Home Ure Bamford Watch Department disker op med to tegnede Rolex nyheder

Bamford Watch Department disker op med to tegnede Rolex nyheder

written by Nicolai Klingenberg 18. juni 2012
Pin It

Der er et eller andet ved unikke ure – eller limiterede ure. Der er også dem, der er svært begejstrede ved custom made ure – altså ure, der er blevet lavet om på den ene eller anden vis. I dag handler det om Bamford Watch Department, der har det med at dele vandende med deres projekter. Nyeste projekt involverer tegneseriefigurer…

Blasfemi eller lige i øjet? Kommentarfeltet er åbent…

Jeg har tidligere gransket en Rolex Oysterdate med en såkaldt “after market dial” med Mickey Mouse på. Den vækker et eller andet i mig, og selvom jeg ikke har fået fingre i en sådan model, så dukker den til tider op på min nethinde.

I en helt anden prisliga og størrelse finder vi dagens nyhed – et miks mellem Rolex og populære tegneseriefigurer, der beskrives som en Army-Navy fashion kollektion fra firmaerne bag. Samarbejdet er nemlig iværksat af Bamford Watch Department, Daren Romanelli fra modebrandet Dr. Romanelli og King Features Syndicate, og resultatet er et par limiterede Rolex ure, som er bobbet op med ikonerne Jens Fup fra Basserne og Skipper Skræk himself.

Gear – og Yacht Master’en.

Nå – Skipper Skræk a.k.a. Popeye modellen er baseret på en Rolex Yacht Master. Datofarven er blevet blå, så den matcher bukserne på den spinatglade sømand, der har fundet vej til skiven. Stålet er blevet gjort sort – eller i hvert fald mørkt – via en PVD behandling; det er i hvert fald mit gæt. Viserne er blevet til hårdtpumpede sømandsarme, mens sekundviseren er også er blevet blå.

Spinatelskeren Popeye aka Skipper Skræk. Eller også er det omvendt.

Jens Fup fra Basserne er flyttet ind i et Rolex Submariner – opskriften på stålet er den samme, mens datoen og timemarkeringerne er blevet grønne, så de matcher den luddovne soldats uniform.

Jens Fup giver måske Kermit lidt konkurrence…

Begge ure bærer desuden Dr. X og Bamford logoer, og skal jeg pege på en favorit blandt de to, så er jeg ikke i tvivl. Jeg ville ryge på Skipper Skræk modellen – jeg synes, han tager sig bedst ud, farvekombination er den mest interessante, og så synes jeg, at Yacht Masteren er mindre festlig i sit rene look, hvis jeg sammenligner den med Submarineren.

Der følger selvsagt særlige kasser og diverse “nips” med, hvis du skulle kaste dig over en af klokkerne.

Det er langt fra første gang, at Bamford kaster sig ud i et sådan projekt – jeg har fulgt dem på siden af og til, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at nogle vil korse sig over projekter som disse. Dette er dog et af de mere interessante, hvis du spørger mig – til gengæld er jeg ikke begejstret for et andet Bamford projekt, der involverer PVD behandlede Nautilus modeller fra Patek Philippe.

Udover urene skulle der være en række andre – og billigere – produkter på vej, men det skal nævnes, at der på ingen måde er tale om et officielt Rolex samarbejde. Og er du lun på urene, så skal du en tur til udlandet for at finde klokkeværkerne. Hermed en liste:

Just One Eye – LA
The Webster- Miami
Colette – Paris
DSM – London and Tokyo
Lane Crawford – Hong Kong
Exit – Hong Kong
E’Collezione – Singapore

Du kan se flere tossede projekter på Bamford Watches’ hjemmeside her <—
Hvad synes du om tiltaget og urene?

PS – Læs mere om Rolex ure her på siden

Pin It

You may also like