Home EkviperingGrej & grooming Om tage til London og blive klogere på det nye Microsoft Office 365

Om tage til London og blive klogere på det nye Microsoft Office 365

by Nicolai Klingenberg

Egentlig blev jeg klogere, før vi kom til London. Det begyndte i Kastrup – med herlig brunch og champagne i øvrigt – hvor en light “on the spot” demo viste lidt af de mange muligheder. Muligheder der i første omgang måske ikke virkede så væsentlige for mig. Men man bliver klogere.

Hvabehar? Office 365 er klar...

Hvabehar? Office 365 er klar…

Vi bliver budt særdeles rart velkommen. Der er datamater og tablet klar til udlevering, så vi kan teste et og andet. Det fungerer. Første levende billede er en repræsentant fra Norwegian. Jeg er flov over ikke at huske hans navn, men ordene er mindst lige så vigtige. Det går godt hos Norwegian – også når man tænker i elektronik. Den hyppigt rejsende vil vide, at man kan gå kvit og frit på nettet i mange af selskabets fly, og inden længe vil man desuden kunne streame en lang række film og serier for cirka syv euro. Ganske fornuftigt – særligt når man tænker de de oversøiske ruter, der skulle være lige på trapperne. Det vil koste noget sammenlignet med den gratis wifi, men til gengæld skulle streamingen være aldeles fri for udfald.

Fremtiden? Den er lige her og i luften (om lidt).

Fremtiden? Den er lige her og i luften (om lidt).

Og så tilbage til Office. Jeg tror ikke, jeg kender én, der aldrig har haft med Microsoft Office at gøre. Enten arbejder man på en version i hjemmet, på studiet eller på jobbet. Eller også har man gjort det. Så langt så godt. Men det siges, at vi egentlig bare tager det for givet. At det er noget, vi forventer er der, men som vi ikke lovpriser. Eller taler om. Kaldt bare Office-pakken for vores solide Ota Solgryn: Vi kender den alle, men tænker sjældent over ”pakken”. Eller deler den.

Arbejde og fritid smelter sammen. Og du kan komme på over alt. Selv under et træ. Tak til SkyDrive.

Arbejde og fritid smelter sammen. Og du kan komme på over alt. Selv under et træ. Tak til SkyDrive.

Faktisk er vi nu landet tilbage, hvor det hele begyndte for mig i 1998. Jeg fik vist min første e-mail her. I London. Nu er der så gået 15 år. Mailadressen har jeg stadig. Og den bliver taget i brug. Der skal nemlig installeres den nye Microsoft Office 365 pakke. Og det er hermed gjort.

Bespisning i London. Og præsentation lige om hjørnet.

Bespisning i London. Og præsentation lige om hjørnet.

Personligt? Jeg bruger Word. Det er vist det. Og så Excel fra tid til anden, når jeg modtager noget fra nogen, der er gode til det med tal. Det er sådan set det. PowerPoint? Egentlig ikke. Men hele pakken er rar at have, når nu man fra tid til anden modtager et og andet. Det nye Office bliver lanceret selv samme eftermiddag, som vi er på tur. Det vil sige tirsdag den 29. januar 2013. Det første ”nye”, der slår undertegnede, er, at man nu køber pakken online. Til et årligt fee. Så får man løbende opdateringer. Det er smart nok. Men hvad der er endnu smartere er det medfølgende SkyDrive. Her synkroniseres alt din indhold, så du ikke længere kun gemmer på den lokale harddisk. Og dermed også mister alt, hvis datamaten bliver ståjlet. Eller bryder sammen. Syv ni tretten. Og knock on wood.

Der tegnes og fortælles om Office 365

Der tegnes og fortælles om Office 365

Du kan dog købe en ”fysisk” version. Den koster lidt mere. Og den opdateres ikke på samme vis. Online udgaven udmærker sig desuden ved at synkronisere med de enheder, du måtte ønske af skulle have i samspil – tablet og telefon for eksempel. Og når du har kreeret noget i form af dokumenter, regneark og så fremdeles, deler du nemt med andre, som så kan nyde tabeller, fotos eller morgendagens mødeagenda. En pakke kan bruges på fem enheder, så din tablet og hjemmets andre datamater burde være fint dækket ind. Og forbind bare dig selv og din enheder til SkyDrive, så du kan få fat på hvad du måtte lyste – også fra enhver anden computer i øvrigt. Der kræves sådan set bare en licens og et login.

Windows telefonerne spiller også fint sammen med det nye Office. Og Android telefonerne er også brugbare. Well done.

En af redaktørerne fra Wired - Daniel Nye Griffiths - lagde også vejen forbi som gæstetaler...

En af redaktørerne fra Wired – Daniel Nye Griffiths – lagde også vejen forbi som gæstetaler…

Vi bliver gjort klogere på det Office. Ikke blot på funktionerne, men også på brugerne. Der findes 1.000.000.000 Office-brugere på verdensplan. En milliard. Og det nyere tiltag, SkyDrive, burges af 60 millioner mennesker om måneden. 76 % af danskere bruger i øvrigt Office i privatregi (skat – det er onsdag…), 44 % bruger det dagligt (skat, ikke nu – jeg hygger med Excel), og så er Word pakkens mest populære produkt. Omend software ikke er sexet, så vil jeg mene, at “det nye” Office 365 er svært brugbart. Lige nu ligger der for eksempel herligt meget plads på mit SkyDrive og venter…

Turen bød desuden på herlig spisning og indkvartering. Det vender jeg tilbage til…

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk