk, garvet naturlæder koster omkring 78.000 kroner…

Har du…
En smuk stol, et andet interessant møbel eller et kunstværk med en god historie? Send et par linjer på nk@my-pleasure.dk – og du kan fint være anonym. Tip gerne ham eller hende, der ligger inde med gode historier om netop kunstværker eller møbler.

You may also like

3 comments

Steffen 30. maj 2012 - 06:40

Spændende nyt koncept og fin stol.

Pas på fedtede børnefingre og uvaskede denim, naturlæder tiltrækker begge dele og det ikke er super nemt/umuligt, at få væk igen.

Reply
Anonym 30. maj 2012 - 06:42

Tippet er givet videre, tak Steffen. Og lur mig, om du ikke har noget derhjemme, der fortjener en Q&A…

Reply
Steffen 30. maj 2012 - 19:30

Det er nok ikke helt umuligt.

Vil lige slå et slag for min personlige kæphest. Jeg ville ønske, at danskerne blev bedre til, at købe nulevende møbel designere, da der er så mange dygtige og det vil være en skam, hvis vi missede en generation af talenter.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk