Home Ure En læser og hans Omega Seamaster

En læser og hans Omega Seamaster

by Nicolai Klingenberg

Så skal vi have en læser i tale – han har netop erhvervet sig et ur med en del år på bagen. Uret er som sådan ikke voldsomt dyrt eller super sjældent, men til gengæld har det sat nogle tanker i gang hos ejeren. Og det er blevet til dagens historie. Det viser blot, at gamle ting nemt kan rumme gode historier. Tak til Jacob S for ordene.

Det omhandler dette ur i dag - og nogle tanker og ord fra ejeren.

Det omhandler dette ur i dag – og nogle tanker og ord fra ejeren.

Først og fremmest – hvor stammer din interesse for ure fra?
– Min interesse for ure, begyndte da jeg for første gang hørte om et ‘ur med indbygget lommeregner’, da jeg var ganske lille. Sidenhen er interessen blot voksen, at min far også altid har haft en passion for ure, har ikke gjort interessen mindre.

I begyndelse var det især de digitale ure der havde min interesse, jo flere funktioner, jo bedre. Fra midt 90’erne og frem var det dykkerure, der havde min interesse. Jeg gik utrolig meget op i ‘ hvor mange meter kan dit ur holde til’.

Bagkasse med logo

Bagkasse med logo

I 0’erne er det de lidt mere sporty ure og oversize ure, og i de sidste par år, har urets historie haft min store interesse.

Du har netop erhvervet dig et vintage Omega – hvor og hvornår faldt du over det?
– Jeg har igennem en længere periode været på udkik efter et vintage ur, men da jeg grundet min position, som universitetsstuderende ikke har kapital til at købe et ur i ‘superligaen’, har jeg måtte tænke i andre baner.

Jeg har ud fra et kriterium om, at uret skal have  et historie og en pris i lejet 1.000 – 6.000 kroner støvsuget diverse aktion sider og fora. Jeg fandt frem til to ure, der havde min interesse: Sicura Submarine og  Omega 30mm. Sicura grundet historie om Ernest Schneider, og hvordan han kom til Breitling og reddede det legendariske firma fra at gå konkurs  i 70’erne, da billige digitale ure prægede markedet.

Tikkende historie

Tikkende historie

Omega 30mm fordi historien om, hvordan Henri Kneuss i 1939 skabet et urværk, der var det mest præcis urværk nogensinde teste i Neuchâtel, Geneva og Kew Teddington i dens kaliber. 30mm værket var endvidere en kæmpe salgssucces samt en fast del af de britiske RAF piloters uniform under 2. Verdenskrig.

Skæbnen ville at jeg én dag faldt over et Omega Seamaster 30mm fra 1962 på en auktionsside, og jeg var så heldig at vinde hammerslaget. Uret er både indenfor mit budget, har historie og ser utrolig smukt ud.

Voila!

Voila!

 

Hvilke reaktioner har du fået på uret?
– Jeg har kun fået positive reaktioner på uret. Folk spotter med det samme, at det har patina, og jeg får straks en oplagt mulighed for at fortælle om urværkets fantastiske historie.

Nyt, gammelt og en natorem

Nyt, gammelt og en natorem

Rummer din samling andre ure?
– Min samling indeholder en række forskellige ure blandt andet et Rosendahl Tom K. ‘Seven’, der kun er lavet i 777 eksemplarer.

Har du et drømmeur
– Jeg har altid drømt om et Breitlings Navitimer med sort skive. Et ur uden en ‘rigtig’ historie, idet urets historie selv den dag i dag er så omgærdet at mystik, at end ikke Breitling er sikre på den sande historie. Dette må siges at være paradoksalt, idet Navitimer nok er Bretilings mest legendariske ure. End ikke det eksakte år for første udgivelse at Navitimer kan med 100% sikkerhed fastlægges.

Indmaden

Indmaden

Udover tiden, hvad mener du så, at dit ur signalerer?
– For mig personligt signalerer uret, uden at det skal bliver for pladderromantiske, en bevidsthed om tiden. Dette skal forstås på den måde, at trækker jeg ikke uret op, dør det langsom hen. Jeg er således tvunget til at tage mig tid til at passe på tiden.

Hvad mener du, at enhver mand bør vide om ure?
– Jeg mener ikke at man, som mand bør vide noget om ure, jeg kan blot opfordre til, at man begynder at dykke lidt ned i historien bag det ur, man har siddende på håndledet – måske en spændende historie viser sig.

Har du et en ting, der rummer en god historie? Så send en mail på nk@my-pleasure.dk – der eftersøges yachts, biler, ure, kunst, møbler med mere.

 

Vild med ure? Så besøg kategorien her <–

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk