Home Automobiler Et kig på den nye Mercedes A-Klasse

Et kig på den nye Mercedes A-Klasse

written by Nicolai Klingenberg 19. september 2012
Pin It

Jeg har ejet en Mercedes, men det er nogle år siden. Det var en Mercedes 300 SL, jeg var begejstret for den, men jeg følte mig lidt for ung til sådan en vogn. Hvorfor? Fordi jeg ofte blev hilst på af andre ejere af samme SL-serie, når vi passerede hinanden. Det var mægtig hyggeligt, men problemet var, at de rundt regnet var tre årtier ældre end jeg. Og så kørte de med sixpence. I dag skal vi se på den nye A-klasse, og den vil jeg betegne som “væsentlig yngre”…

Den får på alle tangenterne i pressekittet. Jeg vil nu gerne have mulighed for selv at snuppe nogle fotos ved lejlighed. Med eller uden røgmaskine…

For tiden begejstres jeg ved de mindre biler – dels fordi, de er knapt så tørstige, dels fordi de er forholdsvis billige, men også fordi jeg ikke har brug for voldsomt meget plads. Så langt, så godt. Billig skal dog ikke misforstås, for vi skal på den anden side af 300.000 kroner for at komme i sving med en A-Klasse. Det er mange penge – men det er en rimelig pris i min bog, når man har med en spritny Mercedes at gøre.

For pokker det ser godt – og maskulint – ud…

Jeg husker den gamle A-Klasse – og mere har jeg ikke at sige til den model. Den var ikke lige mig – og langt fra, hvad jeg forbinder med Mercedes. Så lad os lade fortid være datid, og se på nu og her scenariet. Det, der først springer mig i øjnene, er det nye design, som er blevet langt mere maskulint. Og lækkert. Fikst – og knapt så konservativt, som man måske kunne forestille sig. Jeg lader designvideoen herunder tale sit eget sprog.

Så langt, så godt. Vi kan hurtigt blive enige om, at bilen i videoen, ikke er den gængse basis eller startmodel, men sådan er det som oftest med reklamer. Man viser det, man kan – og lidt til. Derudover er man med på det teknisk – et “Connected” tiltag følger trop, hvor andre er fint i gang. Det handler om den evig-vigtig smartphone, som de fleste hellere husker end at låse døren derhjemme. En video, der forklarer det hele? Så gerne.
Der findes i flere udstyrslinjer, og man har valgt at være rar ved danskerne, vil jeg mene. Standardudgaven føres slet ikke i landet, hvorfor vi begynder med udstyrslinjen Style, som blandt andet byder på aluminiumsfælge, multifunktionsrat i læder, skjult udstødningssystem, lidt chrom-effekter og andre kosmetiske lækkerier. Plus en masse andet, som jeg linker til om et par linjer.

Ligner den første foto? Måske – men læg mærke til, at der er en helt andet – og mere potent – front på denne A-Klasse.

Jeg har ikke været på hjul i vognen, men jeg skal hellere end gerne tage en tur. Eller to. Jeg har regnet mig frem til, at vi får rundt regnet syv varianter til salg i landet – fire med benzinmotorer og tre med diesel. Alle med træk på forhjulene i øvrigt. Min hang til automatgear kan opfyldes i én model, som hedder A180 CDI BlueEFFICIENCY.

Den sorte hule – med teknisk integration af det vigtige i tilværelsen: Smartphonen…

Skrivelsen her er kun toppen af isbjerget – man har strikket et hav af informationer og film sammen om den nye A-Klasse på Mercedes’ hjemmeside her <–

Pin It

You may also like