Home EkviperingGrej & grooming Leatherprojects – nu med limiteret My-Pleasure.dk samarbejde

Leatherprojects – nu med limiteret My-Pleasure.dk samarbejde

by Nicolai Klingenberg

Lad os bare gøre det officielt. Jeg har en 10 limiteret lædervarer på vej. Der bliver tale om en nummeret serie – fra 1 til 10 sjovt nok – og med den velkendte bow tie graveret. Jeg har allieret mig den danske Jeppe Dencker, og han har en passion for læder. Læg dertil, at han laver alt i hånden – og af der kun benyttes gode materialer – og primært fra Danmark og “norden”. Jeg er ganske stolt af samarbejdet, men inden jeg kommer med mere info om “produkterne”, vil det dog være passende at blive klogere på Jeppes kunnen og gøren. Derfor dette indlæg.

Således ser prototypen ud – og der er ikke langt fra til, at de 10 lander er klar til salg… Allerede interesseret? Send en mail til              nk@my-pleasure.dk

Jeppe – du står bag Leatherprojects.com, men hvordan kom du i gang?
– Jeg stod på et tidspunkt og manglede en pung, og da jeg altid har været meget specifik omkring mine accesories, og ikke kunne finde en, som passede til min smag, valgte jeg at designe min egen.  

Resultatet var mildest talt dårligt, men jeg besluttede mig for, at blive ved til jeg var tilfreds. Mange arbejdstimer senere havde jeg et resultat, som jeg fandt acceptabelt.
I løbet af den tid havde jeg opdaget, hvor unikt et materiale læder er, og hvor mange muligheder der egentlig er med et stykke skind.
Herefter gik jeg i gang med andre modeller, og lidt efter lidt begyndte LeatherProjects at forme sig.

Jeppe Dencker – manden bag LeatherProjects og den limiterede My-Pleasure “Kort & Cash holder”, som er lige på trapperne.

Jeg er af natur en person, som har svært ved ikke at engagere sig 100% i det jeg laver, og derfor besluttede jeg mig for, at se hvor projektet ville bære hen, hvis jeg lod det vokse af sig selv.

Nøglelir anyone?

Nu står vi netop og skal til at flytte ind i vores nye værksted i indre by, og LeatherProjects er på vej ud i et mindre antal nøje udvalgte butikker i Danmark.

Hvad er det lige ved læderet, der fascinerer dig?
– Læder er et helt fantastisk materiale, som kun bliver smukkere med tiden. Det er et naturprodukt, og mennesket har anvendt det siden tidernes morgen. Jeg er mindst lige så fascineret af læderarbejdets historie, som af selve materialet.

Arbejdsbordet…

Det er med stor ydmyghed og respekt for gamle, stolte traditioner, at jeg har taget håndværket op.
Der er desværre ikke så mange tilbage i faget herhjemme, og jeg ser derfor også muligheder for, at bevare dette fantastiske fag.

Alt bliver lavet i hånden og med danske og nordiske materialer – der er nemmere løsninger, men hvorfor har du valgt at gøre det på din måde?
– Dette er og vil altid være en af de vigtigste ting for mig. Det er efterhånden blevet en selvfølge, at de fleste typer for produktion flyttes til lande med billigere arbejdskraft.
Desværre afspejler dette ofte kvaliteten af produktet. Jeg har valgt at holde fast ved, at tingene laves i hånden, da dette giver de stærkeste syninger og med hensyn til materialerne, så er der bare noget særligt ved, at kunne holde det inden for Skandinavien. Jeg er meget principfast når det kommer til materialer og udarbejdelsen af produkterne – her kommer jeg aldrig til, at gå på kompromis.

Håndværket er i orden…

Derudover synes jeg det er vigtig at se sig om i lokalområdet, og finde de gode lokale muligheder der er. Efter lang tids søgen har vi bl.a. fundet en producent af æsker, hvor de laver dem i hånden og så endda på Nørrebro.

Der var den igen! Håndgraveret logo og nummerering. Er ganske tilfreds med LeatherProjects kunnen og gøren.

Du fascineres generelt af ting med en historie – hvad tæller din “samling”?
– Når vi nu er inde på læderarbejdet, synes jeg det er en vigtig detalje at størstedelen af det værktøj der bruges oser af historie. Mange af tingene er fra starten af 1900-tallet, og fungerer stadig perfekt. Der er noget ganske særligt ved, at bruge samme værktøj, som andre saddelmagere eller lign. har haft i hånden mange år før én.

Arbejdsbordet…

Derudover har jeg en samling af vintage lightere, der bl.a. indeholder nogle fine gamle St. Dupont lightere og så selvfølgelig min samling af ure.

Og hvad har du altid på dig?
– Jeg går altid med min læderpung i kernelæder samt min keyhanger. Pungen er lavet af rest-stykker fra et tidligere projekt, og selvom jeg nok burde gå rundt med en ny og fejlfri udgave, i tilfælde af at jeg skal vise noget frem, kan jeg ikke få mig selv til, at skifte den ud.

Eksisterende kortholder

Du har lavet alt fra punge til laptop sleeves, men hvad er det mest unikke, du har lavet?
– Jeg er i gang med et lettere dekadent projekt for en udenlandsk køber i øjeblikket. Jeg kan desværre ikke gå så meget i detaljer, men der bliver brugt materialer, man sjældent får lov til at lege med. Der bliver brugt bl.a. brugt specialfremstillede trykknapper i 24 karat guld, og rose garvet læder, som er en af de absolut dyreste måder at garve læder på med rosenolie.

iPad cover anyone?

Hvad kan vi forvente at se fra dig fremadrettet?
– Der er mange spændende ting på tegnebrættet. I øjeblikket arbejder jeg på 2013 kollektionen, og der kommer bl.a. lidt større ting med. Jeg har længe arbejdet på nogle taskemodeller, og de er så småt ved at være på plads. Tingene bliver minimalistiske, maskuline og med materialerne i fokus.

Fra den kommende kollektion finder vi blandt andet cykellir

Hvad mener du, at enhver man skal vide om læder?
– Læder er som kvinder – det kræver kærlighed og omsorg. Sørg for at pleje dine læderting i nye og næ.

Det står håndgraveret i læder…

Du finder LeatherProjects på Facebook her <–

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk