Home Ure Tilbage til BaselWorld – et kig på nye Omega ure

Tilbage til BaselWorld – et kig på nye Omega ure

by Nicolai Klingenberg

I dag skal vi tilbage til BaselWorld – og tænker du hvorfor nu det, så er svaret enkelt. De fremviste modeller kommer typisk først senere på året, og nu er det netop senere på året. Vi skal et smut forbi Omega, men også forbi en lettere sammenligning mellem James Bond og Byggemand Bob…

Glem alt om fold-ud-borde og trænge kvadratmeter – Standene på BaselWorld fylder gerne mere end en privat villa. I dag skal vi lure på Omegas nyheder…

Der er sket et og andet med Omega – man er rykket et segment op prismæssigt, og det kan blandt andet ses i, at en del quartzmodeller har forladt den ”faste kollektion”. Derudover har priserne fået et nøk opad, lod jeg mig fortælle – men lad os få luret på nyhederne.

Constellation serien er den gren i Omega familien, der har flest referencer. De tidlige modeller havde et mindre karakteristisk udtryk end de nuværende, mens det nuværende look kan spores tilbage til 80’erne. Og netop 80’er loooket har som sådan ikke vakt den store begejstring hos mig. Men 2012 nyheden gør det langt bedre – den byder på inhouse-værk, en ”dressy” diameter på 38 mm samt glasbagkasse. Den vaflede skive, som vist kaldes ”clos de Paris” (pardon my French), har forsænkninger i stedet for forhøjninger.

Der er ikke meget morfar over denne nye Constellation

Videre i teksten til Omega Seamster, der i kraft af Ceragold konceptet, har to nyheder på agendaen. Ceragold muliggør en blanding mellem guld og keramik – så fik vi det på plads. Og netop guld spiller en rolle i de to frækkerter herunder – diameteren er den samme, men chronograph-modellen er en anelse højere.

Guld og chrono til venstre – og guld til højre…

Endnu en Seamaster nyhed, men med et helt andet udtryk, finder vi i Aqua Terra hjørnet. Forvent  blandt andet modeller med annual calendar, chronograph og størrelser på 38,5 og 41,5 millimeter. Og hov – modellen med GMT funktion herunder må ikke undlades. Hatten af for den smukke blå skive i øvrigt!

Nu med GMT – og nu med laber skive til venstre.

Kan du leve uden GMT, fås Aqua Terra fra 32.000 kroner. I et sådant tilfælde ville jeg absolut skæve til den grønne frækkert herunder, som har relationer til golfens verden, hvor Greg Norman og Sergio Garcia fungerer som ambassadører.

Voila – årets grønne indslag!

Og når vi nu er ved ”kendisser”, så er der også en 007 model på banen. Jeg springer let over den – den fungerer ikke i min verden. Agent logoet trækker i min verden lidt ned – og der er jo ikke Bond logo på modellen i filmen, hvis vi kigger tilbage. Byggemand Bob har vist heller ikke en madkasse eller en trøje med eget logo på, men nok om det.

Ingen Bond – i stedet den fine bagside af først-viste Constellation

I De Ville afkrogen findes der sørme også nyheder – annual calendar, kombier af stål og guld, inhouse caliber, og chronographer er blot nogle af de ting, der kan fremvises. Til højre: Mundvandsfremkaldende kombi af guldkasse og blå skive.

To gange De Ville – holdt af en electric boogie danser…

Skal det være crazy? Så lur med på Spacemaster, der er inspireret af 70’ernes Flightmaster. Der er tale om ren quartz – men af den komplicerede slags. Som det blev nævnt under fremvisning, så kan det måske være farligt med sådan en sag i et marked, der ellers slår sig på mekaniske værker. Forvent ti funktioner – og kun at finde i Omegas egne forretninger.

Quartz med funky design og fin finish

Og nu bliver det lækkert i min optik i hvert fald. Omega Speedmaster Moonwatch ”First Omega in Space”. Den er som sådan ikke limiteret, men den er nummeret – og så koster den 30.100 kroner. Der er referencer til de første modeller fra 60’erne, hvor et Omega første gang var i rummet i 1962 og blev officielt Nasa måneur i 1969. Forvent fast bagkasse, safirglas, men ingen kronebeskyttere for nu at holde det lidt ”gammeldags”. Love it!

Hvis nu man ikke kan finde en vintage sag – og der er mange at vælge i mellem – kan man jo passende kigge på den nye-gamle Speedmaster.

Således et kig på et par nye Omega ure. Virkelig gode nyheder, hvis du spørger mig, men er der en favorit i din bog blandt ovenstående, hører jeg gerne fra dig i kommentarfeltet.

Glad for ure? Så læs de mange andre indlæg her <–

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk