Home EkviperingGrej & grooming Simon Rasmussen – en stylist taler ud

Simon Rasmussen – en stylist taler ud

by Nicolai Klingenberg

I dag omhandler det en mand, der hedder Simon Rasmussen. Han lever for tiden i New York som nygift, på visitkortet står der stylist, og i dag får vi hans syn på “mænd og mode”, storbyen New York og lidt om tidens tendenser udi herretøj.

Manden det hele handler om i dag – Simon Rasmussen. Foto: Sacha Maric

Simon – du kan et og andet med at sammensætte tøj. Faktisk lever du af det, men hvordan kom du i gang?
– Jeg har altid godt kunne lide at skifte tøj på mig selv og kunne godt finde på at skifte tøj to-tre gange om dagen i mine teenage-år. Udover det så har jeg altid været kreativ og haft svært ved at sidde stille i skolen, så det måtte blive til noget kreativt..

Fotofraf: Henrik Bulow. Grooming: Seiji. Model: Nick Lemons DNA. Medie: Euroman

Du huserer for tiden i New York – hvordan endte du der?
– Det har været min drøm og ambition i mange år at komme til NYC og arbejde på et højere niveau.

Hvad er den største forskel på moden i New York og København?
– Der er mange forskelle… Hvis du ser på den generelle amerikanske mand, så render de alle sammen rundt i jakkesæt, der er to numre for store, og kvinderne er helt bobbet op eller bare tykke og grimme. Der er stor forskel på rig og fattig i USA generelt, og det kan man selvfølgelig også se i New York. Men udover det så tør folk meget mere, end de gør i København. Vi er mere konservative i Norden og gør alt for ikke at stikke ud. I New York er der mange originaler, der gør alt for at se anderledes ud…

Fotograf: Henrik Bulow. Model: Matt Loewen DNA models. Medie: Euroman

Hvordan beskriver man den danske mand ude i verden?
– Den danske mand er en pæn, høj fyr med blå øjne og nogenlunde kedeligt tøj.

Hvad mener du, at enhver mand bør have i sin garderobe?
– Det er ikke dumt at kunne hoppe i et jakkesæt ind i mellem.. Om man så har sneakers eller slips på til, så giver det en vis respekt omkring sig at kunne flashe et velsiddende jakkesæt. Om det er sort, gråt eller navyblåt er sådan set ligegyldigt, sålænge det sidder, som det skal.

Fotograf: Jim Wright. Grooming: Casey. Model: Randy Lebeau. Medie: Euroman

Hvad skal manden holde øje med her til efteråret og vinteren?
– Det kommer an på hvem man er, og hvor man er i sit liv. For mit vedkommende er jeg lige blevet gift og leder efter en ring, jeg har lyst til at gå rundt med – så det holder jeg øje med! Min pointe er nok, at kvalitet og holdbarhed er vigtigt for mig, og hvis der er noget, man har ønsket sig, eller hvis man står og mangler noget i sin garderobe, så brug lidt mere end bare fem minutter på det produkt, du ønsker at købe, og gå efter det der holder længst. Også selvom det er den dyreste løsning nu og her.

Simon Rasmussen på jagt efter en ring i selskab med sin kone, Frederikke. Foto: Kim Reenberg

Hvem ville i din verden være den mest interessante mand at klæde på?
– Jeg går ikke og drømmer om at klæde mænd på.. Men jeg vil rigtig gerne arbejde med Lara Stone, hun virker som en sød pige..

Fotograf: Bo Egestrøm. Grooming og Hår: Lasse Pedersen. Model: Andre Van Noord Unique Models. Medie: Euroman

Tre knivskarpe stilikoner ifølge Simon Rasmussen?
– Jeg følger ikke stilikoner eller går op i det fænomen – jeg synes efterhånden, det er noget udvandet. Men jeg kan gøre opmærksom på tre herredesignere, som jeg synes, der er værd at lægge mærke til:
Astrid Andersen, som laver high end mode til mænd, der ikke er bange for at skille sig ud. Hun laver både basket jerseys med pels detaljer, sweatshirts med blonde detaljer og lyserøde rulamsfrakker..
Hedi Slimane er som bekendt blevet designer hos Saint Laurent, og jeg tror på, han nok kommer til at sætte sit præg på herremoden igen, som han gjorde for Dior Homme i sin tid.
Rei Kawakubo skubber hele tiden grænserne for, hvad mænd kan gå med og er min største inspirations kilde i forhold til stil, branding og er i det hele taget noget af det sejeste vi har i modebranchen. (punktum)

Fotograf: Henrik Bulow. Grooming: Seiji. Model: Nick Lemons DNA. Medie: Euroman

Og slutteligt – hvad mener du, at enhver mand bør vide om mode?
– Jeg synes bare det er vigtigt at mænd går op i mode og er kritiske i forhold til hvad de tager på og stiller krav til kvalitet.

Fotograf: Jim Wright. Grooming: Casey. Model: Randy Lebeau. Medie: Euroman

Vil du vide mere om Simon Rasmussen, så klik her <–

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.