Home Living Arne Jacobsen 3217 – en udbygget Syverstol til den selvstændige

Arne Jacobsen 3217 – en udbygget Syverstol til den selvstændige

by Nicolai Klingenberg

Den har levet før. I andre omgivelser. Og der er med sikkerhed tænkt tanker i stolen. Muligvis også arbejdet i time-, dage-, uge- og årevis. Jeg har erhvervet mig en ny skrivebordsstol, som jeg skal være en del af kommandocentralen den næste tid. Stolen er en Arne Jacobsen 3217. Og ved hjemkomsten slog det mig, at den rummer en historie.

Close-up af den nye arbejdsstøtte…

Jeg indrømmer det gerne. Jeg holder af gode historier. Selvom jeg ikke kender den konkret historie bag mit nye arbejdsmøbel, så er det nemt at lade tankerne flyve, og jeg tænker mit. Har stolen stået hos en anden selvstændig, hvor der er lukket gode ordre i en tid, hvor der ikke var noget, der hed internet, og hvor en aftale var bindende, når faxen rullede ind? Eller når posten kom en underskrevet ordrekontrakt.

Den beder næsten om at blive løftet op…

Måske har der siddet en flittig arbejdshest, der blot har været en del af et større setup. Han eller hun kan have hadet sit job, men har set det som en indtægtskilde. Et job, der varede årtier, men som kun fandt sted i tidsrummet 08.00 til 16.00. Og hvor ferierne og lønsedlerne var de eneste højdepunkter i den erhvervsrelaterede tilværelse.

Pladsen, hvor der for tiden skrives.

Jeg har ladet mig fortælle, at kontorstolen er en videreudvikling af Arne Jacobsens 7’er stol – det skal nok passe. I forhold til den mere simple og rene 7’er, begejstres jeg i særdeleshed ved de let opadgående armlæn, der yder fin, fin støtte, men også det gamle understel med hjul, gør mobiliteten nemmere. I alle retninger.

Det er bare en stol – men det var begejstring ved første øjekast.

Hvem ved, hvor mange kilometer stolen har tilbagelagt? Måske et par meter om dagen, men med årtiers brug, løber det op. Eller ruller op. Måske har en julefrokost engang taget overhånd, og min 3217 kan have haft en rolle i et konstorstolsræs. Eller det, der er værre…

“Kommer straks”.

Ikke mere snik-snak eller flyvske tanker. Jeg er himmelhenrykt for min nye kontorstol, begejstret for at den rummer en ukendt historie – og at den skal være en kompagnon i min enkeltmandsbiks, hvor den forhåbentlig vil overhøre aftaleindgåelser og succeshistorier alt imens den er min materialistiske støtte gennem talrige stunder.

Glad for historier om møbler? Aflæg kategorien Living et visit her <–

You may also like

2 comments

Kristian Jørgensen 15. december 2012 - 12:19

Lækkert stykke møbel. Hvad har du måttet slippe, hvis ikke det da er en forretningshemmelighed?

Reply
Mathias Alexander Bøgeholdt 10. november 2016 - 23:16

Syveren var en videreudvikling af myren, da man ønskede en stol med fire ben og armlæn. Arne Jacobsen havde tænkt at det var syveren med armlæn som kom i første række og syveren uden armlæn som en slags spin-off. Det var også modellen med armlæn der var mest fokus på i udstillingen H55 i Helsingborg. Kontorstolen var rigtig nok en videreudvikling og kom i også omkring 1955 -56. Din stol er fra slutningen af 60’erne til starten af 70’erne. Hvis du lægger et billede op af bunden og kapslen er det nemmere at komme med et præcist årstal. Mvh. Mathias – Arne Jacobsen fanatiker.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk