Home EkviperingKluns VOR sneakers – initiativtagerne taler ud

VOR sneakers – initiativtagerne taler ud

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Det handler om at gøre et par sneakers luksuriøse. Og om tale med gutterne bag. Et par germanske drenge – altså fra Tyskland – står bag VOR sneakers, som vi bliver klogere på i dag. Og de har svar på rede hånd, hvis man mener, at voksne mænd ikke kan gå i sneakers. Forvent desuden lækre materialer og høj kvalitet.

Det skal afsløres, at æsken indeholder et par VOR. Hvordan de ser ud, kan du blive klogere på i dagens tekst og billeder.

Det skal afsløres, at æsken indeholder et par VOR. Hvordan de ser ud, kan du blive klogere på i dagens tekst og billeder.

Hvem er I? Og hvad roder I med for tiden?
– Jamenvi hedder Jörg og Andi. Vi har været venner gemmen tyve år. På det professionelle plan har vi netop lanceret vores anden generation – eller kollektion om man vil – af vores sko VOR. Derudover har vi været på Premium messen i Berlin, så nu skal der følges op på nye og eksisterende internationale kontakter. Og nå ja – så arbejder vi også på den tredje kollektion af sko – konceptet og designet er lige ved at være på plads…

Halvtreds procent af duoen: Andi.

Halvtreds procent af duoen: Andi.

Hvorfor valgte I at kaste jer over sko?
– Vi har altid haft en generel interesse og og passion for pæne produkter – og mode og sko i særdeleshed. Du kan egentlig godt tale om, at det er blevet en lidenskab. Efter Jörgs tid hos Puma, hvor han altså har arbejdet, stod det klart, at vi ville udleve vores egne og personlige drømme: At skabe vores eget sko brand.

Smart indretning af skoæsken i øvrigt...

Smart indretning af skoæsken i øvrigt…

Hvor kommer I egentlig fra?
– Jörg har en baggrund hos PUMA, men også erfaring med klassisk produktdesign. Det stod dog hurtigt klart, at fokus skulle placeres på design af sko. Andi har studeret sport, hvilket blandt andet også har ført til, at han driver et eksklusivt fitnesscenter i Schwabing ved München ved siden af VOR-projektet. Som teenagere stod vi på skateboard sammen, og her fandt vi hurtigt sammen – blandt andet også på grund af vores fælles interesse for sko og mode.

Den ene halvdel af duoen - Jörg.

Den ene halvdel af duoen – Jörg.

Hvis I skulle beskrive jeres stil overfor en person med lukkede øjne, hvordan ville det så lyde?
– Vor handler om den personlig stil, som vi finder særdeles vigtig. Vi følger ikke de aktuelle trends, men i stedet er målet at designe og producere tidsløse produkter, som ikke kun er aktuelle i en sæson. De linjer er – om du vil – vores vision.

Fire frækkerter på stribe

Fire frækkerter på stribe

Hvad er særligt ved jeres sko?
– VOR bliver produceret af erfarne og dygtige skomagere – og der er tale om godt håndarbejde. For at kunne opretholde kvalitet og holdbarhed arbejdes der kun med det bedste læder, den fineste Suede og Nubuck. Og så har vi ægte gedeskid i inderskoen. Det kræver faglig viden, og det tager cirka en dag at lave et par sko. Gummiet og designet af ydersålen er tilpasset således, at designet forbliver minimalistisk og enkelt. Skoen er desuden fyldt med detaljer, man kun ser “live”.

Hvordan kom I på navnet? Og hvad betyder det?
– Det skulle være et tysk navn – og gerne lidt kantet, odd, anderledes og ikke nødvendigvis trendy. VOR, som på tysk betyder fremad, udtales med “tysk V” – altså “FOR”, ligesom for eksempels Audis slogan “Vorsprung durch Technik”.

Den blå tråd...

Den blå tråd…

Hvad er målet med brandet?
– At kunne forsætte med at lave personlige sko, samt designs der ikke er dikteret af nogen. Krydret med kvalitet, naturligvis.

Og hvad kan vi forvente at se fra jer fremadrettet?
– I januar var vi som sagt til messe i Berlin, og feedbacken var super: Der er en masse at følge op på, og vi regner med nye internatinale kunder. Ellers bliver der tale om en upgrade af Generation 1. Og så er der sat al kraft er sat ind på Genertaion 3.

Detaljeskud...

Detaljeskud…

Hvor får man fingre – og fødder – i jeres sko?
– I Danmark skal man et smut forbi Pede & Stoffer eller forbi vores hjemmeside www.vor-produkte.com. I skandinavian kan Mikkel William Mahler fra Design Garden Munich kontaktes for yderligere interesse. Telefon +49 162 42 68 211.

Minimalisme. Også i farveforskelle.

Minimalisme. Også i farveforskelle.

Onde tunger vil mene, at voksne mænd og sneakers er en no-go – hvordan ser I på den antagelse?
– Det kommer selvsagt an på lejligheden. Et par tidsløse, gode sneakers i fin kvalitet passer efter vores mening også rigtig godt til et smart, causual outift. Mæed i alle aldere kan – efter vores overbevisning –  bære sneasker. Det er et spørgsmål om stil og indstilling.

Denne model faldt jeg over på VORs hjemmeside - og er min foretrukne. Så ved du det...

Denne model faldt jeg over på VORs hjemmeside – og er min foretrukne. Så ved du det…

Hvad mener I, at enhver mand skal vide om ekvipering i al mindelighed?
– Det vigtigste, en mand skal kunne “modemæssigt”, er at kunne klæde sig til lejligheden. Ikke over-dresse eller under-dresse. Samtidig bør en mand kende sin personlige stil – eller i det mindre finde den. han skal finde ud af, hvad der passer til ham – og hvad der ikke passer til ham. Når det er på plads, er det langt nemmere at købe ind…

Og den røde tråd...

Og den røde tråd…

 

Begejstret for ekvipering? Så kig forbi kategorien her <–

 

 

Pin It

You may also like

4 comments

Steffen 24. januar 2013 - 11:34

Det kan godt være det bare er mig, men jer får en meget stærk Nike vibe fra de sko, mid toppen ligner i min optik et mix mellem Nike Air Force 1 og MMM GAT mid.

Synes personligt at Common Projects, Veja x Frenchtrotters, Svensson, MMM, Balenciaga, Lanvin, Buttero, Ann D og Converse gør sneakers til voksne mænd bedre.

Reply
nicolaiklingenberg 24. januar 2013 - 12:39

Det er ikke utænkeligt, men jeg ved ikke nok om gummisko til at kunne udtale mig alt for konkret. De grå – mine favoritter – synes jeg dog ikke, jeg har set ret meget der ligner. Men det skal nok findes! 🙂

Reply
likeaduke.dk 28. januar 2013 - 14:47

Krydser fingre for nogle sorte sko 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 28. januar 2013 - 18:38

Fedt – har du/I bestilt?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk