Home Pindemadder Concordia Gala 2012

Concordia Gala 2012

by Nicolai Klingenberg

Jeg havde for ganske kort tid siden fornøjelsen af at være inviteret med til en aften, jeg sent vil glemme – årsagen var velgørenhedsfest under navnet Concordia Gala 2012 – From Russia With Love. Og hvis betegnelsen storslået skal bruges med omhu, så vil jeg vælge at bruge ordet om denne aften…

Klimatisk kaos for en aften – kom med til Concordia Gala i skønne omgivelser!

Det er små 30 grader, klokken er lidt over 20, og matriklen er Marbella Club Hotel. For 17. år i træk løber Concordia Gala af stablen, og årets tema er From Russia with Love. Ganske smart, når man tænker på, at russiske feriegæster på verdens måske ikke det allerbedste ry – og endnu smartere, når man vælger at lade den russiske kultur være omdrejningspunkt for flere optrædener i løbet af aftenen.

I den blå kjole har vi Prinsesse Marie Louise og til højre natklublegende Olivia Valere

Men inden vi skal til bords, er der drinks, som serveres i omgivelser, der ligner noget fra en iskold, russisk vinter. Ganske paradoksalt, når temperaturen er plus og ikke minus tæt på de 30. En stor fontæne af is byder på vodka, mens blitzlyset fra pressen stråler om kap med arvestykker med to-tre cifrede carat. Her er man ikke noget ved musikken – man er musikken…

Lige en mere inden middagen.

Mere end 300 mennesker er mødt op, og der er udsolgt. En hoteldirektør, der er venlig sponsor af flotte præmier i det efterfølgende lotteri, fortæller, at Concordia Gala er “the thing to attend”. Der findes talrige velgørenhedsfester, men jeg forsikres, at ingen er så stor en succes som Concordia Gala, der igen i år melder om udsolgt. Samtalen akkompagneres i øvrigt af tjenere i russiske uniformer.

Last minute påklædning – en smoking havde nok været helt korrekt. Og der er tale om genskin på tøjet – ikke pletter.

Pre-drinks er oversået. Vi rykker fra det området med 10.000 kilo kunstig sne, isbjørne og ulve til Villa del Mar, hvor pindemadder og flere drinks venter. Der konverseres, jeg genkender et par ansigter fra enten tidligere besøg på Marbella Club eller et kulørt, royalt ugeblad. Her er gallakjoler, hvis indhold og bedre halvdel er fragter hertil i vogne, der befinder sig på top tre listen over de fineste sager, du har set i vogntøjsspotting her på My Pleasure. Og selvom vognen står som original, så kan jeg ikke afvise, at der er blevet stylet lidt på fruerne…

Der mingles.

Drinksene kommer i lind strøm og er i selskab med delikate pindemadder. Vi er stadig under åben himmel, og man har ingen form for tobaksfobi på stedet. Der nydes på alle fronter.

Det handler dog om meget mere end at hælde i hals og mave – man deltager for at gøre en forskel. Det handler om kampen mod AIDS i nærområdet, men også om at informere præventivt og om at give patienter og disses pårørende et bedre liv. Aftenens Concordia Gala har taget måneder at planlægge, og organiseringen har den venlige og ikke mindst smukke Prinsesse Maria Louise af Preussen varetaget – hun er i øvrigt gift med Count Rudy, som jeg har nævnt et par gange tidligere.

Og så til bords

Vi går til bords – og her er der pyntet op til den store guldmedalje. Maden kommer til bords, musikken spiller, lodtrækningen er i gang, der entertaines og samtales på kryds af bordene.

Lodtrækning og præmieoverrækkelse

Skulle man have frygtet et stift selskab, tager man fejl – der grines højlydt, og man er ikke bange for at bede om et glas vin mere. Festen er i gang, kameraerne kører, og da desserten bæres ud, går der under to minutter, før de første entrerer dansegulvet til livemusik og siden cd-toner. Stadig under åben himmel så klart.

Vue over bordene, hvor Nevado Roses ved lysestagerne lige akkurat kan anes

Festen stilner så småt af, da klokken har passeret to. Der er en dag i morgen, en “tan”, der skal passes, og frokoster, der skal spises. Under hele aftenen har gæsterne stoppet op og nydt duften fra Nevado Roses. Og sørme om flere ikke medbringer en eller to af de langstilkede roser fra Ecuador, der er fast gæst på fornemme hoteller verden over. Marbella Club inklusiv. Et close up af The Vendela Rose har du herunder.

Med venlig hilsen fra Nevado Roses…

Der er dog nogle, der holder lidt længere ud end andre, og når nu nattehimlen er sort og temperaturen høj, så kan man jo tage en sidste dans.

Gulvet indtages.

Omend ovenstående galla er et overstået og mindeværdigt kapitel, så slås der på velgørenhedsklokken igen den 5. december – her vil søsterhotellet Puento Romano danne rammen om et nyt arrangement i den gode sags tjeneste.

Matriklen er stor, hvorfor en golfvogn – som man absolut ikke selv bør køre i beruset tilstand (ingen nævnt, ingen glemt) – kan fragte en sikkert til indgangen efter festen…


Du finder yderligere information om Concordia på hjemmesiden her <—

 

 

You may also like

1 comment

Steffen 8. august 2012 - 09:14

Der er nogen der ved, hvor pengene ligger i øjeblikket, nyrige russere.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk