Det er en simpel spise. Og den blev indtaget på et værtshus i Hellerup med en ung gut, der nu sidder på den anden side af jorden og gør karriere. Nå. Den klassiske spise blev serveret lidt efter klokken 19, og selvom det ikke er gastronomi på højt plan, skal du lige have et par ord med…
Jeg har vist nedfældet et par ord om stedet før – dengang omhandlede det en omgang tatar til frokost. Og om, hvordan stedet dannede rammen om talrige gymnasieudskejelser. Dengang var det hele anderledes – i hvert fald var “man” kendt på værtshuset, og servicen var anderledes.
Der hviler en form for arrogance over stedets folk bag baren på Sankt Peder. Ikke en ondskabsfuld en af slagsen. Mere en “Vi kommer og servicerer dig, når vi lige er færdige med noget andet…”. Noget andet var i dette tilfælde en lang snak om abonnementer til mobiltelefoner – lidt om datatrafik og andet vigtigt.
Nå – flæsken blev lavet, serveret og indtaget. En herlig portion med gode kartofler endda. Sovsen? Tynd, men med fin smag.
Vi blev orienteret om flæskets vej fra fersk til servering, og det blev forklaret, at svinet først røg en tur på panden og dernæst i ovnen. Det er en mulighed, at skiverne har ligget og “skygget” lidt for hinanden, da skiverne ikke var ensartede. Samlet set et herligt måltid uden de store dikkedarer. Hverken den medspisende ungersvend eller jeg er vokset op med stegt flæsk, men jeg er kommet gevaldig godt efter det. Til gengæld var det den unge mands første møde med retten, og den lå særdeles tungt i hans mave.
Ligger du inde med en anbefaling til en god restaurant, som serverer sublim stegt flæsk? Så smid endelig en kommentar i feltet herunder.