Home Gæstebloggere SlickFandango – musik til køreturen, den bedre halvdel og andre lejligheder

SlickFandango – musik til køreturen, den bedre halvdel og andre lejligheder

by Nicolai Klingenberg

De er tossede med musik, de er tre, og sammen hedder de SlickFandango. Mere borgerlig hedder de Andreas, Danni og Michael, men i dag er der fokus på trioen. Det handler nemlig om at musik til forskellige lejligheder. Blandt andet til at imponere det modsatte køn – men også til bilturen. Der er nok at læse og lytte til, så læn dig tilbage, sæt telefonen på lydløs og tag et par hørebøffer på…

Fra venstre er det Danny, dernæst Andreas og til sidst

Fra venstre er det Danni, dernæst Andreas og til sidst Michael

Først og fremmest – hvordan kom I i sving med jobbet som dj’s?
Det hele startede da Danni og jeg blev booket til den hedengangende bar MONO Bar, som en del af en blogger-night special. Vi havde på daværende tidspunkt foto-bloggen No.41 og på baggrund af dette fik vi altså lov til at være med. Vi hev vores mere erfarne DJ-ven Michael med ind den aften, og endte med at spille både hiphop, rock og house til publikums, og ikke mindst vores egen, store begejstring. Herefter blev SlickFandango dannet.

Og hvor spiller I?
I dag er vi en del af resident teamet på TS Bar i Studiestræde. Det er en lille natklub der kræser for både musik og gæster, og er et af vores yndlingssteder at spille. Ud over TS kan man fange os på diverse steder som Dahl&Dahl i Dr. Tværgade, Culture Boxs Cocktail Box og så har vi stadig et gig til gode på KB3 som vi glæder os meget til. Derudover har vi spillet sammen i Berlin en enkelt gang og Andreas har spillet i Reykjavik hvor der formegentlig kommer en håndfuld gigs mere i fremtiden.

To gode bud på et nummer, der gør en grå mandag morgen i bilen langt bedre?
Andreas: Hvis jeg skal i gear om morgenen er det ofte hiphop valget falder på. Jeg har en håndfuld tracks som jeg altid ved kan gøre det for mig, men det er ikke sjældent at valget falder på Mos Def – Miss Fat Booty. Nummeret er både fuld af humor, en fed historie og virkelig gode vibes.

Michael: Jeg hører nærmest kun musik med 4/4, og det kommer til sin ret om morgenen, når man skal igang.
Hvorfor ikke starte dagen med et nummer, der har en positiv vibe og med god energi. For mig er det L.O.V.E af Motor City Drum Ensemble, der er en af mine favoritproducere.

Danni: Jeg skifter jævnligt mit morgen-track, men for tiden er det Robosonic – Thankful der kører på repeat og får humøret i top på vej til arbejde. Det har en lækker sommer vibe der giver en hver grå mandag baghjul.

Hvilke to numre ville I helst køre hjem til en fredag?
Andreas: Efter arbejde der typisk er afsluttet med et slag bordfodbold på kontoret, plejer humøret være i top, og ofte er der også planer for aftenen allerede. Derfor bliver musikken ofte også valgt derefter, og fra at have været hiphop til den søvninge morgen, plejer jeg at skrue op for en lækker omgang deep house. Skal jeg vælge et nummer jeg ved der altid holder, så er Ass-Tone – Many Words (original mix) et rigtig godt bud.

Michael: Jeg har en ting for Michael Jacksons tidlige ting og Jackson 5. Dancing Maschine er et fantastisk nummer, som man ikke kan lade være med at skabe sig åndssvagt til, eller synge med på.

Danni: Jeg bruger ofte min transporttid på at lytte mine playlists igennem, så jeg kender alle tracks til når vi skal ud og spille. Men en tilbagevendende fredags-banger er helt sikkert Sebastien Tellier – Kilometer, der simpelthen oser af sex og weekend.

Hvad sætter man på, hvis man har en kvinde ved sin side i bilen, og man gerne vil gøre et godt indtryk?
Andreas: Nu er jeg så heldig, at jeg er velsignet med en sød kæreste, der er lige så vild med både house og hiphop som jeg er, men skal hun rigtig imponeres, så skal vi over i noget Tom Waits  – det kan jeg forøvrigt anbefale til alle med en kvinde der skal imponeres.

Michael: Jeg har, ligesom Andreas, også en sød kæreste. Hvis jeg skulle imponere hende, skal det være musik med vokal (desværre ikke techno).
Jeg ved med sikkerhed, at Quadron ville gå rent ind. Det bliver naturligvis præget af min smag, og der kommer deres cover af “Baby Be Mine” ind i billedet.

Danni: Jeg har ingen kæreste, men tager jeg en heldig kvinde med på køretur, så skal det være noget roligt a la Bon Iver der fylder kabinen – hvis der overhovedet skal musik på. Deres album ”œFor Emma, Forever Ago” er perfekt og lad os da bare tage den fra toppen – åbningsnummeret Flume er virkelig smukt.


Og hvis man gerne vil holde ind til siden og sætte havariblinket på med selv samme kvinde?

Andreas: Det har man naturligvis taget højde for, da playlisten blev valgt, så fra at starte med Tom Waits sexede stemme, panorerer musikken over i Kanye Wests eminente White Dress fra Soundtracket til RZAs film The Man With The Iron Fists, og så ved vi vist alle hvad klokken er slået.

Michael: Hører ikke musik. Man kan ikke høre det ude på kølerhjelmen alligevel.

Danni: Der er kun én ting at gøre, selvom det er virkelig kliché-romantisk. Fyrfadslys fra handskerummet og Thomas Dybdahl – One Day You’ll Dance For Me, New York City. Så behøver man ikke sige mere, haha.


Er der noget musik i almindelighed, der passer bedre i en bil end til en klub?

Andreas: Al musik bør fungere i en bil – Dr. Dre skulle efter sigende have en bil stående i sit studie, udelukkende for at teste om hans produktioner virker heri, for gør de det, virker de alle steder. Dr. Dres Still DRE er faktisk slet ikke et dårligt bud hertil.

Danni: Hvis jeg er alene i bilen så skal der rock på og det er ofte de gamle ungdomsværelseklassikere jeg hiver med på tur. Danske Mew’s album Frengers er fantastisk at synge med på og giver mig flash back til gymnasietiden og utallige koncerter. Når albummet kulminerer i Comforting Sounds, så er der gåsehud i samtlige små 9 min.

Hvis I skulle køre sydpå en sommer, hvilke fem numre ville med garanti være at finde på jeres playliste i bilen?
Andreas: Vi var faktisk en tur til Sydfrankrig i en MINI Roadster i sommer, og noget af det vi hørte allermest må nok have været 6th Borough Projects album One Night in the Boroughs

Eller den altid funky Gramatik

Michael: Musikken skal give en fornemmelse af sommer og lækkerhed. En af mine favoritter er Kasper Bjørke med Alcatraz, som Jimpster har remixet

eller alt med Stimming

Danni: Jeg husker tydeligt vores tur og Andreas’ anbefaling er lige i øjet – eller øret. Skulle jeg afsted i morgen ville jeg pakke danske Hankat og hans debutalbum From A to B. Musikken er som skræddersyet til motorvejen ned genne Europa.
http://soundcloud.com/studiestrasse/sets/sts005-hankat-from-a-to-b/

Og hvis det var en vinterferie?
Andreas: Sådan en var vi også afsted på sammen sidste vinter, og så vidt jeg husker, var vi ret glade for Fat Freddys Drop på den tur, kan det ikke passe?

Michael: Jeg kan høre Deep House og House hele året rundt, så et par podcasts fra Bicep ville kunne holde humøret højt, lige indtil man rammer after-skii.
http://soundcloud.com/feelmybicep

Danni: Andreas har fuldstændig ret. Og det Michael sikkert mener er, at man skal sørge for at forkæle ørene inden man rammer Alpernes Dance Chart-helvede.

Hvad skal enhver M/K vide om at høre musik i bilen?
Andreas: The Voice er aldrig et udmærket valg

Michael: Man skal holde sig fra radio, og have telefonen pakket med mixtapes + andet spændende man ikke har hørt 100 gange før.

Danni: Ja, radio er udelukket – jeg forstår ikke hvorfor biler stadig laves med radio. Det bedste råd jeg kan give, er at have rigelig musik med. Det er simpelthen for kedeligt at høre det samme igen og igen når man kører langt.

Hvis man synes, at ovenstående er alle tiders, hvor booker man jer så?
Det gør man enten via http://facebook.com/SlickFandango eller direkte på info@slickfandango.dk

 

Hvad foretrækker du at lytte til, når du er på hjul? Ordet er frit – og kommentarfeltet åbent!

You may also like

2 comments

Kasper Andersson 30. marts 2013 - 18:05

På vej i byen, eller hvis det har været en hård morgen – så er “Take Your Top Off”, af trioen helt fantastisk at cykle på. Nummeret kan findes på SoundCloud – https://soundcloud.com/slickfandango/springfandango-take-your-top-off-mixtape

Reply
nicolaiklingenberg 31. marts 2013 - 08:08

Tak for tippet, Kasper! Jeg vil se og lytte nærmere ved lejlighed… 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk