Home PindemadderBobler Balthazar Champagne Bar – to besøg, cocktails og en video

Balthazar Champagne Bar – to besøg, cocktails og en video

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Vi skal ind på den nyåbnede Balthazar Champagne Bar, som nu er en realitet. Jeg har allerede lagt vejen forbi to gange – torsdag og fredag – og det var alt andet end skuffende. I dagens skrivelse kan du blandt andet se en video, hvor en Golden Grass bliver til – og selv blive lækkertørstig. Vi begynder torsdag aften…

Det handler om mere end kæmpe flasker champagne – det handler også om champagne-cocktails, der koster mindre, og som er lavet med stolthed. Blandt andet af Jannick Gram.

Fuldt fremmøde, musikken spiller, folk hilser, og boblerne har gjort deres indtog – både på køl og i blodet hos gæsterne. Der er noget over en let champagnerus – den gør noget, som almindelig vin ikke gør. Og den er langt mere liflig end det, der følger med talrige fadøl. Balthazar er dog mere end flasker med prop i trekvarte liter og 12 liter. Man har også en stolthed udi cocktails, hvorfor det nu giver fin mening, at man har satset på dygtigt barpersonale, og det blev bevist om torsdagen. Se nu bare her, hvordan Hr. Gram komponerer velsmag.

Der er tale om en Golden Grass, som Gram blev inspireret til at lave, da han selv har et godt øje til citrongræs. Cocktailen består af  vodka, citron, basilikumsirup og citrongræssirup, som shakes og toppes med champagne, et basilikumblad og citrongræsrør på toppen. Torsdagen var et bredt repertoire udi champagneinspirerede cocktails – og det blev efterfølgende nævnt, at det vanligvis ved gå lidt hurtigere, når en Golden Grass skal serveres.

Tutti-frutti trafiklys (tilsæt selv den grønne)

Det blev fredag og tid til et visit igen inden en middag. Cocktails var smagt, og nu var det på tide med den rene vare. Jeg blev anbefalet en flaske André Clouet, og jeg fulgte rådet – uden at blive skuffet. En moden smag på trods af det var en non-vintage, og resten kan du selv smage. Fidusen – for ejerne – ved en champagnebar på så fin en matrikel må være, at man lægger vejen forbi for netop at smage champagne – man tager i min verden ikke på champagnebar for at drikke vin eller øl. Men det er altså muligt at få drinks. Jeg vil dog mene, du bør byde dig selv den ekstra hverdags- eller weekendluksus og tage et glas eller en flaske i godt selskab. Eller som minimum en champagnerelateret cocktail. Til at starte med i hvert fald.

Om fredagen stod den dog på en “brut” fra André Clouet…drinksne skulle associeret med dyr livsstil og eksklusivitet..

Omend det ikke er en billig affære at gå på champagnebar, så tager jeg i den grad hatten af for initiativet. Vi har verdens bedste restaurant, så hvorfor ikke blæse krisen et stykke og satse stort. Det er ikke sidste gang, jeg har sat mine fødder på Balthazar og begejstres ydermere ved, at der skulle være sær-arrangementer på vej i de smukke lokaler med den ukrukkede betjening og den gode stemning.

Tosset med bobler og champagne? Så klik her <–

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.