Home Gæstebloggere Skiferie 2013 – 5 eksklusive skioplevelser

Skiferie 2013 – 5 eksklusive skioplevelser

by Nicolai Klingenberg

Jeg er på ingen måde god til at stå på ski, men det er Martin Schøber. Han står bag dagens artikel om alternative og luksuriøse bud på skioplevelser. Jeg giver hermed ordet videre til Martin – tak for de gode ord i øvrigt!

Så smukt kan det også være at stå på ski. Læs, hvor vi er, i dagens indlæg. Foto: Thomas Jensen

Elsker du at stå på ski eller snowboard, og tager du hvert år på skiferie til en af de mange gode skidestinationer i Europa? Så er fulde skibumser, højtråbende tyskere og evige liftkøer måske begyndt at kede dig, men det er der heldigvis råd for. Du kan prøve en af de nedenstående eksklusive skiture, som byder på oplevelser i verdensklasse. Fra heliskiing mekkaet i Alaska til et køleskab i Dubai. Mulighederne for en ekstraordinær oplevelser på ski eller snowboard er mange. I denne artikel har jeg samlet fem af de bedste!

Dagens skriverkarl; Martin Schøber. Foto: “Rossco Mac”

 

Heliskiing i Grønland
Grønland er mere blandt andet kendt for slædehunde og guldøl, men knap så kendt er Grønland for det fantastisk skiløb i flotte omgivelser. Og det er lige præcis, hvad du kan opleve i Grønland. Med din egen helikopter, bliver du fløjet til toppen af en urørt bjergside. Fra toppen har du udsigt over islandskaber og fjorde i en skøn forening. Fra toppen er det lige ned igennem tør og urørt puddersne – first tracks hele vejen. Når du er færdig, står du ved fjordbredden, hvor du kan se helikopteren komme for at hente dine venner og dig til endnu en tur.

Heliskiing i Grønland. Foto: Thomas Jensen 

Heliskiing i Grønland kan bookes online hos Greenland Extreme her <–

 

Indendørs ski i Dubai
Midt i Dubai, som en del af Mall of the Emirates, ligger der en 600m lang og 22.500 kvm stor indendørs skiarena. Her finder du pister i alle sværhedsgrader, blandt andet verdens eneste indendørs sorte skipist. Herudover er der en snowpark, med kickers, rails og boxe, som bliver skiftet på regulær basis. Bliver du træt af at stå på ski, kan du også klatre, køre på kælk eller udforske en snehule. Alt sammen under et tag. Som alt andet i Dubai har armbevægelser været store, og de har midt i ørkenen skabt en stor kummefryser, hvor du kan få en helt speciel oplevelse. Ingen andre steder i verden, kan du gå direkte fra 40 grader til minusgrader og stå på ski.

Indoor ski, dog ikke i Dubai, men konceptet skulle være til at forstå. Foto: Troels Iversen/Iversenphotography.com

Du kan læse meget mere om indendørs ski i Dubai, på deres egen hjemmeside her <–

 

Randonné på Lofoten
Øen Lofoten ligger ved den nordnorske kyst, og her vil du finde noget af det skønneste natur i Norge. De høje bjerge, starter direkte fra vandkanten, hvor nogle ture nås nemmere via båd. Om vinteren ser Lofoten ikke noget sollys, men når foråret kommer bliver dagene lange, næsten endeløse og mulighederne for skiløb er helt fantastiske. De store bjerge står urørt hen og venter blot på at erobret. Det kræver dog sin skiløber og kondition. Heliskiing er forbudt, derfor må alt nås ved egen kraft med randonné ski og bindinger. Ved randonné har du skind under skiene og kan derfor gå op af bjerget – uden at glide tilbage. Det er hårdt arbejde, men fornøjelsen ved at køre ned igen, er også større. Få en natur- og skioplevelse som ingen andre på Lofoten.

Lofoten Ski. Foto: Northern Alpine Guides

Du kan blive guidet af de bedste med Northern Alpin Guides her <–

 

Michelin mad i Megevé
Megevé ligner udefra et helt almindeligt fransk skiområde, og mulighederne er da også mange, både for begyndere og øvede skiløbere. Der er blandt andet en snowpark med halfpipe, for de mere eventyrlige, men hvad der virkeligt adskiller Megevé fra andre skiområder er byens gastronomiske niveau. I den mindre franske bjergby findes hele otte Michelinrestauranter og 11 Gault Millau rangerede restauranter. Dermed kan du få fornøjelsen af at opleve det bedste fra det franske køkken i stedet for at nøjes med wienerschnitzel, pommes og gullaschsuppe. kort sagt et nemmere tilgængeligt alternativ til den traditionelle skiferie.

Ski? Nej, men fransk mad, som også kan være værd at rejse efter. Foto: Steffen Mastrup

For mere information om Megevé kan de tage et kig på skiområdets egen hjemmeside her <–

 

Heliskiing i Alaska
Alaska er uden tvivl offpiste skiløbets mekka. Det er et relativt nyt sted for heliskiing, og først i start 90’erne begyndte store grupper af amerikanere, med legenden Doug Coombs i spidsen at rejse til Alaska for at flyve i helikopter og stå på ski. I Alaska finder du enorme snemængder, de stejleste bjergsider i verden og det mest udfordrende terræn. Alaska er et farligt og tiltrækkende sted at stå på ski. Sneen er helt speciel, den binder til selv de stejleste bjergsider og er stadig som den tørreste champagnepudder. Et besøg til Alaska er et must for enhver offpiste entusiast.

Smukt ser det ud – og actionfyldt. Foto: Valdez Heli-Ski Guides

Du kan flyve med Doug Coombs eget heliski firma, Valdex Heli ski guides via linket her <–

 —
Dette er mit personlige bud på fem af de mest eksklusive skioplevelser i verden. Flere af oplevelserne kræver, at du er en erfaren skiløber og er vant til at køre udenfor pisten. Er det på plads, så er der obligatorisk guide på de mere risikofyldte oplevelser, og ellers er der ikke noget som står imellem dig og en af disse oplevelser.

Om skribenten
Om vinteren lever Martin Schøber i St. Anton am Arlberg, Østrig. Her forsøger han hver dag at finde den bedste sne og nye steder at stå på ski i de store bjerge, som omkranser St. Anton. Han lever og ånder for offpiste, men en dag på pisten eller i parken afskrækker ham heller ikke. Han elsker alle skiløbets facetter. Dette er en af grundene til at han været med til at starte webshoppen http://blacksnow.dk, som sælger skitøj og skiudstyr.

Vild med rejser? Så klik her, og læs flere artikler <–

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk