Home EkviperingGrej & grooming STAG skjorter og muligvis mere – manden bag brandet taler ud

STAG skjorter og muligvis mere – manden bag brandet taler ud

by Nicolai Klingenberg

I dag er der en ungersvend på tapetet. Og på My Pleasure. Han hedder Milan, får snart studenterhue på og så har han taget initiativ til sit eget tøjmærke. I første omgang begrænser det sig til skjorter. Mærket hedder i øvrigt STAG, og initiativet er blevet til en realitet i form af STAG skjorter. Og de er til salg. Tag godt imod Milan.

Det var logoet, der i første omgang fangede mig...

Det var logoet, der i første omgang fangede mig…

Milan – du har taget initiativ til skjortemærket STAG. Hvordan kom du på idéen?
– Ideen startede tilbage i slutningen af 2011, hvor tanken om at producere tøj strejfede mig. Grundideen var egentlig, at det burde være muligt selv at starte, være kvalitets- og detaljebevidst, men stadig få tingene lavet fra bunden – hvilket heldigvis lykkedes. Skjorterne bliver produceret i Indien, hvor medarbejdernes vilkår er gode, og folk på ingen måde udnyttes, hvilket hele tiden har været vigtigt for mig.

Og hvorfor var det skjorterne, du valgte at kaste dig over?
– Jeg har altid elsket skjorter, og været fascineret over, hvordan de passer ind i stort set alle sammenhænge – fra en åben skjorte til grillfest og til en fin hvid til galla. For mig symboliserer skjorten klasse og indgyder respekt, og det, kombineret med min kærlighed til beklædningsgenstanden, er grunden til at jeg valgte at kaste mig over skjorterne til at starte med.

Det passer jo også godt til kvinder...

En anden passende lejlighed til en skjorte…

Der er dog planer om mere, hvis sagerne bliver en succes – hvad kunne du nemt se kollektion indeholde fremadrettet?
– I første omgang er planen at få alle størrelser hjem – i øjeblikket fører vi udelukkende M og L. Derefter kunne jeg sagens forestille mig at udvide sortimentet med trøjer, butterflies og lommeklude til blazeren. Men man må jo tage det som det kommer.

En skjorte er ikke bare en skjorte. Hvad er efter din mening det særlige ved STAG skjorterne?
– Det særlige ved STAG-skjorterne er detaljerigdommen. De små ting der tilsammen danner en helhed. Eksempelvis er STAG indgraveret i knapperne, mærket i nakken har jeg selv designet så det står ud i mængden, butterflyen på kronhjorten skifter farve alt efter hvilken farve skjorten har, og på den hvide skjorte er der gjort plads til manchetknapper. På den måde adskiller STAG-skjorterne sig fra så mange andre, og det har hele tiden været planen.

Forårs-fresh?

Forårs-fresh?

Dit logo er ganske særligt – kan du fortælle lidt om tilblivelsen? Og idéen bag.
– Lige siden jeg var helt lille har jeg beundret hele æstetikken omkring kronhjorte – det næsten kongelige, og meget ædle over dyrene. En kronhjort er maskulin og ekstremt elegant på samme tid. Samtidig begyndte jeg, da jeg blev lidt ældre, at bruge butterflyen – slipset har aldrig rigtig fanget min opmærksomhed. For mig er der noget helt særligt over butterflyen, en anden form for stil.
Hver for sig er de to symboler – butterflyen og kronhjorten – i og for sig konventionelle størrelser, forstået på den måde, at de hver især repræsenterer det klassiske, og meget britiske. Det, kombineret med en snært af humor, var hvad jeg ønskede med logoet.

Gevir på brystet - en tirsdag i arbejdstiden.

Gevir på brystet – en tirsdag i arbejdstiden.

Når man sætter butterflyen og kronhjorten sammen, skaber man pludselig noget ukonventionelt, noget uventet, og det har netop været tanken bag. På den måde er logoet med til at gøre det hele lidt mere uformelt. Netop det, med at det hele ikke skulle være for konservativt, kedeligt og bundseriøst, er ret konceptuelt for STAG. Klassisk, britisk-inspireret herremode, men med et twist. Vi skal ikke ligne alle andre.

Hvad har det givet dig – hidtil – at kaste dig ud i projektet?
– Indtil videre har det givet mig en masse oplevelser og erfaring. Før skjorterne endelig landede i Danmark, har hele processen i forhold til produktion, design, vareprøver og leverance taget meget tid, men det er noget jeg har lært en masse af, og jeg glæder mig meget til fremtiden.

Hvor kan man få fingrene i skjorterne?
– Vi er løbende i kontakt med butikker og har planer om webshop, men indtil videre kan man købe dem gennem Facebooksiden: Facebook.com/STAGCPH
Startprisen, dvs. så længe vi kan holde udgifterne nede, er 350.- kr. for en skjorte og 600.- for to.

En stak STAG... Således ser farvesortimentet ud nu og her. Der drømmes om mere.

En stak STAG… Således ser farvesortimentet ud nu og her. Der drømmes om mere.

Og hvordan er de blevet modtaget hidtil?
– Heldigvis er skjorterne blevet meget varmt modtaget, og jeg har fået meget positiv respons, både med hensyn til kvalitet og design. Det er sjovt at se andre med de skjorter man har arbejdet så længe og intenst med.

Den største udfordring indtil nu?
– Indtil videre har den største udfordring været, at skabe det rigtige produkt. Hvis jeg ikke kunne stå inde for skjorterne ville jeg ikke sælge dem, så først og fremmest har udfordringen været at ende med et slutprodukt, som jeg selv var 100% tilfreds med. Det er heldigvis opnået. Næste udfordring handler om at udbrede kendskabet til STAG.

Endnu en ungersvend i STAG

Endnu en ungersvend i STAG

Hvad mener du, at enhver mand vide om skjorter?
– Hvor vigtigt det er at knappe flippen på en button-down skjorte.

Og navnet – kan du fortælle om det?
– Selve navnet STAG er engelsk for ‘kronhjort,’ så på den måde stemmer logo og navn overens. Som sagt er en kronhjort både maskulin og elegant, og det er den association navnet meget gerne skulle frembringe. Skjorterne er  i første omgang beregnet til mænd, men kan sagtens bruges af kvinder, som det også fremgår af billederne. Desuden er navnet valgt fordi det er kort, præcist og dækkende for produktet.

Tre hurtige til Milan:

Hvad skal du i den kommende uge?
– I den kommende uge har jeg et par møder i forbindelse med STAG, jeg skal se en fotoudstilling, og så skal jeg ud med nogle gode venner i weekenden.  

Hvor har du sidst spist ude?
– Sidst jeg spiste ude var på min foretrukne indiske restaurant i Danmark, ’Bombay,’ der ligger på Lavendelstræde.

Hvad drømmer du om for tiden?
– At blive student!

Milan - manden bag STAG

Milan – manden bag STAG

Smut forbi STAG og bestil en stak her

 

 

You may also like

4 comments

Rasmus Kjær Erichsen 20. april 2013 - 01:08

Det er virkelig lækkert! Har taget kontakt til STAG via facebook. Det er vel forår og snart sommer 🙂

Reply
Jonas Linga 22. april 2013 - 20:12

Super lækker artikel af begge parter 🙂

Reply
disqus_MXGAp3ncKj 24. april 2013 - 08:58

Jeg vil gerne bestille en skjorte, men hører til mindretallet der ikke har facebook.. Hvad gør jeg? Er der et telefonnummer eller mailadresse jeg kan kontakte?
Mvh Joakim

Reply
Milan 24. april 2013 - 10:03

Hej Joakim,
Det er der i hvert fald!
Du kan skrive til milan_jha@hotmail.com og købe derigennem 🙂

Mvh.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk