Home EkviperingGrej & grooming aShelf – en danskdesignet dock fra Kreafunk

aShelf – en danskdesignet dock fra Kreafunk

by Nicolai Klingenberg

I dag kaster vi os over endnu et iværksættereventyr, der allerede er blevet en realitet. Det omhandler teknik på den alt andet end kedelige måde. Og er du glad for lyd i dit hjem, så skal du lytte med. Og læse med.

Det omhandler noget i den øvre del af fotoet. Og det er ikke mursten…

Ruben og Kenneth – I står bag hylden aShelf, men hvordan kom I på idéen?
– For omkring halvandet år siden vågnede jeg op (Kenneth) med en idé, jeg simpelthen ikke kunne få ud af hovedet. Jeg havde i lang tid været irriteret over, at den dock, jeg havde på mit køkkenbord, altid stod i vejen og overvejede at sætte en hylde op som den kunne stå på – og med et var frøet til idéen aShelf sået. For hvorfor ikke kombinere de to ting? Senere samme dag mødtes jeg med Ruben på vores “stamcafé” RisRas i Aarhus. Her præsenterede jeg idéen for Ruben og tegnede den på en serviet. Ruben, der ligesom jeg er vild med gadgets og også har mange års erfaring i møbelbranchen, syntes, at det var en rigtig god idé. Efter en lang snak om mulighederne omkring produktet blev vi enige om at bygge en prototype af idéen.

Det ligner jo bare en hylde – men den bringer din lyd fra dine Apple produkter videre. Og faktisk også fra andre enheder.

Og hvor lang tid var der fra idé til endeligt produkt?
– Hele processen har fra idé til at første sendings ankommen til Danmark taget cirka halvandet år. Prototypen tog os omkring en måned at bygge. Den blev til på “huset” (Aarhus’ åbne værksted ) og i vores egne hjem med hammer, høvl, lim og en masse gode stunder. Vi har igennem hele forløbet, og især det første år, brugt væksthuset i Aarhus. Efter færdiggørelse fik vi via dem mulighed for at deltage på en opfindermesse, “HI11” messen i Herning. Her fik vi mulighed for teste vores koncept overfor en gruppe mennesker, som hverken var venner eller familie, men mulige kunder. Kunder som siger deres mening. Messen blev en succes, og til de efterfølgende møder blev det klart for os, at vi måtte finde en outsourcer, som kunne hjælpe os med kontakt til producent og produktion af aShelf. Ved et tilfælde fandt vi vores outsourcer på en branchehjemmeside “wood-supple”, som blandt andet har arbejdet for Jamo i Kina. Han og hans folk har bistået os igennem hele processen. Den har været lang, men nødvendig proces, og rettelserne har været mange. Vi har også været heldige at have en godt netværk fuld af kompetente folk lige fra advokater til fotografer og reklamefolk, som tror på os. Uden dem var projektet måske gået i stå midt i det hele, eller aldrig blevet til noget.

Sagens – og hyldens – kerne: Integrering af lyd.

Der findes et hav af andre dockingstationer – hvorfor skal man vælge jeres?
– Man skal netop købe aShelf, FORDI der findes så mange andre docks. aShelf er ikke kun en dock, men også et hverdagsmøbel, et forbrugerprodukt og ikke mindst et kvalitetspræget, danskdesignet og gennemarbejdet livsstilsprodukt, som ikke er et højglans plastikcover med blå dioder og et kendt navn på fronten.

Prisen lader til at være rimelig – men hvordan har I holdt den på 2.000 kroner?
– Produkter fra KREAFUNK skal være tilgængelig for alle. Fra konfirmanden til direktøren. Der er mange nicheproducenter, der laver ekstravagante, smukke og spændende produkter, som de fleste ikke har eller får mulighed for at købe. Den mulighed vil vi gerne give. Vi vil gerne skabe produkter ud fra den skandinaviske designfilosofi med den rene og enkle form i centrum og samtidig tænke funktionalitet ind i vores produkter. Vi er på intet tidspunkt gået på kompromis med materialerne, eller vores koncept, tværtimod. aShelf er i sin færdige form og funktion, meget mere end vi turde håbe på. Jeg kan med stolthed sige, at vi er meget stolte af aShelf. Vi har været heldige at arbejde sammen med de kompetente folk, der har de rigtige kontakter. Vi er blevet taget seriøst fra start og har derfor fået priser på vores produktion, der har været værd at arbejde videre med.

Godt tænkt.

Hvor kan man få jeres herlige hylde?
– Vores hylde bliver forhåbentlig at finde i utallige design- og møbelbutikker landet over. Pt. er vi ved at bygge vores forhandlernetværk op, som blandt andet omfatter Living møbelstudio i Holstebro, som også sælger den via deres webshop www.livingshop.dk. Det samme gør sig gældende for Jacobsen plus i Horsens, FBI møbler i Horsens, Lerche Design i Odense, JKE køkkendesign og Svane køkkenet i Aarhus. Vi arbejder hårdt på, at der kommer mange flere til.

Første udgave bliver sort – næste bliver hvid. Og prisen medgørlig.

Hvad med fremtiden – byder den på andre nyheder?
– Fremtiden for os er meget spændende, vi er allerede i gang med at udvikle nye og spændende produkter ud fra samme “opskrift” som aShelf. Vi kan desværre ikke røbe så meget om, hvilke produkter der er tale om, men vi kan sige, at en dock aldrig bliver det samme. aShelf vil senere hen komme i andre farver og specialudgaver, måske med opgraderet indmad og overflade. Alt dette kan man blive informeret mere om ved at følge med på vores hjemmeside eller tilmelde sig vores Facebookgruppe. aShelf kan også afspille via aux/line in indgang og via bluetooth ved tilkøb af en bluetooth modtager, som placeres i docken. Disse forhandles i de fleste elektronikbutikker. Vi har også vores egen, som kan købes for 350.-  Ved tilkøb af bluetooth modtager kan aShelf afspille de fleste bluetooth enheder såsom telefoner fra Samsung, Nokia osv. og fra pc og tv.

Det ligner en ganske alminde hylde, men den byder på langt mere

Summa summarum:
Produktet er i alt sin enkelthed en dock til iPhone/iPod/iPad udformet som en svævehylde. I hylden sidder der en digital forstærker på 2x20watt samt 2 højttalere på 40watt stykket.
Vi syntes selv at lydbilledet er rigtig godt sammenlignet med docks i samme prisklasse. aShelf er skabt ud fra en idé om kreativ funktion. Skabt ud fra at det ikke behøver at være dyrt at erhverve sig et dansk designet kvalitetsprodukt. Hylden har en bæreevne på 15kg og kan betjenes både direkte på docken, via den medfølgende fjernbetjening eller trådløst via bluetooth og tilkøb af bluetooth dongle. Ved afspilning via bluetooth kan man afspille fra android telefoner, pc andre bluetoothenheder. Derudover er der også aux/line in, så andre afspillere kan tilsluttes via mini jackstik. aShelf kommer i første sending i sort med sort dock – en version i hvid med hvid dock er klar til produktion. Vejledende pris for aShelf – sort eller hvid – er 2.000 kroner. Få flere informationer her <–

Hov – følg My-Pleasure.dk på Facebook lige her <–

You may also like

5 comments

Rasmus 24. oktober 2012 - 22:06

Har selv fuglen i øverste billede, sjove må kræ 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 25. oktober 2012 - 10:02

Meget dekorative. 🙂

Reply
Kasper 25. oktober 2012 - 09:49

Understøttes iPhone5 med dens nye stik? Naturligvis via en kablet forbindelse, men så går ‘dock’-idéen ligesom fløjten.. 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 25. oktober 2012 - 10:02

Jeg er på sagen – vender tilbage. 🙂

Reply
KREAFUNK 25. oktober 2012 - 15:53

Hej Kasper.
aShelf passer til alle modeller med Apples 31pin stik, dvs. iPhone frem til version 4S samt alle iPods ( på nær den første ) samt iPod touch. Dog kan du afspille trådløst med din iPhone 5 via bluetooth modtager.
iPhone 5 med Apples nye 19pin stik kræver en adaptor som kan erhverves hos Apples forhandlere. Vi er igang med udviklingen af aShelf til iPhone 5 så vi kan levere til begge modeller. følg med på vores hjemmeside eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når aShelf med dock til iPhone 5 bliver tilgængelig.

De bedste hilsner
Kenneth Bahnsen

KREAFUNK ApS

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.