Home Ure Sponseret video – egne ord. Et kig på Tudor Heritage Advisor

Sponseret video – egne ord. Et kig på Tudor Heritage Advisor

written by Nicolai Klingenberg 30. juni 2012
Pin It

Jeg bliver jævnligt kontaktet af diverse bureauer, som har gode tilbud på videopromovering af et og andet. Vanligvis takker jeg nej, men da der kom en henvendelse fra Tudor, måtte jeg takke ja. Der er jo tale om ure – og så begejstrede Tudor mig, da jeg var på BaselWorld, men den historie gemmer vi til en anden dag. I dag handler det nemlig om Tudor Heritage Advisor.

Dengang – til venstre – og nu til højre.

Vi skal have fat i noget historie – først med et meget kort spring tilbage til 2010, hvor søstermærket til Rolex, det være sig Tudor, lancerede serien Heritage line. Denne linje spiller på endnu ældre dage, og den aktuelle model er en nyfortolkning af en model fra 1957, der bød på en formen mekanisk alarm.

Og hvad der er så sket? Lad os begynde med størrelsen – sidst i 1950’erne var et urs diameter sjældent, hvad det er i dag. Dengang målte modellen sølle 34 mm, mens den i dag er vokset til 42 mm. I min bog kunne 40 mm nok også have gjort det, men less is no longer more i forhold til størrelsen tyder det på. Jeg glæder mig dog over, at man ikke er gået all in på oversize og har bevæget sig op i de 44 eller 46 mm, da der på sin vis og efter min mening er tale om et elegant dresswatch.

Denne type visere går i øvrigt under navnet Dauphine.

Det handler dog om meget mere end størrelse, og det kan du se, når du kaster et blik på skiven. Den gamle model havde fire visere – time, minut, sekund og alarm. I dag er der stadig fire visere, men man har flottet sig fra Tudors side og ekviperet uret med dato, gang reserve indikator til alarmen samt en “on/off” skive, der viser, om alarmen er sat til. Alarmen aktiveres i øvrigt uden på urkassen, hvor man har integreret en knap ved “klokken 8” markeringen.

Herlig skive med talrige informationer.

Ved klokken 2 markeringen – igen på ydersiden af kassen – har man placeret en krone, der bruges til at trække alarmen op, så der er noget at give af, når maskineriet bimler. Selve urværket er dog automatisk og skal således ikke trækkes op, så længe det sidder på dit håndled. Tudors rose – som vi fandt på den gamle models skive – er rykket uden for urkassen og sidder nu på kronen ved klokken fire markeringen.

Og her med tekstilrem…

I forbindelse med urlanceringen er der produceret en video – den har du herunder. Omend den er kort, så er det tydeligt, at det er arven man spiller på – medio 50’er stemning, der nemt kunne være relateret til Mad Men serien. Videoen? Den får du herunder:

 

Uret leveres med enten lænke eller aligatorrem (begge med foldespænde), hvor jeg klart vil hælde til den sidstnævnte – det hænger sammen med urets dressy look. Det skulle ligeledes være muligt at erhverve sig andre remme i stof, hvis man vil have noget at skifte i mellem.

Med lænke? Helst ikke.

Da jeg var på BaselWorld for et par år siden, blev en anden Tudor Heritage model introduceret – det var en chronograph. Folk var ellevilde – men jeg var ikke helt solgt på den. Til gengæld appellerer dagens ure mere til mig – samt et af Tudors nyligt lancerede dykkerure, som jeg vender tilbage til senere…

Vil du læse mere om klokkeværket fra Tudor? Så tryk her <—

Nydeligt spænde – den slags betyder jo også noget.

 

Pin It

You may also like