Home Gæstebloggere Kellers Park – Ren nydelse for både krop og smagsløg

Kellers Park – Ren nydelse for både krop og smagsløg

by Nicolai Klingenberg

For en rum tid siden lagde jeg vejen forbi Kellers Park. Dengang var My Pleasure ikke en realitet, så det er mere end fire år siden. Til gengæld var Peter Christiansen, som tidligere har budt ind med herlige indlæg fra nær og fjern, forbi for nylig, og den oplevelse, deler han i dag. Ordene herfra er Peters – og tak for dem, Peter.

Hotellet ligger tæt ved skov og vand i Danmarks mest kuperede terræn

Hotellet ligger tæt ved skov og vand i Danmarks mest kuperede terræn

Der følger en vis forpligtelse med, når man er Jyllands eneste femstjernede hotel, men Kellers Park i Brejning lever op til alle fem stjerner og har lagt sig i førerfeltet, både hvad angår gastronomi, wellness og forkælelse. Som Kellers Park har placeret sig – tæt på vandkanten og med en fabelagtig udsigt over Vejle Fjord – giver det associationer til de eksklusive strækninger ved Como-søen, hvor luksusvillaer og små slotte ligger side om side.

Mange værelser har egen balkon - og ikke mindst en ordentlig seng

Mange værelser har egen balkon – og ikke mindst en ordentlig seng

De klassiske bygninger, der i dag huser Comwell Hotel Kellers Park, var tidligere et behandlingshjem, og dette blev grundlagt omkring forrige århundredeskifte. Det siges, at stifteren, Dr. Christian Keller, en dag kom sejlende på Vejle Fjord og fra søsiden udpegede Brejning som ”det skønneste sted i Danmark”, og når man fra Brejning Havn betragter det kuperede og skovklædte terræn, hvor hotellet troner majestætisk på toppen, er man tilbøjelig til at give ham ret. De ydre rammer er simpelthen perfekte.

Majestætisk ser det ud, og golfvognene holder klar vedindgangen.

Majestætisk ser det ud, og golfvognene holder klar vedindgangen.

Diskret elegance
En weekend er sat af til at tjekke hotellet ud, så vi ankommer en fredag aften og får i receptionen udleveret vores key cards. Vi åbner døren til værelset, der har balkon direkte ud mod vandet. Alt er smagfuldt indrettet, og hvor sengen er fra Hästens, kommer elektronikken fra B&O. På sengen ligger et par house-coats i frotté samt slippers. Straks er der dømt wellness, og et kvarter senere befinder vi os i hotellets store spa-afdeling med pool, boblebad, massageafdeling samt varme og kolde bade. Indretningen kan karakteriseres som ”diskret elegance”, så vi bevæger os stille rundt. Henslængt i to liggestole sidder et ungt par – hver med et livsstilsmagasin i den ene hånd samt et glas hvidvin i den anden. Andre er gået udendørs for at kravle i jacuzzien, der ligger med uhindret udsigt til Vejle Fjord, og i saunaen er der gang i aromaterapien. Alle wellness-faciliteter er inkluderet i prisen for opholdet, mens man betaler ekstra for massage-tilbudene, som blandt andet omfatter bodyscrub, aromamassage og ungarsk lerindpakning. Vi har dog rigeligt i vandaktiviteterne, og efter en times ren afslapning er det tid til at stifte bekendtskab med Kellers Parks køkken.

Fra den udendørs jacuzzi er der uhindret udsigt til Vejle Fjord.

Fra den udendørs jacuzzi er der uhindret udsigt til Vejle Fjord.

Højt til loftet
Allerede ved hotellets åbning i 2008 satte man overliggeren højt ved at ansætte en engelsk stjernekok, hvis tidligere arbejdsplads var londonske The Fat Duck, der i 2005 blev kåret som verdens bedste restaurant. Også nu – nogle år efter – er niveauet højt, så vi sætter os spændte til bords og venter på den første af fem retter, vi skal igennem i løbet af aftenen.

Bestikket er sirligt anbragt, og glassene kan man spejle sig i. Intet er overladt til tilfældighederne, og tjeneren har fuldstændig styr på, hvordan vi skal guides gennem aftenen. Det varer da heller ikke længe, inden den første af fem retter står på bordet.

Den kraftfulde og farverige udsmykning staÌŠr kunstneren Frederik Kløve Jacobsen for.

Den kraftfulde og farverige udsmykning staÌŠr kunstneren Frederik Kløve Jacobsen for.

Hele paletten rundt
Vi sætter tænderne i en anretning med hårdtristet Serrano-skinke, der serveres med selleri og små tørrede rugbrødscroutoner samt salat. Den salte smag fra den knasende tørre skinke modsvares fint af de skarpe og friske selleristykker, og salaten binder det hele fint sammen.

Næste ret er et stykke sandart, som er let paneret i japansk panko-rasp. Den tilhørende mayonnaise er rørt op med ansjoser, savoykål samt hakkede mandler, og sidstnævnte giver en god modvægt til de øvrige ingrediensers bløde konsistens. Okay, man skal have mere fintfølende smagsløg, end jeg har, for at smage, at raspen er japansk og ikke dansk. Men tjeneren fortæller en god historie, og det er med til at højne oplevelsen ved måltidet. Begge retter ledsages af en tempereret spansk Albarino. En hvidvin, der er smagfuld uden at overdøve, og den passer perfekt til både skinken og fisken.

En tallerken med tatar udgør vores tredje ret. I det rå oksekød har kokken blandet kapers, hakkede rødløg og sennep, og er man til manderetter får man næppe noget mere maskulint. En pocheret æggeblomme giver god kontrast til det rå og kraftfulde, og rent dekorativt er der drysset sort porreaske hen over retten. Sammen med tataren skifter vi hvidvinen ud med rødvin, og valget falder på en Ripasso, der trods sin fylde ikke er helt så dominerende som sin storebror, Amaronen. Ripassoen giver plads til det, man finder på tallerkenen.

Køkkenet pirrer baÌŠde øjet og ganen.

Køkkenet pirrer baÌŠde øjet og ganen.

Hovedretten, coq au vin, er tilberedt på unghane fra Gråsten, og den serveres med svampe, forårsløg og pommes duchesse. I modsætning til de øvrige retter, der trods de gode smagsoplevelser har begrænset volumen, er der nu rigeligt på tallerkenen. Hanen smager pragtfuldt, og den mætter på en måde, så vi – uden følelsen af sult – glæder os til den afsluttende dessert.

Sidste ret er creme brulée tilsat en flig af orange- og lakridssmag. Lakrids har i flere år været mange toprestauranters ledsager til både hovedretter og desserter, og flere kokke sætter lakridstilsætningen på autopilot, men her forekommer valget fint og diskret, og det er med til at give en helstøbt smagsoplevelse.

Når et køkken formår at præsentere kontraster og overraske, men samtidig levere solidt klassisk håndværk, må missionen siges at være lykkedes. I løbet af de fem retter kommer vi hele paletten rundt og smager både okse- og svinekød samt fisk og fjerkræ. Der serveres koldt og varmt, og hvor nogle råvarer er tilberedt al dente, har andre fået god tid over komfuret. Vores konklusion er, at køkkenet på Kellers Park i høj grad formår at pirre, overraske og behage sine gæster, samtidig med at håndværket er solidt, og gæsten går mæt fra bordet.

Efter en middag venter et passende selskab i form af Hästens-senge og B&O TV, som er standard på alle værelser.

Efter en middag venter et passende selskab i form af Hästens-senge og B&O TV, som er standard på alle værelser.

Danmarks mest kuperede terræn
Hotellet ligger i Danmarks mest kuperede terræn, da stejle skrænter går op på både nord- og sydsiden af Vejle Fjord. Området byder derfor på optimale forhold for sejlsport, kajak, løb og cykling. Især sidstnævnte fylder meget, og kongeruten i det professionelle cykelløb Danmark Rundt slutter traditionelt på Vejles bakker. Vi har derfor taget cyklerne med for at tjekke området ud og sætter os næste morgen i sadlerne. Og ja, efter cykelturen kan vi konstatere, at terrænet er særdeles udfordrende. Den nærliggende Munkebjergbakke snor sig med sine serpentinersving næsten 100 højdemeter op, så har man mod på en eksklusiv træningsweekend, er kombinationen af Kellers Park samt de omkringliggende bakker det perfekte sted.

Kellers Park ligger midt i et flot naturomraÌŠde – perfekt til cykling.

Kellers Park ligger midt i et flot naturomraÌŠde – perfekt til cykling.

Gode pakketilbud
Cykelturen giver et godt alibi for at kaste sig over morgenmaden og smage på det hele. Også her mærker man køkkenets høje standard, og den sunde linje er meget markant med blandt andet smoothies, frugt og mørkt, fiberholdigt brød. Vi finder naturligvis også alt det andet, som hører med til et solidt morgenmåltid – laks, æg og bacon samt forskellige oste.

Der er ingen tvivl om, at Kellers Park lever op til det niveau, der forventes af et femstjernet hotel. På hverdage benytter især konferencegæster hotellet, mens leisure-gæster finder vej i weekenden. Til disse har man forskellige pakker, der prismæssigt er meget attraktive, og man kan kombinere opholdet med både golf, wellness og gastronomi – eller som vi gjorde: Fire timers hård cykling samt 20 timers ren nydelse.

Overalt har hotellet lounge-agtige kroge.

Overalt har hotellet lounge-agtige kroge.

 

Besøg Kellers Park her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.