Home Kort - men godt Gone biking – jeg er så glad for min cykel

Gone biking – jeg er så glad for min cykel

by Nicolai Klingenberg

Et glas chatox fra box. Og lige et mere. Aftenen meldte sin ankomst. Vinden lagde sig, temperaturen var absolut tålelig, og lyset var intet mindre en sublimt. De fire hjul blev reduceret til to. Cyklen skulle med andre ord luftes…

De red mod vest - men jeg cyklede. Du får flere fotos - også af den knapt så mørke slags.

Det er muligt, at dagligdagen kan være præget af talrige kilometer på motorvej eller rullekø i City. Det lever jeg fint med, men når landet viser sig fra sin bedste side, som efter min mening er om sommeren (hvor pudsigt), så er der ikke noget som at springe på cyklen og trille ud i det blå. Og grønne.

Før solen for alvor gik ned.

Efter en herlig middag, skulle den nyerhvervede italiener luftes. Bella Ciao er navnet, sadlen er i læder, dækkene hvide og looket fantastisk. Turen gik til søen. Cyklen blev parkeret og fik ros af en dem, der kiggede forbi.

Jeg mindes ikke at have haft en lædersadel før. Men en gang skulle være den første.

Jeg er for gammel – og urutineret – til at køre “fixie style”, hvor der er konstant rotation i kæde og pedaler (pardon my bike lingu). Et spørgsmål om tilvænning? Muligvis. Men jeg sprang over. Til gengæld røg jeg på en flaskeholder, der kan bringe en slank flaske vin sikkert frem til en valgfri destination – og så kan der faktisk også monteres en 37,5 cl champagneflaske i læderet.

Shophenvisning og detaljeskud

Cyklen er strippet for det meste – ingen skærme og ingen bagagebærer. Dels fordi jeg ikke har planlagt at cykle i regnvejr eller medbringe al verden, når jeg vælger at springe på de to hjul. Forvent i øvrigt gearskift ved let bagudtråd og herlig tikkende lyd, når pedaltramperiet indstilles.

Det er ikke fotoapparatet, den er gal med - det er blot en rød aftenhimmel.

Mit cykel cv har aldrig været imponerende, og min nuværende jernhest må kategoriseres som den mest elegante til dato. En offroad sag står dog parkeret i skuret til mere udfordrende og mindre elegant kørsel.

Du kan lige ane fiskestangen længere fremme på broen

Omend en cykel ikke er gratis, så koster det intet at tage en tur og opleve de omkringliggende omgivelser på en helt anden måde – vind i håret, sommerduft i næsen, dækkenes lyd mod gruset og forbifarende kvidrende fugle, dansemyg og råvildt. En medbragt fiskestang blev i øvrigt medbragt, og det gav gevinst, som blev genudsat.

Strippet for det meste - og særdeles elegant efter egen mening

Måske du kan kende cyklen og stilen fra et tidligere indlæg – det er The Bike Collection, der er forhandler af Bella Ciao og andre tohjulede designsager, som du kan se mere til på TheBikeCollection.dk <—tryk og på gensyn.

You may also like

6 comments

Frederik 14. juni 2012 - 10:55

Cool cykel! Det er jo sådan en der gør, at jeg overvejer en cykel… 🙂

Reply
Anonym 15. juni 2012 - 04:54

Du kan jo overveje en prøvetur – det er gratis. Bare følg linket til sidst i artiklen.

Reply
Rasmus Christiansen 14. juni 2012 - 13:17

Det ligner gevaldigt en cykeltur i det Fredensborg’ske…

Reply
Anonym 15. juni 2012 - 04:53

Og du har ret! 🙂

Reply
Rasmus Vedel 14. juni 2012 - 18:21

Fungere vinholderen ordentligt? Jeg har overvejet at anskaffe mig en, men kunne være rart at vide om den virker 🙂

Reply
Anonym 15. juni 2012 - 04:53

Yes – men der skal være tale om slanke flasker. Dem med stor bund kan nemlig ikke være i den – ej heller de store champagneflasker, men en 37,5 cl sidder perfekt!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk