Home Rejser Hotel d'Angleterre – Den Hvide Dame er genopstået

Hotel d'Angleterre – Den Hvide Dame er genopstået

by Nicolai Klingenberg

Så skete det. Jeg – og en række andre – blev inviteret indenfor hos Hotel d’Angleterre, og selvom vi ikke er helt på plads endnu, så er åbningen faktisk officiel og sat til onsdag den 1. maj. En ny administrerende direktør afslører lige straks, men indtil han eller hun er på plads, kan vi lige så godt komme til det, det hele handler om: Den Hvide Dame, værelserne, ombygningen og meget mere…

Smukt - og stadig genkendeligt

Smukt – og stadig genkendeligt

Et køligt glas vin venter de fremmødte i Louis den 16. salonen, og lokalet matcher et femstjernet hotel. Her er højt til loftet. Virkelig højt. Og så er her smukt. Efter to år uden gæster, men med masser af ombygning, udfordringer og udskydninger af åbningen, er vi nu ved at være i hus. I 2007 overgik ejerskabet af hotellet til islandske investorer, men det gik ej som ventet. I julen 2010 fik Remmen Fonden atter mulighed for et ejerskab, og i juni 2011 gik håndværkerne i sving med arbejdet, som vi i dag kan se første etape af.

Tilsæt en foxtrot, smoking og lykkelige omstændigheder, og du har et godt bud på omgivelserne til et bryllup.

Tilsæt en foxtrot, smoking og lykkelige omstændigheder, og du har et godt bud på omgivelserne til et bryllup.

D’angleterre anno 2013 byder på 90 værelser – det er færre end før, men til gengæld er der nu hele 60 suiter på matriklen. Oprindeligt var her 129 værelser. De første 35 rum er klar nu her den 1. maj, og de ligger alle i Palæet, som den del af hotellet, der vender mod Kongens Nytorv, kaldes. Derudover åbner spaafdelingen også, som varetages af Amazing Space, fitness afdelingen samt restaurant Marchal. Første åbning i d’Angleterre regi var Balthazar Champagne Bar, som slog dørene op i efteråret 2012, og som har været et stort tilløbsstykke lige siden.

Receptionen er blevet lysere og større

Receptionen er blevet lysere og større

Vi bliver gjort klogere på den kostelige ombygning: Tidligere indskudte etager er revet ned for at få et mere grandiost look (det er lykkes!), receptionsområdet er blevet mere lyst og luftigt, en smuk trappe er blevet etableret, mens et parisisk look i facaden kan ses i form af grønne vinduesrammer, lyder det fra arkitektgruppen C.F. Møller. Man har ligeledes valgt at etablere væsentligt større glasfacader i gadeplan, som huser restauranten – en del af hotellet, som ikke kun henvender sig til gæsterne, men også til københavnerne, som ønsker en bid af det gode liv i madform og med Ronny Emborg som primus motor.

Skipper du elevator-turen, er trappen det majestætiske bud.

Skipper du elevator-turen, er trappen det majestætiske bud.

Rundturen begynder. Palmehaven lever endnu et liv med det, der menes af være Nordeuropas største glasmosaik. Og selvsagt med palmer. Overalt finder vi stolte historier – dels i form af historiske fotos af gæster, pinger og parnasset, men også i form af smukke og heftigt restaurerede lysekroner og lamper. Enhver idiot kan jo købe noget nyt – og dyrt – men når nu man har + 200 års historie og rekvisitter med talrige årtier på banen, så kan man lige såvel tage disse i brug. Palmehaven har ligeledes fået fritlagt en balkon, hvor et større orkester kan spille op til dans, vals eller hvad du nu måtte ønske. Et nyt lydanlæg og et akustisk venligt gulv har i øvrigt også fundet vej til Louis den 16. salonen, mens herlig kunst er indkøbt til vægge og værelser. Den første private fest for 120 godtfolk er ligeledes løbet af stablen, og der blev danset på bordene uden uheld, hører vi.

Palmehavens smukke mosaik

Palmehavens smukke mosaik

Original belysning, der er blevet istandsat til den store sølvmedalje.

Original belysning, der er blevet istandsat til den store sølvmedalje.

Turen går til de første værelser. Eller suiter om man vil. Og du er sikkert allerede nysgerrig på prisen, så den begynder vi med. Du kan overnatte i et værelse til en pris fra 3.500 kroner. En suite? Den koster fra 5.500 kroner, mens Royal Suite, der kan udvides til 250 kvadratmeter, koster fra 30.000 kroner.

Sengeleje fra et Deluxe Guest Room

Sengeleje fra et Deluxe Guest Room

Arbejdsstation med skjult elektronik.

Arbejdsstation med skjult elektronik.

Man har gjort det godt. Og hvis du har været så heldig at bo på d’Angleterre tidligere, så vil jeg være ganske sikker på, at du ikke kan genkende værelserne. Eller suiterne. Bevares – man har bevaret de “hyggelige” dele i lobby og stueplan (den gamle, hyggelige pejs findes stadig), men værelserne emmer af det, de er – og bør være: Rum på et femstjernet hotel. Og med internationalt islæt. Vi har B&O som TV, men det er sådan set også det danske design, jeg når at spotte.

Velkomstparti med inkluderet skønhed

Velkomstparti med inkluderet skønhed

Tommetykke tæpper er lagt på gulvet, walk-in closet, enorme badeværelser, skriveborde med “smart hub” til opladning af elektronik, altaner og dertil et tema til flere af værelserne er, hvad gæsterne har i vente. Omend udsigten til Kongens Nytorv kunne være smukkere for tiden, så er det nemt at se, hvad fremtiden vil byde på. Vi har efter min mening med en af byens bedste beliggenheder at gøre – og den er ikke blot central, den er også eksklusiv og har vue til historisk arkitektur. Man har desuden etableret et såkaldt butler’s cupboard, hvor gæsterne kan sætte sko til pudsning eller hænge tøj til rens inde fra værelset – ude fra gangen kan disse sager så samles op og serviceres af hotellet, uden at man skal en på værelset og forstyrre eller have fodtøjet stående på gangen.

Royal Suite byder på en balkon, hvor festen nemt kan sættes i gang - eller afsluttes...

Royal Suite byder på en balkon, hvor festen nemt kan sættes i gang – eller afsluttes…

De første gæster tjekker ind den 1. maj – og der bliver tale om stamgæster. De kan boltre sig i de første værelser og suiter, lægge hovedet på puder med d’Angleterre logo, sanere sig med Amazing Space produkter og spise i restaurant Marchal, som styres af Ronny Emborg, der har svunget potter og pander på blandt andet AOC og spanske elBulli. Restauranten er i øvrigt opkaldt efter hotellet første køkkenchef og åbner den 2. maj.

Et af de mindre badeværelser. I suiterne er det endnu større, men de fotos var ikke klar endnu.

Et af de mindre badeværelser. I suiterne er det endnu større, men de fotos var ikke klar endnu.

Restauranten blev i øvrigt også indtaget – jeg havde fornøjelsen af at spise tre retter, som bød på alt fra stenbiderrogn med karse og flydende tilbehør med fløde, jordskok og mandelolie samt lidt brydende citrus, til en herlig æggeblomme (tilberedt ved 68 grader i øvrigt) med friske asparges og sauce på Vesterhavssost, mens finalen bød på tre-i-en chokolade i blandt andet frossen og sorbetform. Og nå ja – en hjemmelavet flødebolle med marcipanbund. En virkelig velkomponeret og tilpas frokost.

Stenbider-kreation a la Ronny Emborg.

Stenbider-kreation a la Ronny Emborg.

Manden bag Marchal: Ronny Emborg

Manden bag Marchal: Ronny Emborg

 

Når du entrerer restauranten skal du først igennem en “Walk In Winbar”, der er bygget op i ædeltræ. Her kan du passende tage et glas (eller endnu et glas, hvis du begynder på Balthazar) og føle dig tilpas afslappet og velkommen.

Vinbaren ved indgangen til Restaurant Marchal

Vinbaren ved indgangen til Restaurant Marchal

Cartouchen-2

Der er nu noget storslået over facaden – nyd den her. Og helst i virkeligheden om muligt.

Der er selvsagt meget mere at skrive om. Men vi stopper for nu. Den næste etape af værelser åbner i august, men indtil da, kan du passende lægge vejen forbi. Det kræver ikke en overnatning at spise på stedet – eller at nyde et glas. Opfordringen er hermed givet videre.


Vil du se flere fotos? Så hold øje med My Pleasure på Facebook, hvor der snarligt publiceres flere skud.

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.