Home Pindemadder Restaurant Toldboden – nu med Dúné intimkoncert, bøf og rødvin

Restaurant Toldboden – nu med Dúné intimkoncert, bøf og rødvin

by Nicolai Klingenberg

Vi skal på Restaurant Toldboden igen. Og du får intet mindre end to videoklip denne gang. Vi skal også til bords, hvor vi skal smage noget simpelt, men godt. Der skal skåles. Og så skal der svares på et spørgsmål. Alt foregår på Toldboden, som må betegnes som en af Citys absolutte perler, når det gælder beliggenhed. Og atmosfære…

Det er ikke mig, der

Det er ikke mig, der

Jeg skal gerne opsummere i videoform, hvad det hele handler om, for der er tale om et nyt koncept. Ekviperingen i videoen er i den grad afslappet og manken ligeså. Ved bordet blev jeg sågar spurgt, om hvorvidt jeg var musiker. Det kan jeg ikke påstå. Til gengæld er jeg en ørn på et dansegulv. Efter egen mening. Tryk på trekanten – så ruller vi.

Så langt så godt. Vi ryger durk til bordet med en gang pre-koncert spise. Den står på den eviggyldige klassiker i form af bøf+bearnaise+fritter. Sidstnævnte med en multi-krydder blanding. Det er og bliver den nemme løsning med en bøf og den famøse sauce, men det er ikke ensbetydende med velsmag. I dette tilfælde er der dog ingen slinger i valsen: En let grillet smag, som er kraftigere ved fedtet, vidner om, at det fedt skal nydes og ikke skæres væk. Det er i øvrigt en entrecote, der kommer til bordet, og en sådan fås til 195 kroner for 200 gram. Med i prisen findes både “sovs og fritter”. I øvrigt skal jeg gerne anbefale hjertesalaten, som kan tilkøbes. Den er på allerfortrinligste vis sovset ind i en herlig, grøn pesto.

Det næsten komplette sæt...

Det næsten komplette sæt…

Men hov. Inden musikken spiller, skal der rundes af ved bordet. En rabarbertærte med crumble er både vellykket, af tilpas størrelse og i selskab med en creme “stå ved den gode smag” fraiche, som MÅ være på 38 %.

Rabarber dessert med kaffe og creme fraiche

Rabarber dessert med kaffe og creme fraiche

Nu handler det ikke bare om at hælde i hovedet. Det handler også om at lytte. Opvarmningen er en af længere, og den står Johann for. En ven af Dúné, som – efter mit øre – kan sit kram. Lidt stemningsfuld melankoli blandt andet. Men det er Dúné, der har trukket billetsalget, og efter omtrent 30 minutters opvarmning, er gutterne klar. Og i øvrigt i svært, godt humør.

Mr. Johann

Mr. Johann

Det er en fornøjelse at være til koncert, uden at man står klemt eller i øl til skosålerne. Nuvel – det er også en intimkoncert, men her findes plads ved højborde, sofagrupper, i baren eller på de platte fødder. Og publikum synger med, uden der går Lars Lilholt i den.

Mine damer og herrer: Dúné

Mine damer og herrer: Dúné

Skal du lige have et nummer? Værsgo.

Jeg har været prøveklud til det første arrangement. Kluden er ikke skuffet. Tværtimod. Scenariet gør selvsagt også sit: En kølig forårshimmel, havneind/udløb og en håndfuld artister, der er alt andet end selvfede. Sådan skal det være. Jeg håber i øvrigt, at tiltaget bliver tilbagevendende. Så kan du jo også selv smutte forbi og opleve et og andet på Restaurant Toldboden.

Atmosfærefyldt stemningsskud

Atmosfærefyldt stemningsskud

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk