Home Tryksager En læser og hans Mercedes 230C

En læser og hans Mercedes 230C

by Nicolai Klingenberg

Jeg har det lidt med gamle biler, som med gamle ure. Fungerer de, og er de til at stole på, så løber mundvandet. Og selvom jeg ikke kender til funktionaliteten af dagens vogn, så var munden ved at løbe over. Lad os komme direkte videre til dagens klassiker – en Mercedes med + årtier på bagen…

For pokker – denne her vækker en tysker i mig. Men jeg overlader ordet til ejeren.

Fortæl os kort om, hvad det er en for en bil, du har?
– Der er tale om en Mercedes 230C fra det herrens år 1980. Motoren er på 2.3liter, som er fordelt på 4 cylindere, og så er motoren monteret på en automatisk gearkasse.

Hvad faldt du for ved bilen i sin tid?
– Faktisk har jeg aldrig rigtigt lagt mærke til W123-serien, da jeg ikke rigtig fandt den interessant. Jeg er jo vokset op med dem som taxa, ambulancer m.v., så bilen var faktisk for ny i min optik. Det ændrede sig for et par år siden, da jeg så en coupé stående i en kælder på Vesterbro. Linierne er jo helt anderledes end den “normale” “Bagdad taxa”, og jeg faldt pladask for den.

Den vækker minder.

Og hvor fandt du den?
– Jeg har i flere år smugkigget efter en god coupé online og også tilbagelagt en del kilometer i håb om, at der skulle stå en god bil for enden af regnbuen, dog uden meget held. Bilerne var for det meste enten ødelagte af for mange “renoveringer”, eller også var de simpelthen for dyre til at mit, ret så begrænsede hobbybils-budget ville tillade at købe endnu en bil.  Denne dukkede op ved et tilfælde, og der er tale om en meget solid bil i en pæn brugsstand – og med få småfejl. Den stod monteret med forkerte fjedre og nogle ret grimme hjul, men det fik jeg rodet bod på efter at have været ejer af køretøjet i fem timer. En sænkning og et sæt ret sjældne 15″ barok hjul, og så var den lige i skabet. I hvertfald efter min mening, og når alt kommer til alt, er det jo mig, der bestemmer og ikke en flot selvudnævnte smagsdommere fra veteranmafiaen.

Ja, nummerpladen kunne godt være blændet lidt bedre, men hvad pokker.

Hvad hører du typisk fra folk, der ser bilen?
– Her i København får jeg ret mange opadvendte tommelfingre, i Jylland er det helt anderledes: Der er en W123 en bil, man har, når man kommer fra landet og måske har haft en lille vognmandsforretning.

Ledestjernen by night

Hvad skal enhver mand vide om Mercedes?
– At de gamle Mercedes’er er fantastisk stærke køremaskiner med en komfort, der er helt i sin egen klasse. Alt er skruet sammen, som om bilen skulle køre evigt, måske er det derfor at W123 klassen stadig bruges kommercielt i flere lande. Dog er jeg ikke sikker på, at det er tilfældet med de nye Mercedes’er, men det er jo også en helt anden snak…

Og om en Mercedes coupé?
– Se bilen fra siden og døm selv.

Vi dømmer selv.

Hvad har du altid med i bilen?
– Persol 714, en ældre Coca-Cola køleboks og godt humør.

Kantet, solid og med masser af sjæl.

Det perfekt MB øjeblik”¦?
– Den er svær Nicolai, men hver eneste morgen når jeg starter en dugvåd bil, ruller soltaget tilbage og triller ud af byen uden stress.

En mindeværdig oplevelse i bilen?
– Der vil jeg ladet fotoet herunder tale for sig selv…

Det ser nu mindeværdigt ud…

Hvilken musik passer bedst til en køretur?
– Aphex Twin – Avril 14th

Og gamle biiler ligeså…

Er det en keeper?
– Ja og nej, og jo måske.. Og øhh..

Dobbelt op på “gamle dage”.

Hvad er drømmebilen – udover din Mercedes?
– Drømmebilerne må vi hellere sige, men en Ferrari 275 gtb 4 , Aston Martin DB-4 eller en Citröen DS Stationcar

Lige en sidste at runde af på…

Rummer din eksisterende vognsamling andet?
– Den rummer lidt vintage jern fra Stuttgart og en gammel folkevogn anno 1958

Ejer du noget med en god historie, som du gerne vil dele? Så send en e-mail på nk@my-pleasure.dk

Begejstret for historier som denne? Så kig forbi Porsche kategorien her <–

You may also like

3 comments

Kristian Jørgensen 24. september 2012 - 22:07

Hot rod-sænkningen forstår jeg ikke. Selvom jeg ikke tilhører “veteranmafiaen” går det mig nu stadig på, at man sænker sådan en fin gammel Mercedes til noget nær ukendelighed. Er det de helt originale fjedre, der bliver kaldt “forkerte”?

Reply
nicolaiklingenberg 25. september 2012 - 08:26

Nej – det er ikke-originale, der får lidt på hatten, og vognen står til at blive bragt tilbage til den originale status. 🙂

Reply
Thomas Knudsen 23. oktober 2012 - 19:35

Elsker den bil. Har kørt mange kilometer i modellen. Affjedringen er nærmest masserende, når man kører på brosten eller rammer et vejbump.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk