Home Pindemadder Meyers Køkken giver et bud på Nytårsmenuen 2012

Meyers Køkken giver et bud på Nytårsmenuen 2012

by Nicolai Klingenberg

Årets sidste dag nærmer sig. Klichéerne om at hoppe ned fra sofaen iført en “sjov hat af pap” idet klokken slår midnat vil sikkert finde sted talrige steder, og det er sådan set helt i orden. Helt i orden ser nytårsmenuen fra Meyers Køkken også ud. Holdet bag biksen, har været så rare at rykke ind på forsiden med et banner, som du kan klikke på. Er du ræd for den slags, så får du i dag et indblik i menuen.

Velbekomme…

Omend det er lige om lidt, at den sidste dag i 2012 er en realitet, så skal vi faktisk tilbage til januar 2012, for at finde de første spirer til det, du eventuelt skal sætte tænderne i den 31. december. Kokkene ville have en særlig smag i gulerødderne, som er at finde i forretten, og det krævede altså, at der blev plantet “rødder” i flere forskellige farver på husets marker ved det økologiske landbrug, Grantoftegaard. Hvornår de blev sået, skal jeg ikke kunne sige, men der er tænkt over sagerne, og således er der flere forskellige smagsvarianter i de forskellige gulerødder. Resultat? Smagsmæssigt samspil på den ene og anden vis – det loves der i hvert fald.

Resultat består samlet set af rimmede kammuslinger vendt i maltknas med strandkrabbemayo og gulerødder på flere måder.

Kammusling â–ª Gulerødder â–ª Strandkrabbe

Der skal selvsagt også en god krumme til retterne – her er der tale om en omgang koldhævet brød, der er lavet af økologisk stenformalet mel, der er dyrket i Norden. Brødet glider i øvrigt ned med økologisk smør.

Tilsæt blot det økologiske smør.

Vi skal videre til hovedretten, som blandt andet står på oksetournedos, der serveres med en kartoffelkompot. En kompot, der er tilsmagt med kantareller, som en række kokkeelever drog til Sverige for at plukke i september – dernæst hjembragt til Danmark, hvor de blev syltet. Rødbeder? Sørme så – og de er syltet i en hyldebæreddike, som er bestilt hos en eddikemester (intet mindre kan gøre det!) fra Nordhavn Eddikebryggeri. Resultatet? Det har du herunder.

Oksetournedos â–ª Vilde svampe â–ª Rødbeder

 

Finalen på menuen er ekstern. Og så alligevel ikke. Det er dessertguruen Morten Heiberg, det står for den, og han netop åbnet dessertbiksen Creme de la creme – sammen med Claus Meyer. Der bliver tale om en Nytårskage med Valrhona-chokolade og kirsebær, som bliver anrettet med en cremet sauce på polynesisk vanilje. Foto? Ikke endnu. Men du kan få et logo så længe.

Brug fantasien…

Prisen pr. snude er 350 kroner, og du kan slippe for besværet i køkkenet ved at bestille Nytårsmenuen her <–

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk