Home Grej & grooming Libratone Zipp – take away lyd med dansk afsender

Libratone Zipp – take away lyd med dansk afsender

written by Nicolai Klingenberg 12. oktober 2012
Pin It

Min kalender varslede pressemøde. Den slags kan være spændende – og mindre spændende. Jeg skal skåne dig for indlæg om sidstnævnte, og da skrivelsen her har fundet vej til My-Pleasure.dk, vil jeg mene, at du har udsigt til spændende læsning. Der er tale om en nyhed fra et dansk firma, som har sparket døre ind hos de private – og hos detailhandlerne. Over hele verden…

Tæppet går om lidt. Og det omhandler elektronik, lyd og “Hotel California”…

Spænding er nok størst hos dem, der har en knoklet med nyheden. Det lader sig også mærke i den hyggelige lejelighed i City, hvor pressen er mødt op. Produkterne er umulige at se under det hvide klæde, der skal trækkes til side med et ta-daa om en halv times tid. Der er kaffe på kanden, og sved på panden.

Jeg har gættet mig til, at det omhandler lyd. Således er danske Libratones fokus nemlig. Indtil nu har man fra firmaets side lanceret modellen Lounge, som efter sigende ejer huset – den kan spille op til virak, ramasjang, hjemmebio og dans. Så vidt så godt. De andre produkter, kan du se på deres hjemmeside, som jeg linker til senere. For nu skal vi til nyheden. Hvor Lounge ejer huset, så forlader Zipp huset. Der er tale om transportabel lyd, som spiller tonerne ud til alle – uanset hvor du sidder. Der er nemlig tale om 360 graders højtaler.

Ta-daa – med farver endda!

Du kan mokke din telefon direkte til højtaleren via WiFi, og jeg så det gjort. Det var nemt. Meget nemt. Folkene bag apparatet fortæller, at det er første gang i verden, at man har et indbygget accesspoint. Du finder simpelthen højtaleren på din telefon eller tablet, som ville du finde et trådløst netværk – og så connect’er du. Jeg var straks klar med spørgsmålet om, hvorvidt man kunne blive afbrudt af naboen eller en gæst med en anderledes musiksmag, hvis han eller hun ville trumfe sin smag igennem. Det er ej muligt. Højtaleren vil nemlig stå som “i brug”.

Close up af uld – og logo.

Men kan den Libratone Zipp så spille? Det kan du tro. Og hvilket numre skulle være bedre end Eagles med “Hotel California” til at bevise dette. Jeg mindes ikke at have været til en produktlancering af noget audio, hvor netop det nummer ikke har været brugt. Jeg kan huske forkert, men det er nærmest som om, at audioelskerne ikke kan holde nummeret ude af diverse nyheder, når lyden skal demonstreres.

Jeg synes, at have set en sort rullekrave i elektronikbranchen før, men nok om det – her tegnes og fortælles der. Og det var ikke uinteressant. Velovervejede budskaber med andre ord.

“Vi gider ikke pianolak og blå dioder”, lyder det fra en repræsentant. Og det glæder mig. Fænomenet med at at have et anlæg i hjemmet, som en særskilt udstilling, der skal signalere “macho”, 3D-lyd, subwoofer power og lignende, svarer til at have en udstillingshylde med talrige parfumeflakoner stående til frit skue. Det undrer mig, at nogle vælger at indrettet et hjem eller værelse med “hifi” – og dufte for den sags skyld.

Splitter man sin Zipp ad, vil den se således ud.

Man er i øvrigt også glad for slidstærk uld hos Libratone, og dermed kan man nemt og bekvemt lyne overfrakken af Zipp højtaleren. Alt afhængig af humør, omgivelser og lyst kan man så iklæde højtaleren et nyt look. Overflødigt? Muligvis. Men det er valfrit at købe ekstra klæder, men uanset hvilket look man måtte vælge, går det ikke ud over lyden, lover Libratone.

Libratones produkter er særdeles egnet til Apples. AirPlay fungerer alle tiders med løsningen, og som sagt kan du forbinde din smartphone eller tablet fra Apple uden problemer. Andre afspillere skulle også kunne klare den, men netop Apple spiller en stor rolle. Man er blandt andet blevet inviteret indenfor i samtlige Apple Stores kloden over, og det tager jeg hovedbeklædningen af for. Jeg har hørt, at Apple er tunge at danse med på mange områder, og udfyldelsen af balkortet har sikkert ikke været nem, men det blev en realitet.

Ældgammelt og nyt – spottet på vej ud af døren. Tak for godt arrangement!

Den danske virksomhed har afdelinger i Skive, Singapore, Dubai og Amerika – og hele eventyret blev skudt i gang i 2009.

Du finder mere info og priser om Libratone på hjemmesiden her <–

Pin It

You may also like