Home Pindemadder Restaurant Toldboden natklub og et sublimt skaldyrsfad

Restaurant Toldboden natklub og et sublimt skaldyrsfad

by Nicolai Klingenberg

Jeg synes, du skal komme med til bords. I svært hyggelige rammer. Det var en af de der aftener, hvor årstiden foreskrev forår, men man blev snydt noget så grusomt. I hvert fald udendørs. Til gengæld var begejstringen stor ved – og om – bordet.

sdf

sdf

Aftenens omdrejningspunkt var skaldyrsfadet, som efter sigende er en realitet på spisekortet nu. En flok venner af huset var budt til prøvespisning af det, der skulle vise sig at være et mekka udi havskatte. Før vi springer til bordet og bænkene, blev der taget vel imod “slænget” med pindemadder, champagne og afdæmpede musiske toner i “klubområdet”.

Fish 'n' chips uden chips, men med tartare sauce.

Fish ‘n’ chips uden chips, men med tartare sauce.

Med bobler inden for vesten og en mørk havudsigt mod østen, drev tankerne et par måneder frem i tiden, hvor selv samme beliggenhed utvivlsomt vil være lunere, mere lys og sikkert også flittigt besøgt. Beliggenhed er som få – den er ikke supercentral, men til gengæld er den unik.

Bar og klubområde

Bar og klubområde

Nuvel. Pindemadderne er nydt, der er kørt et par “refills på de langstilkede”, og vi skal til bænk og bords. En dæmpet lyssætning skabte fluks stemning, mens kameraets kunnen måtte lidt lidt under mørket. Jeg beklager.

Og så til lavbords

Og så til lavbords

Første anretning var de til de fingernemme. Pil-selv-rejer. Og du kan roligt pille løs som en anden teenager til halbal. Et stort glas kommer til bordet i selskab med en skål – og nej, det er ikke en klar suppe, men en skylleskål. Vittigheden var i hvert fald morsom på selve aftenen… Spis dem solo eller eventuelt med en bid brød til. Eller mayo. Begge dele akkompagnerer serveringen.

Østers, krabbekløer, mayo og rejer bagerst

Østers, krabbekløer, mayo og rejer bagerst

Man skal have spist tungt forinden for at blive mæt af pil-selv-rejerne. Men lad være med det. Der kommer nemlig meget mere til bordet. To sauterpander med is i bunden kræver stærke arme fra kokkens side. Panderne er yndigt fyldt ud med østers, krabbekløer, dampede muslinger, jomfruhummere og vi-har-pillet-nogle-andre-rejer-for-dig-rejer.

Voila!

Voila!

Dyppelse i flere afskygninger følger med. Og det samme gør groft brød og fritter i papirpose. Tynde, sprøde og velsmagende.

Pommes frites frem...

Pommes frites frem…

Jeg blev dog skuffet over krabbekløerne – og jeg nævnte det. Velment, naturligvis. Det viser sig, at det der med at koge kløer tilsyneladende ikke er så ligetil. Er kløerne særdeles kraftige, skal de have længere tid – men bliver de ikke kølet tilpas ned, koger de videre inde i sig selv. Og det var nok tilfældet – kødet havde fået for meget i de griske kløer.

Bordet...

Bordet…

Med undtagelse af kløerne sad alt i skabet. Og nettet. Flotte portioner, velsmag – her skal muslingerne også fremhæves – og friskhed i særdeleshed. Uanset om du har efterfølgende planer eller ej, bør du aflægge natklubben et visit – der er drinks, hvis det skal være hurtigt, dans hvis du vil røre dig, og borde hvis du vil blive længe.

Det skulle være muligt at booke ovenstående måltid hos Restaurant Toldboden her

Vil du genopleve brunchen hos Restaurant Toldboden foregår det her

 

 

Mere mad og drikke? Besøg kategorien Pindemadder her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.