Home EkviperingGrej & grooming Om at hamstre

Om at hamstre

by Nicolai Klingenberg

Lige siden jeg var ganske lille, har jeg haft en fantastisk evne til at hamstre, samle og undlade at smide ud. Det har resulteret i mange diskussioner om, hvorvidt en gammel gumminæse skulle beholdes, hvorfor en sort paryk er værd at gemme, når den ikke har været luftet i et årti og så fremdeles. På min egen datamat, er det dog mig selv, der bestemmer. Så længe det varer.

Se blot hvad gemmerne indeholdt. Et klassefoto af ældre dato. Altid godt at have. Selvom det også findes på print…

I takt med at jeg tager flere og flere billeder, bliver pladsen mere og mere trang på min computer. Jeg havde dog på ingen måde forestillet mig, at plads ville blive et problem, men da min telefon jævnligt beder om at slette sager, tænkte jeg, at der må være noget om det. Man kan have for lidt plads.

Dernæst er der det der med sikkerheden. Jeg har – syv, ni, tretten – ikke mistet noget vigtigt på grund af datamatnedbrud eller glemsomhed. Men det er først nu, at jeg for alvor har fået taget en ordentlig kopi af de sager, jeg ligger inde med. Og det er på tide.

USB kablet kan i øvrigt gemmes væk…

Apple, som jeg for tiden benytter, tilbyder talrige smarte løsninger, når det kommer til lagring og sikkerhedskopier, og det er andre, der også gør. En løsning med en sky er selvsagt oplagt – du ved sådan en løsning, hvor sagerne bliver lagret på en ekstern server – enten i dit eget hjem eller hos et hostingfirma – men ej heller her, er jeg kommet på. Endnu.

Det senest apparat, der er kommet i min varetægt er en Buffalo MiniStation med plads til en terabyte data. Det er 1.000 gigabyte. Der i øvrigt sket noget med den mængde plads, som data fylder – jeg husker tydeligt, da der blev investeret i en halv megabyte ram til min Amiga 500 i 90’erne. Sådan en ram sag fyldte dengang, hvad en terabyte fylder i dag. Og sådan kan man blive ved.

Er den sexy? Nej. Er den praktisk? Ja.

Buffalo’en har nu fået synkroniseret alt, hvad der skulle synkroniseres. Der ikke bare tale om en simpel flytning, men derimod en løbende automatisk back-up. Og undskyld mig, hvis det er ren basisviden for dig, men det er en lettelse og fagre nye verden for mig. Jeg har ikke det store sammenligningsgrundlag, men jeg er svært tilfreds med den simple løsning, der fylder minimalt, yder optimalt og som ikke kræver en eksterne strømkilde, som det var tilfældet med en gammel ekstern harddisk. At selv samme grund blev den aldrig taget i brug.

You may also like

3 comments

Rene Bjørnskov 13. juli 2012 - 22:33

Jeg kan nu godt lide at have billeder på Skydrive, det gør også deling noget nemmere

Reply
Anonym 14. juli 2012 - 09:26

Lyder også som en god mulighed – hvem udbyder Skydrive? Og hvad koster det?

Reply
Rene Bjørnskov 14. juli 2012 - 16:41

Microsoft,ikke noget.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk