Home Rejser På cruise med Silversea

På cruise med Silversea

written by Nicolai Klingenberg 25. april 2013
Pin It

Klar på at blive opvartet fra start til slut? Godt. Denne gang skal vi ombord på Silver Shadow i Østen. Det er mindre skib, som maksimalt sejler 382 gæster rundt, og disse gæster må betegnes som et modent publikum. Til gengæld er servicen sublim, mulighederne mange og aftenerne knapt så sene.

Netop landet i Singapore - og så lige et smut på en hurtig sightseeing...

Netop landet i Singapore – og så lige et smut på en hurtig sightseeing…

Turen gik til Singapore, hvorfra turen skulle tage sin begyndelse – og jeg var intet mindre end spændt. Jeg har været på cruise før, men af kortere varighed, så de syv forestående nætter virkede svært lokkende. Hos Silversea går man efter det modne publikum, og det viste sig også, at aldersgruppen primært lå over de 50 år, så enten skal du være i den aldersgruppe, eller også skal du indstille dig på en rolig tur.

Den vistnok sidste aften...

Ramasjang på dækket ved aftentid

Nuvel – en herlig suite blev indtaget. Forvent skrivebordssektion, fladfjerner, sofaarrangement, balkon, walk-in closet og badeværelse med både kar og brus. Og en minibar – den skal nævnes, for den tømmer du efter velbehag – og det er ganske gratis. Og det er uanset om du er til champagne, vand eller øl. På mine tidligere ture med krydstogskibe, har det været “jomfrurejser”, og jeg skal gerne skrive under på, at servicen var højere denne gang – men at “interiøret” var af noget ældre dato.

Forfriskninger i kahytten når som helst. Champagne - champagne for everyone

Forfriskninger i kahytten når som helst. Champagne – champagne for everyone

Hver suite har tilknyttet sin egen butler, og han er nem at få fat i: Remember I’m just a button away, lød det fra Jerry. Og han lyver på ingen måde. Der blev bestilt lidt snacks en aften før middagen, der blev fyldt op med champagne og to gange morgenmad blev leveret til døren efter heftig afkrydsning på kortet, som hænges uden på døren før sengetid.

En let morgenmad

En let morgenmad

Om det var butleren, der pudsede mine sko tre gange uden at jeg bad om det, skal jeg ikke kunne sige, men en sådan service må betegnes som sublim. Og fodtøjet blev leveret retur i tyndt papir… Silkepapir kalder nogen det.

Nypudset og indpakket

Nypudset og indpakket

Hvad kan du så lave på et cruise? Det er dig, der bestemmer. Om dagen kan du slænge dig i solen, sidde i skyggen og læse en bog fra biblioteket, nyde en morgenkaffe med cognac (det var ikke et sjældent syn), spille backgammon, gå på kunstopdagelse eller lære bridge (!), tage et dyp i poolen eller straffe motionscentret.

Snup en tur med løbeskoene på øverste dæk eller i fitness-rummet.

Snup en tur med løbeskoene på øverste dæk eller i fitness-rummet.

Når der lægges til i en havn, kan du tage ud på egen hånd – eller på en af de arrangerede ture. Hvis du ikke er til den helt store rundtur, kan du nøjes med en shuttle bus til centrum – den service koster intet, og du bliver kørt retur igen.

Indsejling til ny destination

Indsejling til ny destination. Bemærk de to ældre mænd, som kunne være taget lige ud af Muppet Show.

Bangkok - hurtigt ind, hurtigt ud

Bangkok – hurtigt ind, hurtigt ud

Aftenerne byder ligeledes på talrige muligheder – begynd med et måltid i en af de mange restauranter. Og du kan nemt spise under åben himmel. Et af de livlige steder er Pool Bar & Grill, hvor blandt andet sublimt oksekød serveres ved bordene. Omend konceptet med opvarmede sten kan synes lidt konceptuelt, så fungerer det – og du bestemmer selv, hvor rare eller done du vil have dit kød. Uanset tilberedningsform, så bliver du ekviperet med serviet-i-kæde-som-hænges-om-din-hals.

Med hagesmæk

Med hagesmæk

Lige tilpas

Lige tilpas

Efterfølgende? Hvad med en tur i kasinoet? Det behøver dog ikke gå som herunder…

 

Turen var en af sæsonens sidste i det asiatiske. Klimaet var således ikke til varmeforskrækkede folk. Forvent 38 grader og gode muligheder for sveddryppende timer, men også kølige drikkevarer i spandevis – selvsagt på husets (nok nærmere luksuslinerens) regning. Selvom turen var roligere end ventet, fik jeg både danset med en pubejer på +60 (det var hende, der i øvrigt skippede morgenmaden for at indtage kaffe og cognac ved 10-tiden) og sagt en sætning, der under andre omstændigheder kan være farlig for økonomien: Champagne! Champagne for everyone!

Glad for udlandet? Besøg kategorien rejser her

 

 

Pin It

You may also like