Home Automobiler Tyren fylder et halvt århundrede – Lamborghini Grande Giro

Tyren fylder et halvt århundrede – Lamborghini Grande Giro

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Snart er du mer’ end sytten år. Sådan lyder det i en dansk omskrivning af Chris Roberts hymne “Du kannst nicht immer 17 sein”. Tiden går sin gang. Ingen tvivl om det. I år fylder Lamborghini for eksempel 50 år, og det blev fejret med et tyreløb af den mindre farlige, men langt mere elegante slags. Løbet foregik i Italien, og hvis du tror, det udelukkende handler om neongrønne maskiner, som ejes af velbeslåede pokerspillere, tager du fejl.

Fra løbets første dag. Og spørger du mig, så er den vogn smukkere end nutidens.

Fra løbets første dag. Og spørger du mig, så er den vogn smukkere end nutidens.

Mere end 350 supervogne af fabrikatet Lamborghini forlod Milano for lidt over en uge siden, og samlingen var den største nogensinde – set med Lamborghini husets brille vel at mærke. Herfra gik turen gennem pastalandets smukke scenarier, og efter tre dage stoppede den rullende konvoj for at sætte det sidste punktum for den rullende hyldest.

Line-up med mågevinger. Foto Guizzardi Umberto

Line-up med mågevinger. Foto Guizzardi Umberto

Levende billeder gør det nu godt, så jeg synes, du skal trykke play. Forvent smukke biler, en donna eller to, solbriller, træd-i-sko og svinelækre biler. Mine damer og herrer – Lamborghini Grande Giro!

Optoget var længere end 4,5 kilometer, og havde man den store kugleramme fremme, ville en addition af samtlige vognes hestekræfter ende på over 190.000. Modellerne? Samtlige, der nogensinde har forladt fabrikken siden 1963. Det inkluderer den første Lamborghini 350 GT og frem til nutidens Gallardo og Aventador. Aventador minder mig i øvrigt om navnet på en trold fra Ringenes Herre.

En ældre og særdeles smuk vogn. Vist nok en 350GTS. Foto: wolfango.it

En ældre og særdeles smuk vogn. Vist nok en 350GTS. Foto: wolfango.it

Vanligvis skulle en rød klud få en tyr til at gå amok...Foto: wolfango.it

Vanligvis skulle en rød klud få en tyr til at gå amok…
Foto: wolfango.it

Der skulle også smides en “se-hvad-vi-har-udviklet” event på ruten, og her blev futuristisk maskine sendt på podiet. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om den, men ligner en fusion af noget fra Star Trek, der er smeltet sammen med et redskab til ålestangning.

Konceptslæden Egoista blev også præsenteret - den ser således ud. Batman har vist ringet...

Konceptslæden Egoista blev også præsenteret – den ser således ud. Batman har vist ringet…

De heldige asener, som skulle køre jubilæumskareterne, kom langvejs fra. Og fra hele kloden. 65 % var mænd, og de resterende 35 % kvinder. Et overraskende, men herligt højt tal. Aldersgruppen? Det skal jeg sige dig. Den yngste chauffør var 22 år – den ældste 75 år.

Lige i nærheden af Rom. Foto: Nanette Schaerf

Lige i nærheden af Rom. Foto: Nanette Schaerf


Mere bilstof siger du? Så gerne. Besøg kategorien Automobiler her

 

 

Pin It

You may also like

3 comments

Steffen 16. maj 2013 - 22:08

22 og har en Lambo, ikke dårligt.

Reply
Christian Ellegaard 18. maj 2013 - 21:43

Der er nogen der har haft travlt med at samle flasker og få travet nogle avisruter…

Reply
nicolaiklingenberg 19. maj 2013 - 14:03

Jeg tror, vi er ude i ekstraruter. Med ekstra reklamer.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk