Home Pindemadder Stegt flæsk på Sankt Peder i Hellerup

Stegt flæsk på Sankt Peder i Hellerup

by Nicolai Klingenberg

Det er en simpel spise. Og den blev indtaget på et værtshus i Hellerup med en ung gut, der nu sidder på den anden side af jorden og gør karriere. Nå. Den klassiske spise blev serveret lidt efter klokken 19, og selvom det ikke er gastronomi på højt plan, skal du lige have et par ord med…

Baren er i øvrigt gerne proppet om sommeren

Baren er i øvrigt gerne proppet, når det er weekend. Bordene ditto ved frokosttid.

Jeg har vist nedfældet et par ord om stedet før – dengang omhandlede det en omgang tatar til frokost. Og om, hvordan stedet dannede rammen om talrige gymnasieudskejelser. Dengang var det hele anderledes – i hvert fald var “man” kendt på værtshuset, og servicen var anderledes.

Der hviler en form for arrogance over stedets folk bag baren på Sankt Peder. Ikke en ondskabsfuld en af slagsen. Mere en “Vi kommer og servicerer dig, når vi lige er færdige med noget andet…”. Noget andet var i dette tilfælde en lang snak om abonnementer til mobiltelefoner – lidt om datatrafik og andet vigtigt.

"Altså der er noget, der hedder fri data..."

“Altså der er noget, der hedder fri data…”

Nå – flæsken blev lavet, serveret og indtaget. En herlig portion med gode kartofler endda. Sovsen? Tynd, men med fin smag.

Vi blev orienteret om flæskets vej fra fersk til servering, og det blev forklaret, at svinet først røg en tur på panden og dernæst i ovnen. Det er en mulighed, at skiverne har ligget og “skygget” lidt for hinanden, da skiverne ikke var ensartede. Samlet set et herligt måltid uden de store dikkedarer. Hverken den medspisende ungersvend eller jeg er vokset op med stegt flæsk, men jeg er kommet gevaldig godt efter det. Til gengæld var det den unge mands første møde med retten, og den lå særdeles tungt i hans mave.

Voila!

Voila!

Ligger du inde med en anbefaling til en god restaurant, som serverer sublim stegt flæsk? Så smid endelig en kommentar i feltet herunder.

Jeg fandt en terning - og tænkte, at den må have taget sin ture gennem tiden og overhørt et og andet...

Jeg fandt en terning – og tænkte, at den må have taget sin ture gennem tiden og overhørt et og andet, men det har ikke noget med den stegte flæsk at gøre…


Glad for mad? Så læs mange flere artikler her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk