Home Pindemadder Restaurant KOGT og et bord med udsigt

Restaurant KOGT og et bord med udsigt

by Nicolai Klingenberg

Omend maven ikke rumlede af sult, skulle en god ven og jeg have en bid mad. Det måtte gerne være centralt og noget, vi ikke havde prøvet før. Dermed faldt valget på Restaurant KOGT. Om det skal udtales K og T eller KOGT, er vist valgfrit, men netop det der med at koge maden, bliver vi klogere på længere ned.

Vi skal sidden omtrent i midten af glaspartiet.

Vi skal sidden omtrent i midten af glaspartiet.

Det var torsdag, klokken var nær nitten tredive, og de omkringliggende gader var forholdsvis tomme. Til gengæld var der fint fremmøde på Restaurant KOGT, der i den grad har fået en overhaling på interiøret i forhold til Al Mercante tiderne. I dag er det mere stramt, hvidt og ja, nordisk om man vil. Der er to borde til to, og vi vælger et med udsigt til Sankt Annæ Plads.

Udsigten.

Udsigten.

Menukortet granskes, og det bliver faktisk til en forret. Nabobordet får nemlig en forret til bordet, som syner ganske stor – og mættende. Bestillingen afgives, og den obligatoriske kurv med brød kommer til. Brødet er lunt og med sprød skorpe. Jeg kan ikke greje, hvad det er for noget brød, så jeg spørger, og får – med et smil – at vide, at det vist ikke er noget særligt brød. Nuvel. Det kan der være noget om. Til gengæld er der smørelse til brødet i form af smør med andeconfit. Usaltet eller svagt saltet, men det råder bordsaltet bod på.

Brød bagerst og smørelse i front

Brød bagerst og smørelse i front

Vinen bliver bestilt – en Riesling, som har masser af smag og en del sødme. Den koster 295 kroner, og smager aldeles fortrinligt. Og af mere. Der skåles over bordet, mens et par liflige toner fra en saxofon strømmer ud fra en højtaler. Bestillingerne er afgivet til en butterfly ekviperet tjenerinde: Tatar til mig, og en stegt foie gras burger til vennen.

Aftenens (ene) flaske.

Aftenens (ene) flaske.

Tataren er pakket ind i carpaccio. Altså kød med kødomslag. Uden det bliver vulgært. Det er naturligvis også en forret, men en flot en af slagsen, når vi ser på størrelsen. Kødet serveres med små “tændstikkekartofler” (det er jo en forret), som det hedder sig på menukortet, og en let, men raffineret salat, der igen er i selskab med peberrod, en wasabi mayo og citrus vinaigrette.

Kød med kød. Og grønt.

Kød med kød. Og grønt.

Vi bytter bestik og smager over bordet. Smagsbomben er og bliver den stegte foie gras burger: De to boller er bund og top for en blanding af braiseret kalveskank og selvsagt foie gras samt cognac rosiner, marinerede æbler og hasselnødder. Altså et fint og brydende modspil til den superfede, men svært velsmagende foie gras. For pokker en mundfuld velsmag! Etik eller ej. Og igen må størrelsen roses – det er en voksen portion.

All in på masser af smag

All in på masser af smag

Jamen hvordan ser deres servietter ud? Sådan her.

Jamen hvordan ser deres servietter ud? Sådan her.

Og så var der lige det med kogningen. En informations-ramme kan læses stående på herretoilettet. Fornemmer vi krig mod raw food?

Kog løs. Det skulle være så godt for kroppen.

Kog løs. Det skulle være så godt for kroppen.

Det var ordene – og betragt dem endelig som en anbefaling. Restaurant KOGT ligger i Bredgade 29.

Tak for denne gang.

Tak for denne gang.


Glad for mad? Så kast dig over flere tekster i kategorien Pindemadder her

 

You may also like

6 comments

Anders Damm Gastromand 23. april 2013 - 22:25

Den burger ser sgu fornuftig ud!

Reply
Simon Algren 24. april 2013 - 09:10

Giver Anders medvind, den burger ser drabelig god ud!

Reply
nicolaiklingenberg 24. april 2013 - 09:42

Omend jeg kun fik en bid, så var den alt andet end skuffende! 🙂

Reply
Feinschmeckeren 24. april 2013 - 12:20

Det ikke-særlige brød MÅ jeg prøve; det er jeg endnu ikke blevet præsenteret for på en restaurant.

Tak for en fin gennemgang, NK. Jeg må give Anders ret i, at den burger ser svært attraktiv ud.

Reply
Søren Bundgaard 2. juni 2013 - 21:17

Hej Nicolai

Hvis du engang kommer til Nordjylland, så gør dig den fornøjelse at besøge denne lille kro:)

http://www.loekkensvejkro.dk

Fantastisk mad og super vinkort:)

Mvh Søren

Reply
nicolaiklingenberg 3. juni 2013 - 08:59

Tak for tippet, Søren! Det er noteret! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk