Home Ure Rolex Oyster Perpetual – et kig på en tidslomme anno 1966

Rolex Oyster Perpetual – et kig på en tidslomme anno 1966

by Nicolai Klingenberg

Jeg fik hænderne på noget komplet. Et komplet sæt. I dette tilfælde er der tale om et Rolex Oyster Perpetual reference 1005, som blev solgt i 1966. Jeg talte med ejeren, og så begyndte tastaturet ellers at klapre. Kom med i tidslommen…

Det komplette sæt - boksen får du at se længere nede.

Det komplette sæt – boksen får du at se længere nede.

En ting er at se et vintageur – noget andet er at se et komplet et. Altså et, hvor boks og papirer følger med. Det er ikke så ofte, at man finder sådanne eksemplarer, når der er fire årtier på bagen. En flytning kan være årsagen til, at boksen forsvinder, og et gram-let papir kræver ikke meget mere end et åbent vindue, før det er blæst væk. Men således var det ikke denne gang.

Guld, stål og ganske simpelt (og elegant).

Guld, stål og ganske simpelt (og elegant).oyste

Ejeren af det komplette sæt fortalte, at hans far arbejdede i Kuwait i midten af de glade tressere. Her fiflede han med asfalt og har sikkert været med til at bygge landets mere moderne infrastruktur op. Om det var en bonus, en ikke-eksisterende skat eller en klækkelig hyre, der gjorde, at han erhvervede sig uret, skal stå uvist hen, men ikke desto mindre så gik manden ind hos Zaid Al-Sarham & Sons den 13. november og fik stemplet papirerne efter betalingen. Måske før. Hvem ved.

Med en diameter på 34 mm er uret alt andet end højtråbende.

Med en diameter på 34 mm er uret alt andet end højtråbende.

Ved en kvik søgning på Google viser det sig, at der intet er at finde på biksen den dag i dag. Stemplet indikerer dog, at faren og sønnerne var “Rolex Agents”. To dage efter uret blev handlet, dumper rumkapslen Gemini 12 ned i Atlanterhavet – 600 kilometer øst for Bahamas – med David Scott og Neil Armstrong indeni.

November 1966 - tid til et nyt ur

November 1966 – tid til et nyt ur

Den 18. marts stemplede man papirerne hos Rolex. Selv samme dag dør Osvald Helmuth. Danmark taber en stor skuespiller, men nogle måneder efter får en urhandler i Kuwait penge i kasseapparatet og en dansk mand, der er udstationeret i forbindelse med sine kompetencer udi asfalt, bliver ejer af et Rolex ur.

En tilfældig dato...

En tilfældig dato…

47 år senere sidder jeg så og forfatter disse ord. Havde uret været uden papirer, havde det været knapt så spændende – et serienummer i bunden kunne have afsløret en årgang, men så ville festen også stoppe derefter.

Jeg fik prøvet uret - selv samme dag, jeg havde manchetknapper, som matchede...

Jeg fik prøvet uret – selv samme dag, jeg havde manchetknapper, som matchede…

Skulle du erhverve dig et ur i dag, så gem alt. En ting er, at man kan huske et og andet og spore diverse data ud fra papirerne, men uret er langt mere værd – både kort- og langsigtet – når du har det hele. Jeg så i øvrigt en Rolex annonce fra 60’erne, hvor det blev skrevet, at man kunne få et Rolex ur fra 80 dollars, men det en anden historie…

Glad for ure? Så læs flere artikler her

 
 

You may also like

4 comments

Kenneth Auchenberg 2. april 2013 - 21:54

Hvor fandt du dog dette pragt eksemplar?

Reply
nicolaiklingenberg 2. april 2013 - 22:18

Jamen det blev præsenteret for mig i arbejdssammenhæng… 🙂

Reply
Faurschou 5. april 2013 - 08:05

Det er – som vanen tro – en god artikel, Nikolai. 🙂 Det frister en til at gøre lidt mere ud af ens overvejelser og måske tilføje et Submariner ref. 6538 til ens samling. Hvilken slags guld er der anvendt til uret?

Reply
nicolaiklingenberg 6. april 2013 - 20:19

Tak, Faurschou! Jeg mener faktisk det var gult guld, 18 karat. Men det ser lidt rødligt ud. En 6538 ville da være glimrende – men det ville nok ikke matche dit fødeår. 😉

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk