Home Panelet Claes Nørskov om sommerhabitten, solbriller og bare fødder

Claes Nørskov om sommerhabitten, solbriller og bare fødder

by Nicolai Klingenberg

Dagen i dag står i sommergarderobens tegn. Og Panelets tegn. Det er Claes Nørskov, der er i spil med sit syn på sommergarderoben, bare fødder, solbriller og så fremdeles. Tak til Claes Nørskov, som har ordet herfra.

Mr. Nørskov

Mr. Nørskov

Endelig! De sidste mange måneder har bybilledet været præget af folk i sorte, navyblå og grå jakkesæt og frakker. Selv da vinduerne bugnede af forårs- og sommerkollektioner var det i Danmark stadigvæk for koldt til at stikke de bare fødder i skoene.

Sommeren er dog nu endelig over os og med den følger, heldigvis, udskiftning af det tunge vintertøj til den lettere og noget lysere sommergarderobe. Jeg har netop selv hængt de tungere vinterhabitter og den lange sorte overfrakke til overvintring, og skabet er nu domineret af de lysere farver og ikke mindst lettere materialer.

Absolut velklædt bænkevarmer

Absolut velklædt bænkevarmer

I dag er jeg hoppet i en let sommerhabit fra Hugo Boss. Materialet er en blanding af 55% hør og 45% bomuld, som giver et let, krøllet sommerlook, som en hørhabit bør have i min verden.  Vævningen er sildeben, der er en af de klassiske vævninger, som kommer og går i modeverdenen. Jeg kan godt lide mønstret her, da det giver noget spil i stoffet og ikke råber for højt i forhold til resten. Habitten her koster omkring 5.000 kroner i forretningerne. Et alternativ kunne være en habit i en ren bomuldsblanding fra et mærke som Zara, som har nogle velsiddende bud denne sæson. Så kan man prøve sommerlooket af for under halvanden tus’…

Close-up af sildebenet

Close-up af sildebenet

Vil man derimod ‘steppe up’ fra en Hugo Boss, er der vildt lækre modeller fra eksempelvis italienske Caruso. Der kommer meget mere om Caruso i et senere indlæg.

Der er materialer, som er lettere glemte, såsom seersucker – også kaldet bæk og bølge – som er meget lette sommermaterialer. Disse er ikke så nemme at opdrive i danske butikker, men kan nemt findes ved en tur på Google.

Seersucker ses ofte i ternede pastelfarver. Foto: Peteski1 / WikiPedia

Seersucker ses ofte i ternede pastelfarver. Foto: Peteski1 / WikiPedia

Som kontrast til den blå habit har jeg en lyserød skjorte på fra italienske Del Sienna, som jeg ser som et af de mest undervurderede og absolut lækreste skjortemærker for tiden. Forarbejdningen er formidabel, og de har netop fået lidt mere længde på ærmerne, så en skandinav som jeg selv på 187 cm også passer dem.  Skjorten er lettere fittet, så den ‘sidder’ under habitten, men ikke så stram, at man ikke kan trække vejret. Med hensyn til farven er der nok delte holdninger. Min egen er, at den lyserøde skjorte skal hænge lige ved siden af den hvide og den lyseblå i klædeskabet. Den SKAL være fast inventar i den moderne mands garderobe. Lær det nu Danmark! Men vent med at tage den på, til der er lidt sommerkulør i kinderne – så undgår man lyserød gris looket.

Delvis match på klud og skjorte, men ikke et decideret sæt.

Delvis match på klud og skjorte, men ikke et decideret sæt.

Skoene er slidte håndsyede italienske driving shoes, som er hjembragt fra en rejse til Rom. Jeg elsker den patina, de har fået – den giver lidt panage og sammen med den bløde og riflede bund, giver det noget casual i modsætning til den lidt skinnende habit. Bare tæer i dem eller lån din kærestes nylon footies – se DET er ægte italiensk…

Frække pedaler med italiensk islæt

Frække pedaler med italiensk islæt

Klude i lommen på habitten er fra det hæderskronede svenske skjortemærke Stenströms. Kluden er et gammelt ænomen, som er kommet tilbage for at blive og vi går i detaljerne med dem i et senere indlæg. Et lille tip er at matche skjorten og ikke slipset, når man vælger klud. Matcher klud og slips, bliver det hurtigt for ‘sæt’ agtigt og det er ikke så lækkert. Alternativt i en kontrast, som er i samme tone som slips eller skjorte. Jeg har valgt en klud, som klinger godt med skjorten og har ladet slipset blive i skabet i dag, da det var casual friday under “optagelserne”.
Claes Nørskov i fuld figur

Claes Nørskov i fuld figur

De top fede solbriller er “Sun 4.1/1 fra Danske Kilsgaard Eyewear, som jeg mener laver nogle af de fedeste solbriller for tiden. Deres klassiske snit med ‘kant’ rammer tidens trend perfekt, og de har som et af de eneste danske brillefirmaer fået Carl Zeiss blåstempling. Modellen her er matsort med ‘skilpadde’ stænger, og brillen er fed til både habit og en kort læderjakke. Tjek www.kilsgaard-eyewear.com for flere modeller.

Brillen fra K

Brillen fra Kilsgaard

Konklusionen: Ud med dig og hop i en lækker sommerhabit med et par fede solbriller, så er du klar til både café og forretning.

Er der noget, du ønsker, at Claes ser nærmere på eller skriver om, så send ham en mail på  claes.norskov@gmail.com

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk