Home Spottet En læser og hans Sea Ray Sundancer 455

En læser og hans Sea Ray Sundancer 455

by Nicolai Klingenberg

Sidst jeg var på vandet, var det med sejl – i dag skal vi igen på vandet, men denne gang med en motorbåd. Ejeren fortæller her et og andet om den skønne Sea Ray Sundancer 455…

Dagens kvinde hedder Calypso – hende kunne jeg godt borde…

Fortæl os kort om, hvad det er en for en båd, du har?
– Hun hedder Calypso og er en Sea Ray Sundancer 455 fra 2004. Det er et sommerhus, forklædt som en fræk motorbåd på 49 fod (cirka 14 meter).

Hvad faldt du for ved båden i sin tid?
– At gå ombord og opdage hvor god pladsudnyttelsen er i sådan et skib. Udefra ligner det en stor ”Don Johnson” speedbåd, men så snart man kommer ombord, er der tre dobbeltsenge i flere kahytter og så er der kræset helt vildt om detaljerne; lige fra træsort og interiør til fladskærms TV, indbygget klimaanlæg, støvsuger, ismaskine osv.
Vi var et par stykker oppe og se på den, og da vi sad nede i kabyssen (køkkenet) og havde drukket en øl og talt om mulighederne, sad vi og kiggede på hinanden, og der var sådan en speciel stemning, inden vi begyndte at grine over, hvor mange fede situationer, vi hver i sær lige havde afspillet oppe i hovederne på os selv – og de mindede rigtigt meget om hinanden!

København kan indtages via herlige kanaler

Og hvor fandt du den?
– Hos Horten Advokater – det var et konkursbo, så den havde stået i 1½ – 2 år i en lade oppe i Gilleleje og ventet på at der kom en afklaring i sagen. Det kunne jeg ikke stå for.

Det skulle være tilladt at slænge sig, når duggen er faldet…

Hvad hører du typisk fra folk, der ser båden?
– De fleste smiler bare helt vildt, og så er der mange, der siger noget i stil med ”Wow”¦det er en lækker båd”. Det er først, når de har været om bord i en times tid, at de fleste begynder at gå ned i båden for at hente noget i køleskabet eller benytte et toilet, og så kommer de som regel tilbage og siger noget i samme stil igen. Jeg har en god veninde, der konsekvent nævner det som nummer to eller tre ting, når hun præsenterer mig for andre mennesker (”Hej Birger, du skal møde min ven Martin, rigtig god mand, han har en kæmpe båd”¦”)

Tilsæt loungemusik og noget til halsen – og maven.

Hvad skal enhver mand vide om en Sundancer?
– At det er meget vigtigt, hvilke motorer den bliver leveret med! Jeg har to store Cummins turbodiesel motorer, med 450 HK per motor, der rækker til cirka 30 knob. Forskellen fra modeller med benzin eller sågar Volvo Penta diesel, er den enorme forskel i brændstofforbruget. Jeg har ikke prøvet de andre motorer, men jeg har læst og lyttet mig til, at det er mellem 30-40% i forskel til de andre motorers forbrug. Det er ikke så lidt, når man tænker på, at vi i forvejen fylder den 1000 liter store tank op et par gange om året i forvejen”¦
Og så er det også interessant, at den kan sejles med et speedbådscertifikat! Hvis den havde været cirka 3 fod (1 meter) længere, havde det krævet et Yachtskipper certifikat. Men den har bovpropeller, både for og bag, og det gør at den er super let at styre i alle retninger med to joystik – og så er det altså noget lettere at håndtere den, end det ser ud til (hvilket jo også er meget sjovt).

Der er plads til overnattende gæster… Hvis du forstår sådan en lille en.

Hvad har du altid med i båden?
– Vand, whisky og hvidvin… Og så har jeg engang taget iPhone opladeren med hjem, det var en katastrofe, fordi musikken kommer fra vores telefoner, så det er blevet fast rutine at tjekke efter, inden vi sejler ud.

En dusch og så i de maritime klæder

Det perfekt Sea Ray øjeblik”¦?
Der er to kategorier som er alle anstrengelserne og omkostningerne værd;
Det ene er, når vi samler de nærmeste venner, med deres familier og gerne et par børn, og vi sejler over til Flakfortet eller op langs kysten, og hygger og laver mad og ender med at sidde i en havn og nyde stemningen til langt ud på natten.
Det andet er, når vi fylder båden op med glade mennesker  på en varm solskinsdag og sejler ud til en af strandene og kaster anker. Lytter til god musik. Får noget at drikke (på nær kaptajnen) og hopper i vandet, trækker baderinge efter båden og ender med mad og hygge/fest på en af de mange steder i Københavns Havn, hvor man kan støje lidt og samtidigt være helt centralt. Der kan være 15 personer ombord, når vi sejler, og 5-10 flere når vi ligger i havn, så det kan blive til lidt af et arrangement. Og når vi nogen gange samler vi et par både yderligere, så ligner det jo noget fra en reklamefilm…

Læder, træ og feel good.

En mindeværdig oplevelse fra båden?
– Min daværende kæreste havde jeg lige mødt. Vi sejlede ud til en af de små øer, lavede mad og hyggede os med at se solen gå ned over København. Dagen efter stod vi tidligt op, spiste morgenmad, mens vi så solen stå op igen. Så tog vi et bad hver, sejlede hjem og kørte på arbejde. Der var noget særligt over den dag på kontoret…

Kommandocentralen

Hvilken musik passer bedst til en sejltur?
– Det er fuldstændigt afhængigt af stemningen ombord. Normalt er det ikke musikken, der er i centrum, så der skal det bare være et fedt lounge mix, der sætter stemningen. Det kan også være noget gammelt Otis Redding med ”Sitting on the dock of the bay” og noget i den genre. Anlægget spiller fænomenalt, og der er en seriøs woofer, så uanset hvad man er i humør til, så bliver det bare federe, når man er på vandet”¦

Plads til liv og glade dage. Og en kaptajn samt talrige sailors.

Er det en keeper?
– Det er med skibe som med kærlighedsforhold. Man holder nogen gange fast i de gode oplevelser, der hvor man havde det super skægt og oplevede en masse sjove ting, gerne med en masse andre fede mennesker. Samtidigt med at man fortrænger realiteterne”¦ Jeg ville gerne beholde hende, men jeg arbejder og rejser ret meget, og jeg får ikke brugt hende nok til at ville beholde hende. Jeg har fx kun tanket hende op en enkelt gang i år og jeg får dårlig samvittighed, hver gang jeg stiger om bord på en flyver i Kastrup – og så er det altså på tide at komme videre. Så den er er faktisk til salg nu, og når man har taget mental afsked, så håber man bare at det går hurtigt”¦

Nedgang til kahytten…

Hvilken båd er drømmebåden?
– Jeg sejlede engang Middelhavet tyndt på en Swan på omkring 56 fod sammen med en god ven af familien. Det drømmer jeg stadig om at gøre igen, og Swan er bare noget af det lækreste i den klasse, men jeg er nok for ung til sejlbåde endnu…

 

Kunne det tænkes, at båden var noget for dig? Så se annoncen for den her <—

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk