Home EkviperingGrej & grooming Om at blive en skæg-ambassadør for Gillette

Om at blive en skæg-ambassadør for Gillette

by Nicolai Klingenberg

Jeg har været så heldig at blive tilbudt rollen som ambassadør for et globalt brand. Nuvel – ikke på livstid, men i et par måneder. Det handler om skæg, og det handler om Gillette. Dermed er jeg – med lidt god vilje – kommet i et særdeles fornemt selskab med blandt andet André 3000 og Adrien Brody.

Det omhandler disse tre nydelige herrer på internationalt plan… Og undertegnede samt Mikkel Beckmann og Lasse “Pilfinger” Kramhøft på dansk jord.

Nuvel – jeg har hverken høstet anerkendelser for musik eller film, og jeg har ikke slået igennem i Hollywood. Jeg har sådan set heller ikke prøvet, men til gengæld har jeg noget til fælles med de førnævnte gutter. Jeg har skæg.

Gillette går nu all-in på det danske marked med en kampagnen ”Master your style”, og til det formål har man en lanceret et nyt apparat Proglide Styler. Ganske praktisk – men det er et produkt. Produktet skal nu promoveres og til det formål, har man prikket til undertegnede samt fodboldmanden Mikkel Beckmann og produceren Lasse “Pilfinger” Kramhøft. Og nej – jeg kommer ikke til at filme mig selv, mens jeg trimmer mit skæg.

De tre danske…

Og hvordan er det så med ”mig og mit skæg”? Det er ikke voldsomt kompliceret – nok nærmere lige ud af landevejen. Jeg har endnu ikke eksperimenteret med finurlige knurhår, gedeskæg eller lignende. For mig handler det om at have skægstubbe, som udgør en længde på maks en uge. Dog ikke lige nu og her – det er blevet væsentligt længere, men den vender vi lige tilbage til. I stedet kan du høre lidt om, hvad André 3000 mener om stil…

 

Når skægget får lidt længde, kan jeg prale af, at jeg får nogle røde stænk i ansigtsmanken. Af selv samme årsag er jeg blevet tituleret Barbarossa. Barba er latin for skæg og rossa betyder rød – tak til min latinlærer i 1.G. Navnet stammer i øvrigt fra Frederik Barbarossa, som var tysk konge, der levede fra 1122 til 1190. Og ja – han blev kaldt således på grund af sit røde skæg.

Barbarossa. Foto fra Wikipedia: Digital image from http://crusades.boisestate.edu/Europe/germany11.html

I løbet af kampagnen har jeg indgået en deal med Gillette, hvor jeg vil komme med nogle tips til det der med at mestre sin stil – og for at gøre det rigtig skægt (!), vil det ikke kun handle om”¦ skæg. Hånden på hjertet, så behøver det ikke være så kompliceret at have skæg, og det understøtter den fornemme trimmer jo ganske udmærket. Trim det i bund, hold det medium eller lade det gro langt – og ret det til. Jeg tilstår også gerne, at jeg ikke har en udstilling af dufte, skrabere og andet skønhedsgear stående i en mindre udstilling på badeværelset – det ligger i en skuffe og typisk hulter til bulter. Men det bliver brugt – flere gange om ugen.

Inspiration til både skæg og ekvipering. Og en eventuel hat…

Mit syn på skæg? Skæg er med til at give ansigtet karakter. Skægstubbe kan gøre et konservativt jakkesæt mere råt, lige såvel som en klud i brystlommen kan gøre det hele mere festligt. Og skal det være tæt på ultraformelt, så skal jeg gerne lade ansigtsmanken falde, men det sker sjældent. Til gengæld kunne jeg godt overveje at få mig et alvorligt fuldskæg på prøve, og der er da sket lidt på det sidste. Jeg skal tilføje, at Instragram kan gøre sagerne mørkere, og således er skægget herunder…

Og så er der faktisk sket noget siden fotoet blev taget…

Jeg blev desuden bedt om at tolke frit på begrebet ”Master your Style”. For mig handler stil ikke kun om en ting – eller kun om skæg. Det handler om at hvile I sig selv, have en eller anden form for rød tråd I sin stil, føle sig fint tilpas I det, man trækker I, og have mulighed for at have en stil, der kan tilpasses forskellige situationer. Det kan nemt blive meget mode- og stildikterende, og det lader jeg andre om. I kampagneperioden vil jeg gøre mit for at komme med forskellige fifs til et og andet, som har relation til det gode liv – og det brede fænomen ”stil”.

Vil du se mere til kampagnen og de andre involverede, vil jeg gerne invitere dig ind i gruppen her – det begynder for alvor torsdag den 27. september <–

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk