Home Ure En læser og hans Audemars Piguet – plus det løse

En læser og hans Audemars Piguet – plus det løse

by Nicolai Klingenberg

En læser er endnu engang kommet i tale. Det begyndte med et brugt Omega, som blev til et Rolex, som blandt andet er blevet til et Audemars Piguet. Men hvad er drømmen til håndleddet? Det kan du læse om i dag.

Voila! Audemars Piguet Royal Oak Offshore. Få den komplette reference og historie i dagens indlæg.

Voila! Audemars Piguet Royal Oak Chronograph. Få den komplette reference og historie i dagens indlæg.

Først og fremmest – hvor stammer din interesse for ure fra?
– For cirka fem år siden havde jeg gennem en længere periode gået og sparet en del penge op. Da jeg gerne ville have mig et lækkert ur, som jeg kunne gå med resten af livet. Efter en 20-25 besøg hos diverse urforretninger i Aarhus faldt valget på et Omega Seamaster Co-Axial. Men fandt så ud af, at man kunne finde et brugt Rolex for en 10-20 % mere. Jeg var 20 år og novice inden for feltet ”luksus”-ure, så Rolex var i mine øjne, det ypperligste man kunne få indenfor ure. -> Så sådan et måtte jeg da helt sikkert have! At dette så betød, at jeg måtte tage et måneder med havregryn var en lille ofring for et lækkert ur.

Jeg fandt et Rolex GMT Master II (ref. 16710) med det ”rigtige” Pepsi lynetteindlæg med en fire-fem år på bagen og i rigtig god stand i Odense. I og med dette var min første handel med ure i denne prisklasse foreslog sælger, at vi skulle mødes hos Ragner ure som gerne ville verificere uret, mod lidt til kaffekassen. Alt var i den skønneste orden, så jeg købte uret.

Rolex SeaDweller har også været på tapetet. Og håndledet.

Rolex SeaDweller har også været på tapetet. Og håndledet.

Jeg glemmer aldrig den følelse jeg havde på vej hjem i bilen”¦ En kombination af kæmpe eufori og glæde ved endelig, at have fået det ur jeg gerne ville have, men samtidig tanken ”¦ ”Shit man, har lige kastet xx.xxx kr. efter ét UR!!!!!!

Mine forældre syntes dengang, jeg var tosset. Men er i dag mere rolige, når jeg fortæller om nye køb. Siden har min far også vist lidt interesse for urene og købt sig et klassisk Omega Speedmaster (ref. 3570). Mens min lillebror i den grad har taget interessen til sig og fik for et par år siden et Rolex Explorer II (ref. 16570), og det er helt sikkert ikke det sidste ur, han kommer til, at eje. Men det der med, at have ét ur resten af livet skulle vise sig ikke, at holde særlig længe”¦ For, 10 måneder efter købet, fandt mit ur en ny ejer og min jagt mod det næste ur gik i gang.

Du har et Audemars Piguet – hvor og hvornår faldt du over det?
– Jeg fik for en to-tre år siden først øjnene op for disse lækre ure og mit første møde med et AP var hos Klarlund, hvor jeg netop prøvede det, jeg ejer i dag, men jeg havde simpelthen ikke råd (selvom prisen dengang var 15-20% under det den er i dag!). Så jeg måtte lægge drømmen på hylden for en tid.

Jeg fik så lige inden sommeren 2012 mulighed for, at købe en AP Diver til en skarp pris. Så nu var muligheden der endelig for, at prøve et AP.

Audemars Piguet Diver...

Audemars Piguet Diver…

Uret var uden tvivl super lækkert og helt sikkert et fedt ur, at gå sommerferien i møde med. Men jeg vænnede mig aldrig helt til størrelsen. Uret var lige i det største af, hvad jeg finder behageligt. Så efter et halvt år på armen måtte det videre til næste ejer.

Men nu ville jeg altså prøve det jeg oprindeligt havde vækket min fascination af Audemars Piguet. Så jagten gik ind og jeg købte et, som havde et enkelt år på bagen, men var i mint conditionen hos en forhandler i Holland. Så efter mange mails frem og tilbage og et grundigt reference tjek af forhandleren, overførte jeg pengene til ham og havde uret på armen to dage efter!

Hvad er det for en model – og hvad var det, ved modellen, du faldt for?
– Et Audemars Piguet Royal Oak Chronograph, ref. 26300ST.OO.1110ST.06 Fra 2011. Uret er gudesmukt, hvis du spørger mig og samtidig har det en lækker kombination af stor elegance og sporty design.

Hvilke reaktioner har du fået på uret?
Blandt andre ur-tosser er der generelt positive reaktioner, men AP deler lidt vandene herhjemme: Enten kan man lide dem, eller så kan man ikke! Men det ville da også være kedeligt, hvis vi alle havde samme smag.

Swung i AP'en...

Swung i AP’en…

I sidste ende er det da heldigvis købt til mig selv og jeg er vild med AP! Blandt ikke ”tosserne” kommer der ikke så mange reaktioner, hvilket også passer mig fint.

Hvordan ville du beskrive Audemars Piguet som brand overfor en, der ikke kender til ur-verdenen?
– AP er en kombination af ypperlig håndværk, kvalitet og så er deres ure helt fantastisk forarbejdet. Dette afspejles dog af min ”kærlighed” til deres ure.

Rummer din samling andre ure?
– Jep! Jeg har dog kun et andet ur lige p.t, et Seiko SKX007 som har fulgt mig igennem tre år og er det ur, jeg har haft suverænt længst tid og helt sikkert bliver ved mig, indtil det ikke kan mere. Uret er hvad man kan kalde en ”beater” og bliver brugt i forbindelse med arbejde og andre aktiviteter hvor uret kan risikere, at få lidt tæsk.

Seiko sagen...

Seiko sagen…

Og hvilke andre ure, har du haft?
– Jeg har ejet hvad der i de flestes øjne vil være rigtig mange ure de sidste fem år. Alverden Rolex, Omegaer, Panerais, et enkelt andet AP og så en masse fra diverse ”micro-mærker”. Inden nyt ur, følger jo diverse overvejelser og så har jeg det for vane, at sætte mig 110% ind i tingene inden køb af nyt ur. Så jeg har opbygget mig efterhånden pæne viden om ure gennem ejerskab af en masse men samtidig en masse læsning på nettet og debatdeltagelse på vores to fantastiske forums -> www.urdebatten og www.urforum.dk Hvor jeg derigennem også har mødt en masse ligesindede hvor man indimellem mødes en flok og virkelig ”nørder” igennem!

En Rolex Milgauss med grønt glas har også været om håndledet.

En Rolex Milgauss med grønt glas har også været om håndledet.

Bærer du noget sammen med dine ure?
– Oftest ikke, men det er dog set med lidt faldskærmline rundt om håndleddet. Uret er i mine øjne rigelig smykke i sig selv.

Har du et drømmeur?
– Puha”¦ Jeg har MANGE! Og da jeg desværre ikke er i besiddelse af et par pengetræer eller arv fra en rig onkel i USA er jeg nødt til at sælge, før der kan kommer noget nyt ind! Så selvom jeg er virkelig glad for mit AP ROC, så skal det jo nok også ud og finde en ny ejer en i den nærmeste fremtid”¦

Men så håber og regner stærkt med, at prøve noget ædelmetal i løbet af året og har lidt et AP RO i Rosegold (ref. 15300OR eller et AP ROC i Rosegold (ref. 26300OR) eller i Hvidguld (ref. 26300BC) i kikkerten som det næste ur-”projekt”.

Det fungerer aldeles udmærket...

Det fungerer aldeles udmærket…

Men af de mere urealistiske (i hvert tilfælde indenfor den næste årrække ;)) Vil jeg gerne eje et AP Perpetual Calendar eller et Lange und Sohne Datograph.

Hvad mener du, at enhver mand bør vide om ure?
– Man behøves absolut ikke vide noget som helst om ure, men vil derimod gerne opfordre alle til, at sætte sig bare lidt i denne forunderlige verden og dens ure, inden man går ned til den lokale ur-forretning og tømmer sparegrisen.

Og et afsluttende ROC skud.

Der findes mange flere artikler om ure – besøg kategorien her <–

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk