Home EkviperingGrej & grooming Sony NEX-5R – et kig på en ny model

Sony NEX-5R – et kig på en ny model

by Nicolai Klingenberg

I dag handler det om at fotografere – og om fotografere med et Sony NEX kamera. Jeg har for noget tid siden testet sådan en sag, og nu er Sony aktuelle med en ny model, der går under navnet NEX-5R. Specs med mere finder du via et link til sidst, men indtil da, kan du få et par tanker om “at fotografere”.

En nyhed fra Sony går under navnet Nex-5R. Det handler dog også om mine tanker udi fotografering…

My-Pleasure.dk ville ikke være noget ur. Og sitet ville være væsentligt mindre uden fotos. Klichéer om, at fotos siger med en million millard ord, kender vi alle, men der er noget om det. Før 2009 var jeg ikke særlig begejstret for at fotografere, men det blev jeg. Dels fordi jeg gerne ville dele mine egne “skud”, og fordi jeg synes, det er ærgerligt “kun” at bruge pressefotos. Hvis du skulle være i tvivl, indeholder dette indlæg ingen af mine egne skud – ærgerligt? Næh. Vi kan jo opfordre Sony til at sætte en test i sving.

Hvem og hvor vides ikke…

Du har måske også set, at jeg fra tid til anden smider en video i indlæggene – og ja, der skal gerne komme flere. Du får lige Sonys egenproduktion i mellemtiden…

Der er sket et og andet, siden jeg fotograferede de første fotos. Angrebsstilen til motiverne er blevet anderledes, kvaliteten er blevet bedre, og jeg har sågar været på to mindre kurser udi fotografiets kunst.

Hov – skærmen kan flippes op. Så kan du flippe ud over dine mesterskud…

Og apropos kunst så kan jeg ikke lade være med at tænke på fotokunst. En “stilart”, der i min verden er overset i Danmark. Et foto kan noget, et maleri ikke kan – rummet for et helt andet liv, og det at have et øjebliksmoment på væggen tiltaler mig.

Selvom jeg ikke har testet NEX-5R, så var forgængeren ikke skuffende. Bevares – de professionelle sværger typisk til et mærke, og dem om det. Udviklingen kan hurtigt ændre min mening om, hvad der er det bedste. Der kan være lidt praktisk tilvænning med indstillinger etc., som svinger fra model til model, men i NEX-serien er man glade for det smarte – det vil for eksempel sige, at du nemt kan skifte objektiv, som tidligere var forbeholdt de store spejlreflekskameraer, ligeså vel som du kan af- og påmontere blitzen. Tilsæt desuden lidt “livsstils” pakker udi bærestropper og tasker, og du har – kort fortalt – konceptet.

Sexet? Ikke sådan rigtig, men du kan jo smide noget smart udstyr på, og så er du klar.

At fotografere – og videofilme – på farten er en ting, men den dag i dag rejser jeg aldrig uden et kamera. Jeg kan nemt falde over en historie “derude”, men det er også rart at skyde nogle mindeværdige øjeblikke, som du kan dele her og der – og vise gud og hvermand, der måtte have lyst det. Jeg har dog en bøn – sorter i dine billeder. 26 forskellige fotos af en strand, er trættende. Skyd løs – og sorter inden du viser frem.

 

Nysgerrig på mere SONY Nex? Så klike her <–

You may also like

1 comment

John Kreiner 27. november 2012 - 06:38

Forskellen på professionelle fotografer og amatørfotografer er, at den professionelle aldrig viser sine fejlskud frem.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk