Home Grej & grooming The Last Conspiracy – håndlavede lækkerier til fødderne

The Last Conspiracy – håndlavede lækkerier til fødderne

written by Nicolai Klingenberg 5. juli 2012
Pin It

Jeg faldt over et par sko. Et par sko, der gik rent ind. Med læder, fine detaljer, kork, metal og jeg skal give dig. Mærket hedder The Last Conspiracy, ligger i Danmark,produceres i Portugal og har prydet mine fødder i et par dage.

Det handler om håndværk – og hvordan håndværk bliver til lækre (nye) sko.

Indrømmet – der er ikke tale om en sommersko, men den er alligevel taget i brug og luftet. Hvorfor? Fordi det ikke er sommervejr, og fordi fødderne ikke overopheder i fodtøjet. Det skulle skyldes lædersålerne. Og så bliver de også brugt, fordi de går rent ind…

De oser altså af kvali, hvis du spørger mig.

Jeg stødte på The Last Conspiracy for første gang i november, hvor jeg vist fik omtalt deres sko og støvler. Dernæst ude af øje og dermed også sind. Da jeg erhvervede mig mit første par for et par uger siden, gik jeg på jagt i indboksen og fandt noget pressemateriale, der gjorde mig klogere på biksen. Forvent 35 års erfaring udi arbejde med håndlavede sko (måske er det flere personers erfaring i år, der er lagt sammen, men skidt nu pyt med det), øje for de lækre detaljer og brug af gode materialer.

Nu med søm.

En sko kan mig bekendt produceres på talrige måder – herunder den nemme. Og den omsiggribende. De nye sko hører produktionsmæssigt til i sidstnævnte genre. For eksempel er en sål ikke bare en sål – hos The Last Conspiracy arbejder man med tre lag. Og en såkaldt Goodyear-welted konstruktion. Føler du dig som en 1-års elev til en afsluttende eksamen som skomager, når du hører begreber, som disse, så er jeg sikker på, at du forstår lidt mere, når du ser nedenstående gør-det-selv-tegning. Det gjorde jeg i hvert fald.

En skokonstruktion a la The Last Conspiracy

Jeg begav mig hjem fra en god ven til fods – der var omtrent fire kilometer, og det gik smertefrit på trods af, at skoen var ganske ny. Du skal dog forvente, at de første skridt føles gevaldigt stive – sådan lidt a la Forrest Gump med benstillads. Det er meningen – skoen tilpasser sig nemlig dine fødder. Voila.

Let på tå på trædækket.

Jeg er dog i vildrede – jeg har ladet mig fortælle, at man bør smække en gummisål uden på lædersålerne. En sådan beskytter nemlig mod slitage, men hvad så med føddernes evne til at ånde? Nå – kig du bare forbi The Last Conspiracys hjemmeside, mens jeg grubler videre. Du finder den her. <—

Pin It

You may also like