Home Kort - men godt Gone biking – jeg er så glad for min cykel

Gone biking – jeg er så glad for min cykel

written by Nicolai Klingenberg 13. juni 2012
Pin It

Et glas chatox fra box. Og lige et mere. Aftenen meldte sin ankomst. Vinden lagde sig, temperaturen var absolut tålelig, og lyset var intet mindre en sublimt. De fire hjul blev reduceret til to. Cyklen skulle med andre ord luftes…

De red mod vest - men jeg cyklede. Du får flere fotos - også af den knapt så mørke slags.

Det er muligt, at dagligdagen kan være præget af talrige kilometer på motorvej eller rullekø i City. Det lever jeg fint med, men når landet viser sig fra sin bedste side, som efter min mening er om sommeren (hvor pudsigt), så er der ikke noget som at springe på cyklen og trille ud i det blå. Og grønne.

Før solen for alvor gik ned.

Efter en herlig middag, skulle den nyerhvervede italiener luftes. Bella Ciao er navnet, sadlen er i læder, dækkene hvide og looket fantastisk. Turen gik til søen. Cyklen blev parkeret og fik ros af en dem, der kiggede forbi.

Jeg mindes ikke at have haft en lædersadel før. Men en gang skulle være den første.

Jeg er for gammel – og urutineret – til at køre “fixie style”, hvor der er konstant rotation i kæde og pedaler (pardon my bike lingu). Et spørgsmål om tilvænning? Muligvis. Men jeg sprang over. Til gengæld røg jeg på en flaskeholder, der kan bringe en slank flaske vin sikkert frem til en valgfri destination – og så kan der faktisk også monteres en 37,5 cl champagneflaske i læderet.

Shophenvisning og detaljeskud

Cyklen er strippet for det meste – ingen skærme og ingen bagagebærer. Dels fordi jeg ikke har planlagt at cykle i regnvejr eller medbringe al verden, når jeg vælger at springe på de to hjul. Forvent i øvrigt gearskift ved let bagudtråd og herlig tikkende lyd, når pedaltramperiet indstilles.

Det er ikke fotoapparatet, den er gal med - det er blot en rød aftenhimmel.

Mit cykel cv har aldrig været imponerende, og min nuværende jernhest må kategoriseres som den mest elegante til dato. En offroad sag står dog parkeret i skuret til mere udfordrende og mindre elegant kørsel.

Du kan lige ane fiskestangen længere fremme på broen

Omend en cykel ikke er gratis, så koster det intet at tage en tur og opleve de omkringliggende omgivelser på en helt anden måde – vind i håret, sommerduft i næsen, dækkenes lyd mod gruset og forbifarende kvidrende fugle, dansemyg og råvildt. En medbragt fiskestang blev i øvrigt medbragt, og det gav gevinst, som blev genudsat.

Strippet for det meste - og særdeles elegant efter egen mening

Måske du kan kende cyklen og stilen fra et tidligere indlæg – det er The Bike Collection, der er forhandler af Bella Ciao og andre tohjulede designsager, som du kan se mere til på TheBikeCollection.dk <—tryk og på gensyn.

Pin It

You may also like