Home Ure Da Klarlund kom på Børsen – snapshots fra en gallaaften

Da Klarlund kom på Børsen – snapshots fra en gallaaften

written by Nicolai Klingenberg 29. oktober 2012
Pin It

Der var dømt ure for millioner, pindemadder, champagne og gallaekvipering for alle pengene, da Klarlund inviterede til get-to-gether på Børsen i torsdags. Jeg havde fornøjelsen af at se et par rariteter, og jeg fik muligheden for at nørkle med urmageri på begynderniveau. Alt sammen iført en ikke helt legitim skjorte, der oven i købet var udstyret med et par små manchetknapper, da skjorteknapperne ikke var til at finde.

Ankomst. Foto: www.klausvedfelt.com

De fornemme bygninger var indrettet til det store jubilæumsgilde – lige fra ankomstområdet til de fine stande med både ure og smykker. Og ganske som efteråret er synonym for tidlige solnedgange, lige så sikkert var det, at der var levende lys ved ankomsten.

Voila! Pyntet op til den store dag med rød løber og levende lys.

Næste stop – altså efter garderoben og fotoopstilling – var lidt til ganen. Jeg havde ladet mig fortælle, at der ikke ville være noget spiseligt, hvorfor jeg havde stillet sulten delvist med en tom burger fra en mastodont. Udover nedenstående, var der dog herlige fade med pindemadder.

Velkomstchampagne fra Laurent-Perrier – og faktisk strak den sig til længere end bare velkomsten.

Men nu til det, vi er kommet for urene. Og før et ur kan fungere, skal der være styr på det indvendige. Jeg har set utallige ures værk gennem tiden, men jeg har aldrig eksperimenteret med tandhjul eller lignende. Det fik jeg mulighed for, og selvom der hverken var alkohol i blodet eller rystende hænder, så tilstår jeg blankt, at finmekanik og tandhjul tager tid at lære. Og mestre. Under kyndig instruktion fra Klarlunds værksted, fik jeg lov til at rode med et Rolex værk – et ganske simpelt et af slagsten, men det gjorde det altså ikke voldsomt meget nemmere.

En hjælpende hånd skulle der minimum til – svært interessant og ganske kompliceret. Og måske en kommende brillemode.

Og når nu vi er ved Rolex, så tager vi lige en afstikker til en 2012 nyhed…

Den nok så famøse Rolex Sky-Dweller – her i hvidguld.

Og så styrker vi os i herreværelset.

“Herreværelset” feat. Braastad Cognac…

Lige ved siden af den herlige cognac-bar var der lidt til damerne – blandt andet i form af perler. Udstillingen bød på en mutantlignende sag, der kræver sin kvinde…

Der blev fremvist en enorm perle – godt nok en dyrket en af slagsen, men til den nette sum af 135.000 euro, hvis jeg ikke husker meget galt. Vægten måles i carat – ligesom med diamanter.

Hos Longines var det blandt andet 180-års fødselsdagen, der havde gjort sit indtog under glasset.

Longines standen. Og det var altså hverken den ene eller anden af disse to søde Longines repræsentanter, der fyldte 180. Heller ikke til sammen.

I løbet af mærkets historie, har man selvsagt produceret talrige lækkerier. Jeg faldt i særdeleshed for dette smukke ur.

Vintage Longines anno 1953 – en smuk, håndoptrukken chronograph i 14 karat guld, der havde forladt museet for at finde vej til Klarlund messen.

Vi spankulerer videre i udstillingen. Og siger hej til Nina Hald på vejen. Hun ved et og andet om smykker. Og har skrevet flere bøger. Det er Nina med ryggen til.

Mingling

Jeg måtte også forbi TAG Heuer for at hilse på – jeg havde ladet mig fortælle, at en helt særlig model var kommet til Danmark. Og det var ikke en af de to levende modeller på de store plancher…

TAG Heuer standen bød ikke blot på ambassadører, men også….

Det var derimod den svært imponerende V4, der endda blev udtaget af montren – iført rolige hænder med handsker.

Et mesterstykke udi finmekanik.

Vi vender lige uret om – og her vil du kunne se, at man opererer med en form for elastikker eller larvefødder om man vil. Eller gummi.

Innovation fra TAG Heuer – V4’eren med “elastikdrevet” urværk. Og udført i platin, hvis jeg ikke husker helt forkert.

Klarlund har i øvrigt lanceret deres eget ur, som er med schweizisk indmad – og dansk design. Her er det spottet på en glad ejer i en heftig farve. Designet står Lars Dyhr i øvrigt bag. Forvent en diameter på 42 millimmeter og en pris på cirka 8.000 kroner.

Klarlund event med spottet egenproduktion.

Tak for et fint arrangement – jeg kunne nemt have brugt mere tid på standene og urene.

Et stemningsfuldt moment.

Glad for artikler om ure? Så tryk her <–

 

Følg My-Pleasure.dk på Facebook/DetGodeLiv her <–

 

Pin It

You may also like