Home EkviperingGrej & grooming På besøg hos Mr Tip Top

På besøg hos Mr Tip Top

by Nicolai Klingenberg

Under 1000 Miglia løbet i Italien faldt jeg i god snak med to gutter. Den ene hedder Lars, han deltog i løbet og ejer en ekviperingsforretning i Holstebro. Skulle du nogensinde komme på de kanter, så smut ind forbi. Her er nemlig hyldelækkerier til enhver smag. Og synes du navnet er pudseløjerligt? Så bare vent – navnet rummer nemlig en god historie.

En facade, der er til at få øje på – kom med indenfor!

Holstebro. Klokken er omkring 14, jeg har været på hjul i et par timer, og er nu fremme. Byen? Den kender jeg stort set ikke noget til, men jeg skal have en lille forsmag på den. Det handler ikke om lokalturisme, men som sagt om et møde i Italien, der nu bliver fulgt op i Holstebro. Verden er lille – men Holstebro er endnu mindre.

Man fristes til at kalde det for Larsens italiener garderobe, når nu han har været med i 1000 Miglia.

Lars Larsen er manden, der har inviteret. Dels på grund af gensynsglæden, men også for at tale om ure, kluns og det gode liv. Og ikke mindst for at spise en frokost, der skulle vise sig at være helt fantastisk, men den oplevelser, får du en anden dag.

Manden med det brede smil, Lars Larsen.

Vi skal tilbage til 1954 for at finde det, vi i dag kender som Mr. kæden. Og Tip Top. Det var Lars’ far, der etablerede kæden. Og Tip Top som den første. Selv samme år etableres en burgerrestauration under navnet McDonald’s, Marilyn Monroe gifter sig med Joe DiMaggio, den første polarflyrute bliver etableret fra København til Los Angeles og litteraturen blomstrer i form af udgivelserne Mio, min Mio og Tolkiens Ringenes Herre – De to Tårne. Jo, jo – det var et stort år.

Det skorter ikke på de kulørte farver – et udpluk af blandt andet Ralph Lauren poloer…

Da Lars overtager forretningen, koster det selvsagt noget. Efter overtagelsen bliver han anden generation, og jeg tager nok ikke meget fejl, når det også handler lidt om stolthed over det, familien har bygget op. Således ændrer man heller ikke bare navnet til “noget andet”.

Why shut up, when you can suit up…

Nå – nok historie. Som du sikkert har set på de ovenstående fotos, så er der nok at iklæde kroppen. Biksen har talrige brands, der tæller lige fra Henrik Vibskov til 1000 Miglia, Ralph Lauren og Cerruti. Du kan dermed blive klædt på til de fleste anledninger. Tilsæt desuden “special” items, der ikke umiddelbart fås andre steder.

En duft af Vibskov. PS: Den blå er den bedste.

Det skal også nævnes, at indretningen rummer et par interessante sager i form af tigerskind med historik, et omlakeret bord, der har talrige årtier på bagen og som sikkert har lyttet til lidt af hvert på sin gamle matrikel, men også et væghængt Panerai ur med både dato, ugedag og måned.

Man kan ane en glad fotograf i refleksionen…

Slutteligt slår jeg gerne et slag for skoafdelingen, hvor jeg erhvervede mig et par sko fra The Last Conspiracy – dem vender jeg lige tilbage til.

Værsko.

Forretningen har også en hjemmeside, der måske er hurtigere at besøge end selve butikken – i første gang kan du i hvert fald begynde her < ;---

You may also like

3 comments

Kpawmadsen 21. juni 2012 - 18:02

Ligger der en Tip top på sjælland? Eller noget med samme store udvalg?

Reply
Anonym 21. juni 2012 - 18:11

Nej, det gør der ikke. Men jeg slår lige så gerne et slag for Axel.dk og Kaufmann.dk, som også har rigtigt godt udvalg. De forhandler også Ralph Lauren hos Kaufmann, som er at finde omtrent over hele landet.

Reply
David K 10. oktober 2012 - 08:35

Livet i provinsen ser da skønt ud

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.